Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Presseinvitasjon/frokostseminar: Hvordan grave i tall fra statsregnskapet?

Del

Når statsbudsjettet for 2019 legges fram, er det kjekt å kunne sjekke hva pengene faktisk gikk til i foregående år. På frokostseminaret 13. september viser vi deg hvordan du på en enkel måte kan bruke statsregnskapet.no for å finne det ut.

Vi inviterer til frokostseminar der våre eksperter vil vise deg hvordan du kan bruke alle nye funksjoner ved statsregnskapet.no

Å kunne undersøke og grave i tall fra statsregnskapet har tidligere vært en komplisert affære, nå er det bare noen klikk unna, og det er enda lettere å få nyttig informasjon derfra når du vet hvordan du best kan sammenligne tall fra ulike år, fra forskjellige sektorer og poster i regnskapet. Kanskje du gjerne skulle visst hvor mye penger staten brukte på bistand i 2017 sammenlignet med 2016, eller hvor mye et departement eller en etat bruker på lokaler per ansatt?

Du møter
Arnulf Eriksen, rådgiver og faglig ekspert på statsregnskapet, og Jan-Erik Fjukstad Hansen, seniorrådgiver i seksjon styring, som har laget nettsidene og er ekspert på statsregnskapet

Program:

8.15: Enkel frokostservering
8.30: Arnulf Eriksen presenterer nettsidene til statsregnskapet.no
8.45: Jan-Erik Fjukstad Hansen viser deg hvordan du kan finne detaljert informasjon fra    statsregnskapet og sammenligne virksomheter, år og poster.
9.00 -9:30: Mulighet for å stille spørsmål til innlederne og andre som har utviklet løsningen. Hvis du har en konkret sak du jobber med, kan du også ta med spørsmål til den.

Dato og tidspunkt
Torsdag 13. september, klokken 08.15–09.30.

Sted
Direktoratet for økonomistyring (DFØ), Paleet, Karl Johans gate 37 B. 5.etasje med inngang fra Paleet kjøpesenter (hold til høyre forbi apoteket). Her finner du oss.

Ønsker du å delta?
Send en e-post til kommunikasjonsrådgiver Kai Rambæk schjølberg (kai.schjolberg@dfo.no) eller på telefon 932 42 782.

Hva er statsregnskapet?
Statsregnskapet gir en oversikt over statlige virksomheters inntekter og utgifter. Direktoratet for økonomistyring utarbeider statsregnskapet, og publiserer månedlige tall på våre nettsider dfo.no.

Nøkkelord

Kontakter

Kai Rambæk Schjølberg
kommunikasjonsrådgiver
Tlf: 932 42 782
e-post: kai.schjolberg@dfo.no

Lenker

Om Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)
Karl Johans gate 37B
0162 Oslo

400 07 997http://www.dfo.no

Direktoratet for økonomistyring (DFØ) er statens ekspertorgan innenfor statlig styring, og utfører forvaltningsoppgaver for alle statlige virksomheter.

Følg saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Presseinvitasjon: Blir offentlige beslutninger tatt på godt nok grunnlag?2.3.2020 13:35:32 CETPresseinvitasjon

Politikere og statsforvaltningen tar store og små beslutninger på vegne av fellesskapet hver eneste dag. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Vi spør: Er beslutningene tatt på et godt nok grunnlag? Får politikerne gode faglige råd fra forvaltningen og hvordan står det egentlig til med kvaliteten på offentlige utredninger? Vektlegges samfunnsøkonomiske hensyn i stor nok grad i dag?

Presseinvitasjon til frokostseminar: Blir offentlige beslutninger tatt på godt nok grunnlag?20.2.2020 14:12:07 CETPresseinvitasjon

Politikere og statsforvaltningen tar store og små beslutninger på vegne av fellesskapet hver eneste dag. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Vi spør: Er beslutningene tatt på et godt nok grunnlag? Får politikerne gode faglige råd fra forvaltningen og hvordan står det egentlig til med kvaliteten på offentlige utredninger? Vektlegges samfunnsøkonomiske hensyn i stor nok grad i dag?

Presseinvitasjon: Styringskonferansen 202016.1.2020 15:47:09 CETPresseinvitasjon

Styring på framtidens premisser er tema for årets styringskonferanse. Vi har invitert flere virksomhetsledere, blant annet Hans Christian Holte direktør i Skatteetaten og Camilla Stoltenberg direktør i Folkehelseinstituttet, for å dele sine erfaringer om langsiktighet og strategi. Finansminister Siv Jensen deler ut årets Bedre stat-pris, som går til en statlig virksomhet som best måte har bidratt til effektiv ressursbruk i staten.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom