Norli AS

Rekordår for Norli

Del

Etablerer nå Nordens største bokhandel i Oslo sentrum.

John Thomasgaard, administrerende direktør i Norli.
John Thomasgaard, administrerende direktør i Norli.

For landets største bokhandelsaktør var 2020 et turbulent, men godt år. Det økonomiske resultatet for fjoråret endte på 81 millioner kroner før skatt. Det er en kraftig forbedring fra 2019 og rekord for Norli. Den samlede omsetningen for hele Norli konsernet med medlemsbutikker nådde 1,9 mrd. kroner.

Norli har vært gjennom en betydelig restrukturering de siste årene, og det omfattende arbeidet gir nå resultater. Antall Norli butikker er mer enn doblet, ny netthandel og kundeklubb løfter og verdikjeden er automatisert. Til sammen er det investert flere hundre millioner kroner i videreutvikling av selskapet disse årene. Selskapet er nå nærmest gjeldfritt og godt posisjonert for fremtiden.

2020 har vært et spesielt år. Vi er imponert over hvordan organisasjonen har omstilt seg og levert i en krevende tid. Spesielt de butikkansatte som har stått i frontlinjen hver dag. I resultatet for 2020 ligger det derfor ekstraordinære bonusutbetalinger til alle ansatte i selskapet. Alle butikksjefer har fått hele 35.000 kroner i bonus og alle butikkansatte i full stilling 17.500 kroner. Jeg vil takke hver enkelt av våre ansatte for den enorme jobben de gjør.

Praktisk tall alle landets 185 bokhandlere tilknyttet Norli gikk med overskudd i 2020. De moderne digitale løsningene, effektiv kjededrift og verdikjede gir bokhandlere i bygd og by unik konkurransekraft som gjør at de står svært sterkt mot nye aktører.

Mye tyder på at den positive trenden fra 2020 fortsetter inn i 2021. Det er bra for alle som er glad i bøker, sier administrerende direktør John Thomasgaard i Norli.

Covid 19-restriksjonene har ført til at over 60 Norli-bokhandlere har holdt stengt den siste tiden. En rekke bokhandlere på kjøpesentre og i bysentre redusert omsetning. Likevel holder den samlede omsetningen seg relativt godt. Årsaken til dette skyldes hovedsakelig moderne digitale løsninger som gjør at kundene fortsatt kan handle hos Norli selv om butikken er stengt.

- Samlet sett vil jeg anta at nærmere 30 prosent av vår omsetning nå skjer online. Netthandelen har eksplodert i løpet av 2020, og den fortsetter å øke. Vi har lagt til rette for dette ved at butikkene våre fungerer som fremskutte plukklagre. Den økte netthandelen medfører at butikker over hele landet kan dermed ha et stort utvalg av bøker, sier Thomasgaard.

- Mange fremstiller økt netthandel som en trussel for faghandelen, men for oss er det motsatt. Vi ser at økt netthandel og nye netthandelsløsninger faktisk bidrar til at vi er i bedre stand til å utføre vårt samfunnsoppdrag, nemlig å sørge for at folk over hele landet får god tilgang til litteratur av høy kvalitet. Vi jobber systematisk med bredde og utvalg, og de digitale løsningene våre støtter oss i å få omløp på hele bredden.

Nå bygger Norli Nordens største bokhandel, og skaper et litterært opplevelsessenter midt i Oslo sentrum.

- Vi moderniserer og knytter sammen Norli i Universitetsgata og Norli på Paleet i Karl Johans gate. Universitetsgaten og Paleet vil være separate butikker som knyttes sammen gjennom en passasje. Dette blir en gigantisk bokhandel med over 50-tusen titler. Vi ønsker at dette skal bli et litterært samlingssted for publikum, forfattere og forlag. Her kan for eksempel forlag arrangere åpne treff med forfattere i vår nye storstue, sier Thomasgaard.

Han forklarer at det er den økte netthandelen og de nye netthandelsløsningene som gjør det økonomisk mulig med en slik satsing. Den nye gigantiske bokhandelen er nemlig en motor i netthandelen til Norli. Her kan man tilby et svært bredt utvalg av ulike bøker. Den nye butikken vil stå ferdig i løpet av første halvår.

Kontakt:
John Thomasgaard, Adm dir Norli AS
Tlf. 45 00 58 30
Epost: john.thomasgaard@norli.no
www.norli.no

Bilder

John Thomasgaard, administrerende direktør i Norli.
John Thomasgaard, administrerende direktør i Norli.
Last ned bilde
John Thomasgaard, administrerende direktør i Norli.
John Thomasgaard, administrerende direktør i Norli.
Last ned bilde
John Thomasgaard, administrerende direktør i Norli.
John Thomasgaard, administrerende direktør i Norli.
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Dokumenter

Om Norli AS

Norli AS
Norli AS
Universitetsgata 20
0162 Oslo

http://norli.no

Følg pressemeldinger fra Norli AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norli AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.