Landbruks- og matdepartementet

Rapport om CWD på Hardangervidda

Del

Miljødirektoratet og Mattilsynet leverer 23. november sin anbefaling om mulig ekstraordinært uttak av villrein på Hardangervidda til Landbruks- og matdepartementet og Klima- og miljødepartementet. Statsråd Sandra Borch og statssekretær Aleksander Øren Heen tar imot rapporten.

Tid: Tirsdag 23. november kl 17.00 
Sted: Landbruks- og matdepartementet, Teatergata 9, (R6) Oslo.

De som ønsker å være tilstede, må møte i resepsjonen seinest kl. 16.45. Ha med gyldig legitimasjon (ID-kort, pass eller sertifikat. Bankkort godtas ikke).

Det er anledning til å delta digitalt:

Bli med i videokonferanse

Trøbbel med lenkene? Åpne videodep.no i en nettleser, eller start Skype for Business eller Pexip app, og tast inn Vmr.LMD-srs@videodep.no
Ønsker du å teste på forhånd at lyd og video fungerer? Ring gjerne test@videodep.no fra nettleserSkypePexip app eller videokonferansesystem
*Anbefalt nettleser: Edge eller Chrome
**Last ned Pexip Infinity Connect-appen (iOSAndroid eller desktop)

Under jakta på Hardangervidda høsten 2020 ble det skutt en villreinbukk som viste seg å være smittet av skrantesjuke (CWD). Dette var det første funnet utenfor Nordfjella, der sjukdommen først ble oppdaget i 2016. Etter funnet på Hardangervidda måtte forvaltningen gjøre nye vurderinger av hvordan sjukdommen skal avgrenses, og om mulig utryddes fra Norge.

Kontaktperson i Landbruks- og matdepartementet:
Ottar Løvik. Tlf.: 481 40 477.

Kontaktperson i Klima- og miljødepartementet: 
Reidar Evensen. Tlf.: 991 62 659.

Om Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementet
Landbruks- og matdepartementet
Pb 8007 Dep.
0030 Oslo

22 24 92 50https://www.regjeringen.no/no/dep/lmd

Landbruks- og matdepartementet (LMD) har hovudansvar for mat- og landbrukspolitikken. Det omfattar arealforvalting, jord- og skogbruk, husdyrhald, reindrift og utvikling av nye næringar med utgangspunkt i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Landbruks- og matdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Landbruks- og matdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Landbruks- og matdepartementet

Avlyst: Landbruks- og matminister Sandra Borch vitjar Møre og Romsdal måndag 27. og tysdag 28. juni24.6.2022 10:00:00 CEST | Presseinvitasjon

Avlyst grunna situasjonen i flytrafikken. Statsråden skal møta bønder som gjerne vil visa fram gardane sine og snakka med henne om framtida i jordbruket, om investeringar, lønsemd, velferdsordningar, osb. Ho skal møta innovative matvareprodusentar og forskingsmiljø. På Grandiosafabrikken på Stranda skal ho få høyra om bruk av norske råvarer i produksjonen og på Bergmo omsorgssenter i Molde skal ho vera med på lanseringa av matgledekorpset i Møre og Romsdal.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom