Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider

Sjiraffen inviterer til forestilling i Nidarosdomen

Del
Lørdag 19. og søndag 20. november kan publikum oppleve en annerledes og hjertevarm teaterforestilling i Nidarosdomen. Sjiraffen kultursenter, som består av deltakere med fysiske og psykiske funksjonshemminger, inviterer til "Reise i Nidaros" - en vandreteaterforestilling.
Sjiraffen kultursenter i Nidarosdomen
Sjiraffen kultursenter i Nidarosdomen

Sjiraffen kultursenter

Sjiraffen kultursenter er en selvstendig kulturorganisasjon, som arrangerer kultur- og fritidstilbud for barn, ungdom og voksne med psykiske og fysiske funksjonshemninger. I høst har de hatt middelalderen som tema. I den forbindelse har 11 av utøverne Forestillingen har fått navnet «Reise i Nidaros» og handler om livet i Nidaros i middelalderen, et hardt liv med strenge regler, mye fattigdom og tidenes største pandemi – svartedauden.  fra kultursenteret laget et vandreteater, som skal fremføres i Nidarosdomen til helga.

Frie tøyler

Martine Nesbakk, teaterpedagog og arbeidsleder ved Sjiraffen kultursenter, forteller at forestillingen er blitt til gjennom intensiv jobbing i høst med utgangspunkt i det gruppen har lært om middelalderen gjennom et historiekurs, besøk i middelalderutstillinga på Vitenskapsmuseet og på omvisning i Nidarosdomen.

-          Vi setter veldig pris på å ha blitt invitert til å lage en vandreteaterforestilling i Nidarosdomen, sier Martine. Denne oppgaven har vi tatt på fullt alvor. Vi har fått ganske frie tøyler og det har gjort at vi har fått sette vårt preg på historien.

Nidarosdomen er for alle

Det var Christine Aspenberg, formidler ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider, som tok initiativ til samarbeidet.

-          Det er viktig for oss å synliggjøre at Nidarosdomen er for alle, sier Christine. Og vi har stor sans for Sjiraffens arbeid for inkludering av mennesker med funksjonshemming. Det har vært morsomt å følge teatergruppa gjennom høsten og være vitne til hvordan de har tolket Nidarosdomens historie på sin egen måte. Publikum kan glede seg. Jeg har spesielt sansen for sluttscenen, smiler hun lurt.

Et hyggelig møte med Kong Harald

Å spille teater i Nidarosdomen er ikke det eneste høydepunktet for Sjiraffen kultursenter i høst. 5. november var noen representanter fra Sjiraffen Kultursenter på audiens hos Kong Harald. Martine Nesbakk forteller at Kongen var veldig interessert i å høre om Sjiraffens arbeid og at det var et veldig hyggelig møte.

Forestillinger i Nidarosdomen

Forestillingen "Reise i Nidaros" spilles lørdag 19. november kl. 10 og 12 og søndag 20. november kl. 13.15 og 14.30. Vandreteateret inngår i inngangsbillett til Nidarosdomen. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sjiraffen kultursenter i Nidarosdomen
Sjiraffen kultursenter i Nidarosdomen
Last ned bilde

Lenker

Om Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider

Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider
Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider
Bispegata 11
7012 Trondheim

https://www.nidarosdomen.no/ndr

Følg pressemeldinger fra Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider

Børs og katedral var tema på årets nasjonale pilegrimskonferanse17.3.2023 21:36:30 CET | Pressemelding

150 engasjerte deltakere var samlet til nasjonal pilegrimskonferanse i Erkebispegården i Trondheim torsdag 16. og fredag 17. mars. Tema for konferansen var Børs og katedral, og det store spørsmålet som ble diskutert på konferansen, var; Hvordan stimulere til utvikling og bidra til levende lokalsamfunn langs ledene, og samtidig sikre at pilegrimsleden fortsetter å være en reise som berører?

Pilegrimsprisen 2023 tildeles Sundet gård16.3.2023 16:19:47 CET | Pressemelding

Utdeling av pilegrimsprisen er blitt en fast del av programmet på nasjonal pilegrimskonferanse, som arrangeres i Erkebispegården i mars hvert år. Denne gangen gikk prisen til ekteparet John og Karon Wanvik, som har tatt imot 7-8 000 pilegrimer siden de startet å tilby overnatting for pilegrimer i 2002. Dette er en anerkjennelse til vertskapet ved Sundet gård, som har vært med å sette sitt tydelige preg på pilegrimssatsningen, sier leder for Nasjonalt pilegrimssenter, Hans Morten Løvrød.

Langsiktig pilegrimssatsning gir gode resultater19.1.2023 15:07:14 CET | Pressemelding

- Norge er det eneste landet i Europa som har en overordnet plan og en koordinert nasjonal innsats for å tilrettelegge for vandringer langs historiske pilegrimsleder. Den norske modellen vekker stor interesse internasjonalt, og stadig flere samarbeidsparter fra andre land kommer til Norge for å lære og bli inspirert. Utviklingen de siste årene med rundt 20% årlig vekst i antall vandrere, viser at strategien vår har lyktes, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom