Ergoterapeutene

Regjeringen vil hemme innbyggernes aktivitet og deltakelse.  

Del

Innbyggernes hverdagsaktivitet og samfunnsdeltakelse vil bli hemmet. Dette blir konsekvensen når regjeringa i statsbudsjettet varsler flytting av ansvaret for hjelpemidler, fra folketrygden til kommunene.

Regjeringen lytter hverken til kommunene,  bruker- eller fagorganisasjoner, som tydelig anbefaler å beholde en folketrygdsikret ordning gjennom hjelpemiddelsentralene, slår Ergoterapeutenes forbundsleder Nils Erik Ness fast.

En utredning gjort av MenonEconomics i år viste at nyttegevinsten av å flytte ansvaret for bolighjelpemidler til Husbanken/kommunene vil bli lav og den slår negativt ut for hjelpemiddelbrukerne.

- Vi mener en ansvarsendring vil øke presset på kommunenes helse- og omsorgsbudsjett og gi ulike helse- og hjelpemiddeltilbud for personer med nedsatt funksjon, avhengig av hvilken kommune de bor i, sier Nils Erik Ness.

Saken blir enda mer alvorlig når statsbudsjettet samtidig bekrefter at 85 kommuner ikke har ergoterapeutstillinger og at Norge har få ergoterapeuter sammenlignet med resten av Norden.   

Regjeringens forslag kommer som en oppfølging av Hjelpemiddelutvalget, som avga sin innstilling 6. februar. 

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Ergoterapeutene

Ergoterapeutene
Ergoterapeutene
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 05 99 00http://www.ergoterapeutene.org

Norsk Ergoterapeutforbund - Ergoterapeutene er fagorganisasjonen for ergoterapeutene i Norge.

Ergoterapeuter gir mennesker mulighet til å leve et aktivt liv og delta i samfunnet. Det er ergoterapeutene som bidrar til å finne løsninger når det oppstår et gap mellom helsa og hverdagens krav.

Vi er en tydelig og fremtidsrettet fag­organisasjo­n og det naturlige valget for ergo­terapeutene i Norge. Vi ivaretar medlemmenes arbeidsvilkår og yrkesutøvelsens rammebetingelser, uavhengig av medlemmenes stillingstittel.

Vi har i overkant av 4000 medlemmer i kommuner, offentlige og private sykehus og helseinstitusjoner, offentlig forvaltning og en rekke andre virksomheter.

Følg saker fra Ergoterapeutene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ergoterapeutene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ergoterapeutene

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom