Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Presseinvitasjon: Styringskonferansen 2019

Del

I fjor budsjetterte staten med over 1200 milliarder kroner i utgifter, men vet vi om pengene blir brukt riktig for å skape best mulig tjenester og tilbud til befolkningen? Hvordan bestemmer vi hva vi skal bruke penger på, og hvordan kan vi vite om det har ønsket effekt? Det er tema på årets Styringskonferanse.


Sted: Oslo Kongressenter, Youngs gate 11.
Kart: http://www.oslokongressenter.no/kart/
Tid: 23. januar 9.30-16.00 (registreringen begynner kl 8.30)

I årene framover må staten være forberedt på å få til mer for mindre. Derfor er det ekstra viktig at vi bruker pengene på effektive og nyttige tiltak.


Årets hovedtaler er Jerry Z. Muller, professor i historie ved the History Department of the Catholic University of America. I boken The Tyranny of Metrics forklarer Muller vår tids hang til å måle og telle, og hvordan forventningen om å kvantifisere fører til pervertert adferd og distraherer oss fra det som virkelig betyr noe.


Finansminister Siv Jensen deler ut årets Bedre stat-pris, som går til en statlig virksomhet som best har bidratt til effektiv ressursbruk i staten.


Nederland løftes ofte frem som et foregangsland innenfor statlig styring, og jobber systematisk med å utarbeide gode beslutningsgrunnlag. De gjennomfører jevnlige budsjettgjennomganger og evalueringer for å vurdere om virkemidlene innenfor et område er effektive og har ønsket effekt. Meeke van den Heuvel - de Grooth vil dele erfaringer fra Finansdepartementet i Nederland.


Styringskonferansen er den største fagkonferansen for styring i staten, se resten av programmet her.

Ønsker du å delta på Styringskonferansen? Eller snakke med en av foredragsholderne?

Ta kontakt med Sara Koppang
kommunikasjonsrådgiver
tlf: 47641203
e-post: sara.koppang@dfo.no

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)
Karl Johans gate 37B
0162 Oslo

400 07 997http://www.dfo.no

Direktoratet for økonomistyring (DFØ) er statens ekspertorgan på styring i staten. Vi legger til rette for god styring i staten, vi forvalter utredningsinstruksen og økonomiregelverket og vi leverer lønn- og regnskapstjenester.

Les mer om hva vi jobber med her.

Følg saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Presseinvitasjon: Blir offentlige beslutninger tatt på godt nok grunnlag?2.3.2020 13:35:32 CETPresseinvitasjon

Politikere og statsforvaltningen tar store og små beslutninger på vegne av fellesskapet hver eneste dag. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Vi spør: Er beslutningene tatt på et godt nok grunnlag? Får politikerne gode faglige råd fra forvaltningen og hvordan står det egentlig til med kvaliteten på offentlige utredninger? Vektlegges samfunnsøkonomiske hensyn i stor nok grad i dag?

Presseinvitasjon til frokostseminar: Blir offentlige beslutninger tatt på godt nok grunnlag?20.2.2020 14:12:07 CETPresseinvitasjon

Politikere og statsforvaltningen tar store og små beslutninger på vegne av fellesskapet hver eneste dag. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Vi spør: Er beslutningene tatt på et godt nok grunnlag? Får politikerne gode faglige råd fra forvaltningen og hvordan står det egentlig til med kvaliteten på offentlige utredninger? Vektlegges samfunnsøkonomiske hensyn i stor nok grad i dag?

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom