Pepperkaker på kjøpstoppen
Snart er julaften her og julebaksten må være på plass. For de som har lyst til å bake selv, finnes det masse god inspirasjon og oppskrifter på nettsiden brodogkorn.no. Men man trenger slett ikke bake til jul selv. Bakerier og butikker over hele landet bugner av gode julekaker av alle slag.
I Opplysningskontoret for brød og korn sin store juleundersøkelse, utført av Yougov i oktober, kommer det fram at det er pepperkaker folk flest kjøper ferdig. De er både gode på smak og egner seg godt til å pynte videre, dersom de ikke allerede er pyntet fra bakeren sin side. Hele 47 % oppgir at de kjøper ferdige pepperkaker til jul.
Kransekake på andreplass
På en god andreplass kommer kransekake, som 39 % sier de kjøper inn fra baker eller butikk. Disse finnes i mange ulike størrelser, og både med og uten norske flagg og smellbonboner.
– Det har blitt et stort og variert utvalg av gode ferdigbakte julekaker å få kjøpt, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Kakemenn/julemenn (22 %), krumkaker og kokosmakroner (begge 17 %) kommer også høyt på lista over innkjøpsfavoritter. Fulgt av berlinerkranser (16 %), sirupssnipper og peppernøtter (begge 15 %).
– Kvaliteten på julekaker fra bakeri og butikk er svært høy, og utover de sortene som kommer høyt i vår undersøkelse finnes det veldig mye mer å få kjøpt. Goro, fattigmann, smultringer, lefser ja alt du er vant til å få til jul, sier Nordbø.
Nødhjelp til bakeriene
Med et utfordrende år med nedstengning og sterke restriksjoner har mange bakere slitt med omsetningen.
– Førjulstiden er svært viktig omsetningsmessig for mange bransjer, ikke minst bakerbransjen. Så bruk gjerne det gode utbudet av julekaker i bakeri og butikker til eget bruk eller som julegaver, oppfordrer Nordbø.
Et tips til slutt; visste du at mange julekaker egner seg ypperlig til å lage knallgod juledessert av? Og da tenker vi ikke på de klassiske krumkakene, men julekaker som pepperkaker, berlinerkranser og goro. Sjekk her for tips og oppskrifter til julens desserter
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig leder
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Grovt dominerer påskefrokosten21.3.2024 14:03:19 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier over halvparten av befolkningen at de velger grovt til påskefrokosten. – En grov start på dagen gir kroppen viktig og riktig næring i en høytid med mye kosemat og godteri, sier ernæringsfysiolog.
Ikke la julekakene ende i søpla: Her er smarte måter å bruke dem på14.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
2 av 10 kaster mer mat i løpet av desember enn ellers i året. Det viser en ny undersøkelse utført av Opinion for MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn. Hovedgrunnene til at maten går rett i søpla er at mange lager for mye mat, har ikke plass til å oppbevare rester og baker for mye.
Ny rapport: Små grove grep gir store helsegevinster6.12.2023 14:58:07 CET | Pressemelding
Utviklingen i det norske kostholdet går feil vei. Det slår Helsedirektoratet fast i sin ferske rapport om tilstanden i matvareforbruket i Norge som ble offentliggjort onsdag 6. desember 2023. Tre enkle grep kan gjøre maten du spiser mer næringsrik.
Lys opp med Lucia på jobben5.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
13. desember er det Luciadagen, en dag som mange barnehager og skoler markerer med Luciatog og lussekatter. Men hvorfor ikke ta med denne tradisjonen inn på arbeidsplasser også?
Krumkakene har klatret øverst på lista over de sju slag igjen24.11.2023 11:40:26 CET | Pressemelding
Krumkakene har kjempet seg tilbake til toppen på listen over favorittkakene til folket. Og vi baker dem gjerne selv.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom