Opplysningskontoret for brød og korn

Seks oppskrifter som gir svensk feriefølelse

Del
Oppskriftene som gir deg en smak av Sverige - her hjemme i Norge.
Kanelboller. Foto: Brodogkorn.no
Kanelboller. Foto: Brodogkorn.no

Det er sommer, det er fri - og for de fleste er det også i år ferie i hjemlandet. Men selv om man er hjemme i Norge, kan man enkelt skape en følelse av utlandet ved hjelp av god mat. 

Ta Sverige, for eksempel, med sine kanelboller, vafler eller den elegante prinsessekaken. Med disse kan man enkelt skape en svensk fika. 

– Svenskene har egentlig ikke noen god definisjon på hva en fika er, men det som er sikkert er at det alltid er en kopp kaffe involvert og noe å bite i. Men selve begrepet å fika rommer mye mer enn det vi nordmenn kaller en kaffepause, forklarer fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. 

Du trenger ikke servere noe søtt dersom du skal invitere til svensk fika. Du kan like gjerne gå for en annen svensk spesialitet: Smörgåsarna. Eller om man riktig skal slå på stortrommen: En svensk smørbrødkake!

Her er seks oppskrifter man kan bruke for å skape svensk feriefølelse på norsk jord. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kanelboller. Foto: Brodogkorn.no
Kanelboller. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Vafler. Foto: Brodogkorn.no
Vafler. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Prinsessekake - prinsesstårta. Foto: Brodogkorn.no
Prinsessekake - prinsesstårta. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Smörgåsbord. Foto: brodogkorn.no
Smörgåsbord. Foto: brodogkorn.no
Last ned bilde
Smörgås med kokt egg og tomat. Foto: brodogkorn.no
Smörgås med kokt egg og tomat. Foto: brodogkorn.no
Last ned bilde
Smörgås med reker. Foto: brodogkorn.no
Smörgås med reker. Foto: brodogkorn.no
Last ned bilde
Smörgås med røkelaks og eggerøre. Foto: brodogkorn.no
Smörgås med røkelaks og eggerøre. Foto: brodogkorn.no
Last ned bilde
Smörgås med kokt skinke. Foto: brodogkorn.no
Smörgås med kokt skinke. Foto: brodogkorn.no
Last ned bilde
Smørbrødkake med laks og avokado. Foto: Matprat
Smørbrødkake med laks og avokado. Foto: Matprat
Last ned bilde
Smørbrødkake med roasbiff. Foto: Matprat
Smørbrødkake med roasbiff. Foto: Matprat
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye