Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Raskt og enkelt å få penger fra staten

Del

Eksamensvakter, tolker, psykologer, fosterhjemsforeldre, meddommere, vitner og alle andre som gjør en jobb for staten får en ny hverdag når papirmølla erstattes med en enkel app.

 Hvert eneste år er det rundt 90 000 personer i alle aldre og med ulike profesjon som gjør et oppdrag for staten. Noen har gjort det mange ganger før, for andre er det første og eneste gang. Felles for nesten alle, er at de har opplevd det som tungvint å få penger for innsatsen.

– Fra og med 2018 kan alle som har gjort oppdrag for staten registrere oppdraget, levere reiseregninger og se utbetalt lønn i en app på mobilen, forteller Bjørn Sæstad, avdelingsdirektør i Direktoratet for økonomistyring, som har utviklet appen. – Vi antar at nærmere 90 000 nye personer vil bruke systemet på sikt, fortsetter han.

– Vi i Direktoratet for økonomistyring leverer lønns- og regnskapstjenester til hele staten. I 2014 lanserte vi DFØ-app, som over 80 000 statsansatte bruker for blant annet å skrive reiseregninger, registrere timer og sjekke lønn, forteller Sæstad. – Nå har vi videreutviklet appen, slik at honorarmottakere også kan bruke den. Honorarmottakere er folk som gjør et oppdrag for staten, enten jevnlig eller en gang i løpet av livet, avslutter Sæstad.

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)
Karl Johans gate 37B
0162 Oslo

400 07 997http://www.dfo.no

Fakta om Direktoratet for økonomistyring (DFØ)
DFØ er statens ekspertorgan på økonomi- og virksomhetsstyring i staten, og leverer lønns- og regnskapstjenester til rundt 87 prosent av statlige virksomheter.

Følg saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Presseinvitasjon til frokostseminar: Blir offentlige beslutninger tatt på godt nok grunnlag?20.2.2020 14:12:07 CETPresseinvitasjon

Politikere og statsforvaltningen tar store og små beslutninger på vegne av fellesskapet hver eneste dag. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Vi spør: Er beslutningene tatt på et godt nok grunnlag? Får politikerne gode faglige råd fra forvaltningen og hvordan står det egentlig til med kvaliteten på offentlige utredninger? Vektlegges samfunnsøkonomiske hensyn i stor nok grad i dag?

Presseinvitasjon: Styringskonferansen 202016.1.2020 15:47:09 CETPresseinvitasjon

Styring på framtidens premisser er tema for årets styringskonferanse. Vi har invitert flere virksomhetsledere, blant annet Hans Christian Holte direktør i Skatteetaten og Camilla Stoltenberg direktør i Folkehelseinstituttet, for å dele sine erfaringer om langsiktighet og strategi. Finansminister Siv Jensen deler ut årets Bedre stat-pris, som går til en statlig virksomhet som best måte har bidratt til effektiv ressursbruk i staten.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom