Ergoterapeutene

Regjeringen leverer ikke på rehabilitering

Del

Primærhelsemeldinga viser at regjeringa har lovet mer enn den holder når det gjelder habilitering og rehabiliteringstjenestene i kommunene. Det blir ikke et etterlengtet løft, noe som fører til et dårligere helsetilbud, lavere livskvalitet og høyere kommunekostnader enn nødvendig.

I sine år i opposisjon og i regjeringa har Høyre og regjeringa lovet et løft for rehabilitering i norske kommuner. Primærhelsemeldinga som kom torsdag viser at regjeringa lover mer enn den ønsker å holde. 

En lenge varslet opptrappingsplan for rehabilitering har i stortingsmeldinga blitt til:
"Ta sikte på å utarbeide en opptrappingsplan for habilitering og rehabilitering som vil ha sitt hovedfokus rettet mot kommunene".

- Mer uforpliktende kan det ikke bli. Vi er svært skuffet over det manglende rehabiliteringsfokuset, sier forbundsleder i Norsk Ergoterapeutforbund Nils Erik Ness. 

Rehabiliteringstilnærminga i landets kommuner har gjennomgått en revolusjon de siste tre årene, med innføring av hverdagsrehabilitering i en tredjedel av landets kommuner. Dette er en endring som ikke ville vært mulig uten ergoterapeuters aktive innsats.

- Derfor er det uforståelig, uforsvarlig og ulønnsomt nårRegjeringa ønsker å lovpålegge profesjoner i kommunene, men unnlater ergoterapeuter, sier Ness. 

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Ergoterapeutene

Ergoterapeutene
Ergoterapeutene
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 05 99 00http://www.ergoterapeutene.org
Norsk Ergoterapeutforbund - Ergoterapeutene er fagorganisasjonen for ergoterapeutene i Norge. Ergoterapeuter gir mennesker mulighet til å leve et aktivt liv og delta i samfunnet, og som bidrar til å finne løsninger når det oppstår et gap mellom helsa og hverdagens krav. Vi har i underkant av 4000 medlemmer i kommuner, offentlige og private sykehus og helseinstitusjoner, offentlig forvaltning og en rekke andre virksomheter.

Følg saker fra Ergoterapeutene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ergoterapeutene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ergoterapeutene

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom