Nyyyt i Rogaland får pris for foredling av kjøtt fra lokale bønder
Nyyyt AS vinner Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Rogaland for sitt utrettelige arbeid med lokal kvalitetsmat. Foredlingen av sau, svin og storfe for bøndene rundt på Jæren blir lagt merke til.

-Det er rørende å få denne prisen. Et flott bevis på at det vi gjør og skaper blir lagt merke til, sier daglig leder i Nyyyt, George Fredrik Ueland.
Alt starter hos bonden
Familiebedriften Nyyyt holder til ved Røysland Gaard på Jæren, og driver med videreforedling av kjøtt fra lokale bønder. På markene rundt gården går det både gris, storfe og sau, og med egne produksjonslokaler og eget gårdsslakteri som snart står klart på gården har Nyyyt full kontroll på alt fra dyrenes velferd og frem til sluttproduktet er på plass hos kunden.
Årets vinner av Bedriftsutviklingspris i landbruket i Rogaland er opptatt av kvalitet og leverer til de beste butikkene og restaurantene over hele Sør-Norge. Gjennom årene har prisvinneren jobbet kontinuerlig med produktutvikling, og er svært opptatt av bondens rolle. «Alt starter hos bonden» er slagordet.
De foredler både egne og andre bønders råvarer, og gjør det mulig for kvalitetsprodusenter å nå ut i markedet på nye måter og få mer betalt. Det er allerede mange bønder som har leveringsavtale med prisvinneren, og flere som ønsker å få det.
-Det å starte opp fra scratch med kjøttforedling av lokale kvalitetsråvarer er en team-innsats og prisen går da også til våre produsenter, sier Ueland.
Flere produkter
Familiebedriften har i dag flere fagbrev enn ansatte og de satser på lærlinger. De kan levere mange ulike produkt basert på både sau, svin og Wagyu-storfe, og kan til og med tilby lokalprodusert sjokolade.
I tillegg til foredlingsanlegget skal det snart stå ferdig et større gårdsslakteri på eiendommen, som vil sikre enda bedre kontroll over verdikjeden for kjøttfordeling.
Blant produktene de tilbyr er blant annet Pinnasteik, som er saltet og tørket lammekjøtt av sauerasen svartfjes. I motsetning til vanlig pinnekjøtt bruker Nyyyt hele dyret, og får dermed et produkt med mye mer kjøtt. De har også en stor produksjon av spekepølser.
Nyyyt sin kundebase strekker seg over hele Sør-Norge og de betjener både kresne restaurantkunder og matglade enkeltforbrukere. Deres «tørrmodnet filetkam av økologisk frilandsgris» er en av finalistene i Årets kjøtt i Det Norske Måltid 2021 og de vant Årets produkt under Bergen Matfestival i 2020. Det var nok ikke tilfeldig at «Truls a la Hellstrøm» var på besøk hos Nyyyt i sitt første program denne sesongen.
En gårdsbutikk og et serveringssted vil snart også bli en del av tilbudet på gården.
Bærekraft
I tillegg til å bidra til økonomisk bærekraft for bøndene, vil prisvinneren kutte klimautslipp. De har derfor dratt i gang et forskningsprosjekt for å se på mulighetene for å etablere en nullutslippsgård på eiendommen.
-Nyyyt er en synlig aktør i vår region med en åpen og tydelig kommunikasjon på hva de gjør og hvem de er. Selskapet har alltid vært en pådriver for nytenkning og nyskaping innen landbruksvirksomheten og de har vist seg å være en robust landbruksaktør som vil bonden og landbruket for øvrig vel, sier juryleder og direktør for Innovasjon Norge i Rogaland, Kari Holmefjord Vervik.
Innovasjon Norge deler hvert år ut Bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet.
Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.
Hvert år blir det kåret en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner.
De fylkesvise vinnerne kjemper deretter om den nasjonale prisen på 250 000 kroner. På grunn av koronapandemien er det usikkerhet om hvordan den nasjonale prisutdelingen vil foregå.
Nøkkelord
Kontakter
Anders VinnoggSeniorrådgiver kommunikasjon
Tel:93 669 204anders.vinnogg@innovasjonnorge.noBilder



Lenker
Om Innovasjon Norge
Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.
Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Bedrifter som får støtte i oppstarten gjør det bedre9.8.2022 11:10:18 CEST | Pressemelding
Nye og unge bedrifter som får økonomisk støtte og hjelp i oppstarten av Innovasjon Norge gjør det bedre enn andre. Dette viser en rapport utarbeidet av Menon Economics på oppdrag fra Innovasjon Norge.
Global landbruksteknologi inntar Trøndelag21.6.2022 13:58:11 CEST | Presseinvitasjon
Pressen inviteres til å delta når AgriTech Nordic har besøk av verdenseliten innen landbruksteknologi 22. og 23. juni i Steinkjer.
Norsk helseteknologibedrift henter 95 millioner kroner fra EU16.6.2022 13:37:11 CEST | Pressemelding
InVivo Bionics fra Oslo har kommet gjennom nåløyet i EUs Horisont Europa-program. Finansieringsordningen regnes som et Europamesterskap i innovasjon. Bedriften har utviklet ny teknologi for måling av blæretrykk.
Innovasjonstalen 2022: Verdensledende på teknologi, men sliter med å oppskalere10.6.2022 14:12:33 CEST | Pressemelding
På Innovasjonstalen 2022 fortalte Håkon Haugli hvordan det står til med innovasjonen i Norge i 2022. Norge har mange av løsningene, men næringslivet sliter med å oppskalere.
Presseinvitasjon: Velkommen til Innovasjonstalen 20227.6.2022 16:51:18 CEST | Pressemelding
Verden står i flere kriser samtidig: Klimakrise, krig i Europa og vi nærmer oss slutten av en pandemi. Samtidig er vi kanskje på vei inn i en global matkrise og en global energikrise. For å møte verdens behov for energi og mat trenger vi rask og kraftfull innovasjon. Verden trenger norske løsninger, men hvor godt rigget er vi til å levere på etterspørselen?
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom