Sex og samfunn

Skamløsprisen 2019: Rekordstort engasjement til årets pris

Del
Sex og samfunn skal 4. september dele ut Skamløsprisen 2019, en pris som på bare fire år har rukket å etablere seg som en viktig pris for aktører som engasjerer seg innenfor seksuell helse.
Topp 10 Skamløsprisen 2019
Topp 10 Skamløsprisen 2019

Sex og samfunn ønsker å fjerne skam rundt temaer knyttet til seksualitet, ved å berømme enkeltpersoner, organisasjoner eller grupper som jobber for å løfte temaet og fjerne skam. Derfor deler vi ut Skamløsprisen.

Dette er den fjerde gangen vi deler ut prisen, og engasjementet og oppmerksomheten rundt prisen har steget enormt. 

- Vi har aldri før fått inn så mange nominasjoner, og det er veldig gøy å se at folk kjenner til prisen og det er veldig fint at folk er så engasjerte og sender inn nominasjoner, sier daglig leder i Sex og samfunn, Maria Røsok.

Dette er topp 10 

- Alle topp 10 er verdige vinnere, og har til sammen frontet mange ulike sider ved seksualitet og seksuell helse. Alle de nominerte representerer et utrolig bredt spekter innen vårt felt, og det er fantastisk å se så mye engasjement i landet vårt! Juryen hadde et vanskelig valg, forteller Røsok.

Gjennom flere runder og gode diskusjoner, har juryen altså stemt frem de beste kandidatene til å vinne Skamløsprisen 2019. Dette er årets topp 10:

  • Ea Baklund, Ellisiv Aure og Ella Fyhn
  • Unge funksjonshemmede og Anette Remme
  • Andreas Koschinski Kvisgaard
  • NRK Super
  • Medisinernes Seksualopplysning (MSO)
  • Ella Marie Hætta Isaksen
  • Mental Helse Ungdom
  • Tuva Fellman
  • Jannicke Elisabet K. Bekkelund
  • Kim Fangen og HivNorge

Les kort om alle 10 kandidatene på våre hjemmesider

Ti skal bli til tre

Mandag 1. juli klokken 12.00 offentliggjøres de tre finalistene som fortsatt har mulighet til å vinne Skamløsprisen 2019. Vi åpner samtidig for avstemming og da er det opp til folket å bestemme hvem av de tre finalistene som fortjener å stikke av med årets pris. Avgi din stemme ved å gå inn på www.skamløsprisen.no. Frist for å stemme er 1. august.

Alle tre finalister vil få en hel dag til å presentere seg for publikum når vi kjører Instagram-takeover i juli. Følg Sex og samfunn på Instagram og bli bedre kjent med årets Skamløspris-finalister!

Utdeling av Skamløsprisen 2019

Skamløsprisen deles ut på Riksscenen i Oslo onsdag 4. september, som også er Verdens seksuelle helsedag. Det er gratis å delta på utdelingen av Skamløsprisen og vi har allerede åpnet for påmelding

Else Kåss Furuseth er konferansier og på programmet er foreløpig Stian Grastveit og Carina Elisabeth Carlsen. For mer informasjon om programmet, følg med på Sex og samfunns hjemmesider

Juryen til Skamløsprisen 2019 består av Carina Elisabeth Carlsen, Ronny Brede Aase, Stian Grastveit, Martine Tønnessen, Per Arthur Andersen, Else Kåss Furuseth, Kathrine Aspaas og Maria Røsok.

Kronprinsesse Mette-Marit er Skamløsprisens høye beskytter.

Hvem kan vinne Skamløsprisen?

Kandidater til Skamløsprisen har gjennom sitt engasjement løftet frem skambelagte områder innen seksualitet og skapt en positiv debatt omkring temaet.

Kandidater til Skamløsprisen bør oppfylle følgende kriterier:

  • Skapt debatt og økt bevissthet gjennom formidling av kunnskap om seksualitet.
  • Har gjennom sitt engasjement bidratt til å fjerne fordommer og skam knyttet til seksualitet.
  • Er et godt forbilde.
  • Har nådd bredt ut i sitt arbeid, både sosialt og geografisk.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Topp 10 Skamløsprisen 2019
Topp 10 Skamløsprisen 2019
Last ned bilde
Juryen Skamløsprisen 2019
Juryen Skamløsprisen 2019
Last ned bilde
Logo Skamløsprisen
Logo Skamløsprisen
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Sex og samfunn

Sex og samfunn
Sex og samfunn
Trondheimsveien 2 b
0560 Oslo

http://sexogsamfunn.no

Sex og samfunn ble etablert i 1971 og er Norges største senter for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter.

Sex og samfunns driver klinisk, undervisnings- og formidlingsarbeid, der den kliniske delen av arbeidet inkluderer Norges største klinikk for seksuell helse. I 2018 hadde vi i underkant av 35 000 besøkende på klinikken, hvorav om lag 12 000 tok selvtest, omlag 18 000 møtte til timekonsultasjon og de resterende 5 000 benyttet seg av tilbudet om gratis HPV-vaksinering. I tillegg besvarte vi om lag 9 000 henvendelser fra hele landet via epost og telefon. Henvendelsene kommer i hovedsak fra unge, foreldre og fra helsepersonell.

Sex og samfunns chat besvarte totalt 12 800 samtaler i 2018. Tjenesten nådde ut til personer fra alle landets fylker. I underkant av 70 % av samtalene i 2018 omhandlet spørsmål knyttet til prevensjon, nødprevensjon og seksuelt overførbare infeksjoner. Majoriteten av brukerne, totalt 45 %, var i aldersgruppen 20-25 år.

Erfaringer fra vårt kliniske arbeid genererer bred kunnskap som videreformidles til øvrige aktører på feltet. Sex og samfunn gjennomfører ulike opplæringstiltak som blant annet seksualitetsundervisning, opplæring om prevensjon ved høgskoler og universiteter med utdanningsforløp innenfor helsefag, og kurs med et bredt utvalg tema og som er tilpasset ulike deltakergrupper.

Stiftelsen gjennomfører også tiltak som fagutvikling og kunnskapsspredning blant annet gjennom hospiteringsordning for helsepersonell, utvikling av Metodebok for seksuell helse, eMetodeboka og drift av nettside med faktaopplysninger om seksuell og reproduktiv helse og rettigheter.

Gjennom vårt påvirkningsarbeid bidrar vi til å sette dagsorden både politisk og i mediene, lokalt og nasjonalt.

Følg pressemeldinger fra Sex og samfunn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sex og samfunn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sex og samfunn

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye