Opplysningskontoret for brød og korn

Pepperkaker på kjøpstoppen

Del

Ingen tvil om hvilken julekake som er favoritten i handlekurven: Halvparten av oss kjøper pepperkaker hos baker eller i butikk i tiden frem mot jul.

Iskremsandwich med pepperkaker. Foto: brodogkorn.no
Iskremsandwich med pepperkaker. Foto: brodogkorn.no

Snart er julaften her og julebaksten må være på plass. For de som har lyst til å bake selv, finnes det masse god inspirasjon og oppskrifter på nettsiden brodogkorn.no. Men man trenger slett ikke bake til jul selv. Bakerier og butikker over hele landet bugner av gode julekaker av alle slag.

I Opplysningskontoret for brød og korn sin store juleundersøkelse, utført av Yougov i oktober, kommer det fram at det er pepperkaker folk flest kjøper ferdig. De er både gode på smak og egner seg godt til å pynte videre, dersom de ikke allerede er pyntet fra bakeren sin side. Hele 47 % oppgir at de kjøper ferdige pepperkaker til jul.

Kransekake på andreplass

På en god andreplass kommer kransekake, som 39 % sier de kjøper inn fra baker eller butikk. Disse finnes i mange ulike størrelser, og både med og uten norske flagg og smellbonboner.

– Det har blitt et stort og variert utvalg av gode ferdigbakte julekaker å få kjøpt, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.

Kakemenn/julemenn (22 %), krumkaker og kokosmakroner (begge 17 %) kommer også høyt på lista over innkjøpsfavoritter. Fulgt av berlinerkranser (16 %), sirupssnipper og peppernøtter (begge 15 %).

– Kvaliteten på julekaker fra bakeri og butikk er svært høy, og utover de sortene som kommer høyt i vår undersøkelse finnes det veldig mye mer å få kjøpt. Goro, fattigmann, smultringer, lefser ja alt du er vant til å få til jul, sier Nordbø.

Nødhjelp til bakeriene

Med et utfordrende år med nedstengning og sterke restriksjoner har mange bakere slitt med omsetningen.

– Førjulstiden er svært viktig omsetningsmessig for mange bransjer, ikke minst bakerbransjen. Så bruk gjerne det gode utbudet av julekaker i bakeri og butikker til eget bruk eller som julegaver, oppfordrer Nordbø.

Et tips til slutt; visste du at mange julekaker egner seg ypperlig til å lage knallgod juledessert av? Og da tenker vi ikke på de klassiske krumkakene, men julekaker som pepperkaker, berlinerkranser og goro. Sjekk her for tips og oppskrifter til julens desserter

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Iskremsandwich med pepperkaker. Foto: brodogkorn.no
Iskremsandwich med pepperkaker. Foto: brodogkorn.no
Last ned bilde
Trifle med berlinerkranser. Foto: brodogkorn.no
Trifle med berlinerkranser. Foto: brodogkorn.no
Last ned bilde
Enkel iskake med goro og marengs. Foto: borogkorn.no
Enkel iskake med goro og marengs. Foto: borogkorn.no
Last ned bilde
Superenkel iskake med julekakepynt. Foto: brodogkorn.no
Superenkel iskake med julekakepynt. Foto: brodogkorn.no
Last ned bilde
Juletre av kokosmakroner. Foto: brodogkorn.no
Juletre av kokosmakroner. Foto: brodogkorn.no
Last ned bilde
Daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, Torunn Nordbø oppfordrer til å kjøpe julebakst hos bakeriet. Foto: brodogkorn.no
Daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, Torunn Nordbø oppfordrer til å kjøpe julebakst hos bakeriet. Foto: brodogkorn.no
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg saker fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom