Innovasjon Norge

Presseinvitasjon: Innovasjonstalen 2021 - en SWOT-analyse av norsk næringsliv

Del

Verden etterspør grønne og digitale løsninger - EU lanserte i 2019 vekststrategien Green Deal, USA har sin plan Build Back Better. Dette betyr at verden er full av muligheter, akkurat nå. Verden ønsker norske løsninger og norske selskaper velkommen. Men muligheter er bare muligheter om vi ikke aktivt jobber for å ta dem. På Innovasjonstalen skal vi gjøre en SWOT-analyse - hva er styrkene, svakhetene, mulighetene og truslene Norge står overfor i global konkurranse?

Program:

  • Statsminister Erna Solberg er med oss direkte fra eksportsuksessen TOMRA for å snakke om hvilke styrker Norge har når verden skal gire opp til et grønt skifte.
  • Journalist og kommentator i the Financial Times, Martin Sandbu, ser på norske svakheter utenfra. 
  • Videre skal professor Torger Reve og markedssjef Lauren Pedersen i prisbelønte Airthings dele sine erfaringer om hva våre største svakheter er.
  • Når vi skal se på muligheter treffer vi bedriftene Arbaflame og Beyonder. Begge bruker råstoff fra norske skoger til å lage henholdsvis biokull og batterier.
  • Sammen med vår direktør i Trøndelag, Vigdis Harsvik, besøker vi Andøya Space. Direktør Odd Roger Enoksen viser hvordan romteknologi kan skape arbeidsplasser på et sted som ble tvunget til å øke tempoet i omstillingen.
  • Professor Roger Sørheim (NTNU) har forsket på konsekvensene av koronakrisen og effekten den har hatt på innovasjon.

Til slutt holder Håkon Haugli årets innovasjonstale, med innovasjonspolitiske råd til næringslivet og til næringsminister Iselin Nybø.

Tid og sted:  
Tid: Onsdag 2.juni. Kl. 13.30 - kl. 15.00
Sted: Arrangementet blir streamet


For mer informasjon om deltagere og tema: Innovasjonstalen 2021

Det vil bli mulighet for intervjuer med Håkon Haugli. Vi kan formidle intervjuforespørsler til andre deltagere.

Kontaktperson for påmelding og henvendelser: 
Kristin Welle-Strand, kommunikasjonsdirektør, e-post: Kristin.Welle-Strand@innovasjonnorge.no, tlf. 934 58 303 

Nøkkelord

Kontakter

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål. 

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom