Pepperkaker på kjøpstoppen

Snart er julaften her og julebaksten må være på plass. For de som har lyst til å bake selv, finnes det masse god inspirasjon og oppskrifter på nettsiden brodogkorn.no. Men man trenger slett ikke bake til jul selv. Bakerier og butikker over hele landet bugner av gode julekaker av alle slag.
I Opplysningskontoret for brød og korn sin store juleundersøkelse, utført av Yougov i oktober, kommer det fram at det er pepperkaker folk flest kjøper ferdig. De er både gode på smak og egner seg godt til å pynte videre, dersom de ikke allerede er pyntet fra bakeren sin side. Hele 47 % oppgir at de kjøper ferdige pepperkaker til jul.
Kransekake på andreplass
På en god andreplass kommer kransekake, som 39 % sier de kjøper inn fra baker eller butikk. Disse finnes i mange ulike størrelser, og både med og uten norske flagg og smellbonboner.
– Det har blitt et stort og variert utvalg av gode ferdigbakte julekaker å få kjøpt, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Kakemenn/julemenn (22 %), krumkaker og kokosmakroner (begge 17 %) kommer også høyt på lista over innkjøpsfavoritter. Fulgt av berlinerkranser (16 %), sirupssnipper og peppernøtter (begge 15 %).
– Kvaliteten på julekaker fra bakeri og butikk er svært høy, og utover de sortene som kommer høyt i vår undersøkelse finnes det veldig mye mer å få kjøpt. Goro, fattigmann, smultringer, lefser ja alt du er vant til å få til jul, sier Nordbø.
Nødhjelp til bakeriene
Med et utfordrende år med nedstengning og sterke restriksjoner har mange bakere slitt med omsetningen.
– Førjulstiden er svært viktig omsetningsmessig for mange bransjer, ikke minst bakerbransjen. Så bruk gjerne det gode utbudet av julekaker i bakeri og butikker til eget bruk eller som julegaver, oppfordrer Nordbø.
Et tips til slutt; visste du at mange julekaker egner seg ypperlig til å lage knallgod juledessert av? Og da tenker vi ikke på de klassiske krumkakene, men julekaker som pepperkaker, berlinerkranser og goro. Sjekk her for tips og oppskrifter til julens desserter
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig leder
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder






Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Færrest baker i Nordland7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse havner nordlendingene nederst på listen over lussekatt-bakere i Norge.
Slik lykkes du med lussekattene7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier to av ti at de baker lussekattene selv, og det er stor variasjon mellom fylkene. Her er ekspertens tips til et ekstra luftig og saftig resultat.
Østfold troner Lucia-toppen7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
Østfoldingene er de ivrigste lussekatt-bakerne. Det viser en ny undersøkelse.
Julekake-favorittene 2025: Slik skiller fylkene og generasjonene seg ut2.12.2025 07:40:00 CET | Pressemelding
Julekaker har en helt spesiell plass på bordet i julen. Men hvilken kake må du ha på bordet for at det skal bli jul? En fersk undersøkelse gjennomført av Opinion, for Matprat og Opplysningskontoret for brød og korn, viser hvilke kaker vi helst spiser til jul, både nasjonalt, fylkesvis og blant ulike aldersgrupper. Her er årets store julekakebilde.
Nesten halvparten spiser dette til frokost22.10.2025 16:00:00 CEST | Pressemelding
Grøt har gjennom alle tider vært en viktig del av det norske kostholdet. I gamle dager var det vanlig å spise grøt som måltid flere ganger om dagen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
