NBBL - Norske Boligbyggelag

Regjeringen utsetter solcellesatsing

Del
Ordningen som skulle likebehandle borettslag og sameier med eneboliger og rekkehus når det gjelder fritak for nettleie og elavgift for egenprodusert solenergi er utsatt.

– Det er svært skuffende at regjeringen utsetter likebehandling av borettslag og sameier med eneboliger og rekkehus som i dag nyter godt av fritak for nettleie og elavgift for egenprodusert solenergi. Med NVEs positive innstilling lå alt til rette for at tilsvarende fritak skulle bli innført for borettslag og sameier fra nyttår. Norge trenger mer fornybar energi, og en ordning slik NVE har foreslått vil gi sterkere incentiver for lokal kraftproduksjon, sier Bård Folke Fredriksen, adm.dir. NBBL 

– Dersom dette bare er en utsettelse av iverksettelsen i påvente av å få på plass administrative rutiner i nettselskapene, taper vi bare verdifull tid. Dersom denne utsettelsen innebærer endringer i forskriftens innhold frykter jeg at dette setter solcelleutbyggingen flere år tilbake. Den foreslåtte forskriften er ment å stimulere til økt lokal energiproduksjon. Skal vi lykkes med det grønne skiftet, må det lønne seg å gjøre grønne valg. Vi må få vanlige folk med oss, avslutter Fredriksen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om NBBL - Norske Boligbyggelag

NBBL - Norske Boligbyggelag
NBBL - Norske Boligbyggelag
PB 452 Sentrum
0104 Oslo

http://www.nbbl.no

Norske Boligbyggelags Landsforbund SA (NBBL) er en partipolitisk uavhengig interesseorganisasjon som har til formål å samle boligbyggelag i Norge og arbeide for deres felles interesser. Vi jobber med å påvirke myndighetene til å føre en aktiv og bærekraftig bolig– og bygningspolitikk som sikrer alle medlemmer rett til en god bolig og et godt bomiljø.

Følg pressemeldinger fra NBBL - Norske Boligbyggelag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NBBL - Norske Boligbyggelag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NBBL - Norske Boligbyggelag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom