KS

Presseinvitasjon: Kommunalpolitisk toppmøte 2023

Del
Hva gjør vi når alt stiger? Temperatur, klimautfordringer, priser, energibehov, konflikter og krig. Landets ordførere og toppledelse møtes for å finne løsninger på problemene på Kommunalpolitisk toppmøte 15. mars.
Foto: Dag Tynes
Foto: Dag Tynes

Blant dem som kommer er statsministeren, statsråder, stortingspolitikere, ordførere, kommunedirektører samt direktører for næringsliv og klima.

Tid: onsdag 15. mars kl 09.00 – 15.00. Det er mulig å følge konferansen digitalt

Sted: Clarion Hotel the Hub i Oslo.

Nasjonale politikere overbyr hverandre med løfter.  Men er det mulig å skape politisk enighet om hva som er helse- og omsorgstjenestenes realistiske omfang og kvalitet? Og hva er de grunnleggende dilemmaene i debatten om norsk energiproduksjon? Vi snakker også om tonen i samfunnsdebatten, og debattklimaet i årets valgkamp.

På årets toppmøte skjer blant annet dette:

  • Valgløftet 2023 lanseres. Der forplikter lokalpolitikere seg til å behandle hverandre med respekt og vise gjensidig tillit i tiden fram til høstens valg.
  • KS og NHO kårer Norges mest næringsvennlige kommune.
  • Statsminister Jonas Gahr Støre møter representanter fra kommunesektoren i Ukraina og deltar i samtale med ordfører i Kristiansand og styreleder i KS.
  • Leder av Helsepersonellkommisjonen, Gunn Bovim kommer og det blir politisk debatt om hva som er helse- og omsorgstjenestenes realistiske omfang og kvalitet. Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol, stortingsrepresentant Sandra Bruflot (H) Geir Arild Espnes (Sp), ordfører i Oppdal kommune, Trudy Engen (SV), ordfører i Nordkapp kommune deltar.
  • Leder av Energikommisjonen, Lars Sørgard skal snakke om de grunnleggende dilemmaene i norsk energiproduksjon. Han møter administrerende direktør i NHO, styreleder i KS og leder i Naturvernforbundet.
  • Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) deltar i debatt om klima- og naturkrisen og energiknapphet.

Kontakter

Bilder

Foto: Dag Tynes
Foto: Dag Tynes
Last ned bilde

Om KS

KS
KS
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo

24 13 26 01http://www.ks.no

Følg pressemeldinger fra KS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra KS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom