NBBL - Norske Boligbyggelag

Prisen på borettslagsboliger steg 1 prosent 2. kvartal

Del

NBBLs prisstatistikk viser at prisen på borettslagsboliger steg 1,0 prosent i 2. kvartal 2022. Det siste året har imidlertid prisene økt 7,1 prosent.

– Etter en kraftig boligprisvekst i starten på året, steg prisene på borettslagsboliger 1 prosent i 2. kvartal. 1 prosent prisvekst er nokså moderat i forhold 2,5 prosent som er gjennomsnittet siden prisindeksens oppstart i 2003, sier adm.dir. i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL), Bård Folke Fredriksen.

– Borettslagprisene har likevel økt hele 7,1 prosent hittil i år. Det er en boligprisvekst som gjør det svært vanskelig for førstegangskjøpere å spare opp den nødvendige egenkapitalen for å kjøpe sitt første hjem. Vi ønsker derfor en mer moderat boligprisvekst velkommen, sier Fredriksen.

Tre grunner til at NBBL tror boligprisveksten vil forbli moderat andre halvår:

  1. Rentene stiger raskt. I løpet av nokså kort tid forventes boliglånsrenten å gå fra om lag 2 prosent til om lag 4,5 prosent.
  2. Generelt økt kostnadspress, og da særlig høy strømpris spiser opp reallønnsveksten og begrenser husholdningenes handlingsrom i budrundene.
  3. Boligprisveksten har historisk vært sterkest tidlig på året. Når høsten kommer avtar prisveksten pga. sesongmønster.

Les hele prisstatistikken her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om NBBL - Norske Boligbyggelag

NBBL - Norske Boligbyggelag
NBBL - Norske Boligbyggelag
PB 452 Sentrum
0104 Oslo

http://www.nbbl.no

Norske Boligbyggelags Landsforbund SA (NBBL) er en partipolitisk uavhengig interesseorganisasjon som har til formål å samle boligbyggelag i Norge og arbeide for deres felles interesser. Vi jobber med å påvirke myndighetene til å føre en aktiv og bærekraftig bolig– og bygningspolitikk som sikrer alle medlemmer rett til en god bolig og et godt bomiljø.

Følg pressemeldinger fra NBBL - Norske Boligbyggelag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NBBL - Norske Boligbyggelag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NBBL - Norske Boligbyggelag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom