Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Presseinvitasjon: Blir offentlige beslutninger tatt på godt nok grunnlag?

Del

Politikere og statsforvaltningen tar store og små beslutninger på vegne av fellesskapet hver eneste dag. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Vi spør: Er beslutningene tatt på et godt nok grunnlag? Får politikerne gode faglige råd fra forvaltningen og hvordan står det egentlig til med kvaliteten på offentlige utredninger? Vektlegges samfunnsøkonomiske hensyn i stor nok grad i dag?

Tid: Onsdag 4. mars kl. 08.15–10.00
Sted: Christiania Restaurant, Nedre Vollgate 19
Påmelding: Klikk her eller ta kontakt med oss

En ny rapport fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) viser at selv om utredningsinstruksen ble forenklet for fire år siden, følges den fortsatt ikke godt nok.

Få med deg innlegg fra:

Hilde Singsaas, direktør for Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)DFØ forvalter utredningsinstruksen. Singsaas vil presentere hovedfunn fra den nye rapporten om utredninger i staten.

  • Hva er kravene til gode beslutningsgrunnlag?
  • Hvordan står det til med kvaliteten på statlige utredninger?

Ketil Raknes er høyskolelektor, sakprosaforfatter og tidligere politiker (SV). Han har skrevet bøkene «Jakta på makta» og «Høyrepopulismens hemmeligheter». I dag er Raknes doktorgradsstipendiat ved Høyskolen Kristiania.

  • Hvorfor er det så mange politiske beslutninger som tas på grunnlag av at kun ett tiltak er utredet? Er det forvaltningen som ikke gjør jobben sin eller er det politikerne som kun ønsker å få utredet sitt eget tiltak?
  • Er kortsiktige politiske gevinster viktigere enn å gjennomføre tiltak som gir langsiktige positive gevinster for samfunnet?
  • Hvilke dilemmaer opplever politisk ledelse og byråkratene i spennet mellom fag og politikk?

Rune Jørgen Sørensen er professor ved Institutt for samfunnsøkonomi ved Handelshøyskolen BI. Sørensen har blant annet skrevet boken «Demokrati og effektivitet»

  • Hva har kvaliteten på offentlige utredninger å si for velferd, demokrati og produktivitet?
  • Vektlegges samfunnsøkonomiske hensyn i stor nok grad i dag?
  • Hvorfor følger ikke politikerne faglige råd?

Detaljert program:

8.15 – Registrering og servering

8.50 – Velkommen v/ordstyrer Arild Aspøy, redaktør i Stat og styring

8.55 – Hvordan står det til med kvaliteten på offentlige utredninger? Hilde Singsaas, direktør for Direktoratet for forvaltning og økonomistyring

9.05 – Hvilke dilemmaer opplever politisk ledelse og byråkratene i spennet mellom fag og politikk? Ketil Raknes, høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania, sakprosaforfatter og tidligere politiker (SV).

9.20 – Bidrar gode utredninger til god politikk? Rune J. Sørensen, professor ved institutt for samfunnsøkonomi, BI.

9.35 – Panelsamtale

10.00 – Slutt


Ønsker du å delta på frokostseminaret eller har du spørsmål om rapporten?

Ta kontakt med Harald Nyquist
Kommunikasjonsrådgiver
Tlf: 934 24 999
E-post: harald.nyquist@dfo.no

Nøkkelord

Kontakter

Harald Nyquist
Kommunikasjonsrådgiver
Tlf: 93005355
E-post: harald.nyquist@dfo.no

Bilder

Lenker

Om Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)
Karl Johans gate 37B
0162 Oslo

400 07 997http://www.dfo.no

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) skal bidra til effektiv ressursbruk i staten gjennom regelverksforvaltning, kompetansetiltak, rådgivning og fellestjenester.

Følg saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Presseinvitasjon til frokostseminar: Blir offentlige beslutninger tatt på godt nok grunnlag?20.2.2020 14:12:07 CETPresseinvitasjon

Politikere og statsforvaltningen tar store og små beslutninger på vegne av fellesskapet hver eneste dag. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Vi spør: Er beslutningene tatt på et godt nok grunnlag? Får politikerne gode faglige råd fra forvaltningen og hvordan står det egentlig til med kvaliteten på offentlige utredninger? Vektlegges samfunnsøkonomiske hensyn i stor nok grad i dag?

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom