Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Presseinvitasjon: Nå kan alle grave i statsregnskapet

Del

Lurer du på hva staten bruker penger på? Nå kan du enkelt finne og sammenlikne statens inntekter og utgifter. Den nye nettsiden statsregnskapet.no lanseres tirsdag 10. oktober, og vi lærer deg å bruke det nye verktøyet.

Mens journalister og ansatte i forvaltningen tidligere har måtte grave seg gjennom en bunke Excel-filer for å finne statlige regnskapstall, kan du nå heller bruke tiden på å finne historien bak tallene. Statsregnskapet.no gir deg en enkel og grafisk fremstilling av statsregnskapet.

– Åpenhet er en forutsetning for tillit og troverdighet, sier finansminister Siv Jensen.  

– Som myndigheter har vi et ekstra ansvar for åpenhet, fordi vi forvalter store ressurser på vegne av fellesskapet. Det minste vi kan gjøre er å vise frem hvordan skattepengene brukes, slik at folk kan se oss i kortene og gjøre seg opp egne meninger. Åpenhet er å gjøre informasjon tilgjengelig i et format og på et språk som folk forstår og kan bruke. Jeg mener at denne nettsiden er et stort steg i riktig retning, sier finansministeren, som åpner pressekonferansen tirsdag. 

Nå kan du for første gang sammenligne statlige virksomheters utgifter, helt ned på spesifikke utgiftsposter. Kom på pressekonferansen hvis du for eksempel vil lære deg hvordan du kan:

  • sjekke hva ulike statlige virksomheter har brukt på konsulenttjenester
  • se om utgiftene til private barnevernstjenester har økt
  • sammenlikne pensjonsutgifter på tvers

Dato og tidspunkt
Tirsdag 10. oktober, klokken 09.30-10.30. Møt opp i god tid, slik at du får registrert deg i resepsjonen før lanseringen starter. Merk! Nettsiden statsregnskapet.no blir først tilgjengelig tirsdag. 

Sted
Direktoratet for økonomistyring (DFØ), Paleet, Karl Johans gate 37 B. 5.etasje med inngang fra Paleet kjøpesenter (hold til høyre forbi apoteket). Møt i resepsjonen. Husk pressekort eller identifikasjon. Her finner du oss.

Ønsker du å delta?
Send en e-post til kommunikasjonsrådgiver Anniken Celine Berger på anniken.berger@dfo.no. Telefon: 93 00 53 55. 

Hva er statsregnskapet? 
Statsregnskapet gir en oversikt over statlige virksomheters inntekter og utgifter. Direktoratet for økonomistyring utarbeider statsregnskapet, og publiserer månedlige tall på våre nettsider dfo.no.

Bilder

Om Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)
Karl Johans gate 37B
0162 Oslo

400 07 997http://www.dfo.no

Direktoratet for økonomistyring er statens ekspertorgan på styring i staten, og leverer lønns- og regnskapstjenester til statlige virksomheter. DFØ er underlagt Finansdepartementet.

Følg saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Presseinvitasjon til frokostseminar: Blir offentlige beslutninger tatt på godt nok grunnlag?20.2.2020 14:12:07 CETPresseinvitasjon

Politikere og statsforvaltningen tar store og små beslutninger på vegne av fellesskapet hver eneste dag. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Vi spør: Er beslutningene tatt på et godt nok grunnlag? Får politikerne gode faglige råd fra forvaltningen og hvordan står det egentlig til med kvaliteten på offentlige utredninger? Vektlegges samfunnsøkonomiske hensyn i stor nok grad i dag?

Presseinvitasjon: Styringskonferansen 202016.1.2020 15:47:09 CETPresseinvitasjon

Styring på framtidens premisser er tema for årets styringskonferanse. Vi har invitert flere virksomhetsledere, blant annet Hans Christian Holte direktør i Skatteetaten og Camilla Stoltenberg direktør i Folkehelseinstituttet, for å dele sine erfaringer om langsiktighet og strategi. Finansminister Siv Jensen deler ut årets Bedre stat-pris, som går til en statlig virksomhet som best måte har bidratt til effektiv ressursbruk i staten.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom