Den Norske Opera & Ballett

Publikumsuksessen Carmen er tilbake i Operaen

Del

14. mai vender den populære Carmen-oppsetningen av Calixto Bieito tilbake til Operaens Hovedscene. Alessandra Volpe og Ingeborg Gillebo deler tittelrollen.

Alessandra Volpe i rollen som Carmen. Foto: Erik Berg
Alessandra Volpe i rollen som Carmen. Foto: Erik Berg

Carmen er en hit-liste av en opera, med et råskinn av en dame i sentrum. Hundre år før hippiebevegelsens «make love» krever hun den radikale friheten til å elske – hva, hvem og når hun vil.

Sett av 45 000

Det er den anerkjente regissøren Calixto Bieito som står bak produksjonen. Forestillingen som er lagt til 1970-tallet, har så langt blitt sett av over 45 000 publikummere i Oslo, og den ble hyllet av kritikerne etter premieren i 2015. «En åpenbaring», skrev Ståle Wikshåland i Dagbladet, mens Morgenbladets Erling Gulbrandsen beskrev forestillingen som «et filmatisk inspirert samtidsdrama som overtrumfer enhver tradisjonell, romantisk versjon». 

Stort norsk ensemble

Når forestillingen vender tilbake til Hovedscenen, er Carmen delt mellom Alessandra Volpe og Ingeborg Gillebo. Volpe har sunget i Bieitos produksjon tidligere, mens Gillebo sang rollen i Operaens sceniske versjon høsten 2020.

Leonardo Capalbo og Peter Clifton Wedd deler rollen som Don José og Kostas Smoriginas og Dmitry Cheblykov er Escamillo. Micaëla synges av Sofia Formina og Marita Sølberg.

I tillegg kan alle Operaens solistpraktikanter for sesongen 21–22 oppleves på scenenMagnus Ingemund Kjeldstad som Moralès, Frøy Hovland Holtbakk som Frasquita, Christina Jønsi som Mercédès og Simen Bredesen som La Dancaïre. Solistpraktikant Jacob Abel Tjeldberg deler rollen som Zuniga med Zaza Gagua. 

Operakoret, Barnekoret og Operaorkestret dirigeres av Ariane Matiakh. 

Nøkkelord

Kontakter

For spørsmål om pressebilletter, kommentarer og intervjuer:

Vilde Alette Monrad-Krohn
Kommunikasjonsrådgiver
45463725
vimo@operaen.no

Bilder

Alessandra Volpe i rollen som Carmen. Foto: Erik Berg
Alessandra Volpe i rollen som Carmen. Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom