Nyyyt i Rogaland får pris for foredling av kjøtt fra lokale bønder

-Det er rørende å få denne prisen. Et flott bevis på at det vi gjør og skaper blir lagt merke til, sier daglig leder i Nyyyt, George Fredrik Ueland.
Alt starter hos bonden
Familiebedriften Nyyyt holder til ved Røysland Gaard på Jæren, og driver med videreforedling av kjøtt fra lokale bønder. På markene rundt gården går det både gris, storfe og sau, og med egne produksjonslokaler og eget gårdsslakteri som snart står klart på gården har Nyyyt full kontroll på alt fra dyrenes velferd og frem til sluttproduktet er på plass hos kunden.
Årets vinner av Bedriftsutviklingspris i landbruket i Rogaland er opptatt av kvalitet og leverer til de beste butikkene og restaurantene over hele Sør-Norge. Gjennom årene har prisvinneren jobbet kontinuerlig med produktutvikling, og er svært opptatt av bondens rolle. «Alt starter hos bonden» er slagordet.
De foredler både egne og andre bønders råvarer, og gjør det mulig for kvalitetsprodusenter å nå ut i markedet på nye måter og få mer betalt. Det er allerede mange bønder som har leveringsavtale med prisvinneren, og flere som ønsker å få det.
-Det å starte opp fra scratch med kjøttforedling av lokale kvalitetsråvarer er en team-innsats og prisen går da også til våre produsenter, sier Ueland.
Flere produkter
Familiebedriften har i dag flere fagbrev enn ansatte og de satser på lærlinger. De kan levere mange ulike produkt basert på både sau, svin og Wagyu-storfe, og kan til og med tilby lokalprodusert sjokolade.
I tillegg til foredlingsanlegget skal det snart stå ferdig et større gårdsslakteri på eiendommen, som vil sikre enda bedre kontroll over verdikjeden for kjøttfordeling.
Blant produktene de tilbyr er blant annet Pinnasteik, som er saltet og tørket lammekjøtt av sauerasen svartfjes. I motsetning til vanlig pinnekjøtt bruker Nyyyt hele dyret, og får dermed et produkt med mye mer kjøtt. De har også en stor produksjon av spekepølser.
Nyyyt sin kundebase strekker seg over hele Sør-Norge og de betjener både kresne restaurantkunder og matglade enkeltforbrukere. Deres «tørrmodnet filetkam av økologisk frilandsgris» er en av finalistene i Årets kjøtt i Det Norske Måltid 2021 og de vant Årets produkt under Bergen Matfestival i 2020. Det var nok ikke tilfeldig at «Truls a la Hellstrøm» var på besøk hos Nyyyt i sitt første program denne sesongen.
En gårdsbutikk og et serveringssted vil snart også bli en del av tilbudet på gården.
Bærekraft
I tillegg til å bidra til økonomisk bærekraft for bøndene, vil prisvinneren kutte klimautslipp. De har derfor dratt i gang et forskningsprosjekt for å se på mulighetene for å etablere en nullutslippsgård på eiendommen.
-Nyyyt er en synlig aktør i vår region med en åpen og tydelig kommunikasjon på hva de gjør og hvem de er. Selskapet har alltid vært en pådriver for nytenkning og nyskaping innen landbruksvirksomheten og de har vist seg å være en robust landbruksaktør som vil bonden og landbruket for øvrig vel, sier juryleder og direktør for Innovasjon Norge i Rogaland, Kari Holmefjord Vervik.
Innovasjon Norge deler hvert år ut Bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet.
Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.
Hvert år blir det kåret en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner.
De fylkesvise vinnerne kjemper deretter om den nasjonale prisen på 250 000 kroner. På grunn av koronapandemien er det usikkerhet om hvordan den nasjonale prisutdelingen vil foregå.
Nøkkelord
Kontakter
Anders VinnoggSeniorrådgiver kommunikasjon
Tel:93 669 204anders.vinnogg@innovasjonnorge.noBilder



Lenker
Om Innovasjon Norge
Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.
Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Garanti for suksess19.12.2025 12:15:00 CET | Pressemelding
Bedrifter i en tidlig fase får lån de ellers ikke ville ha fått gjennom samarbeid mellom bankene og Innovasjon Norge. Mange bedrifter har mulighet til å betjene lån, men kan ikke stille sikkerhet. Da garanterer Innovasjon Norge 75 prosent av lånet og kreditten.
«Skyssen» vinn landbrukspris!10.12.2025 13:50:16 CET | Pressemelding
Oldedalen Skyss AS kåra til fylkesvinnar av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket 2025 i Vestland.
Innovasjon Norge får ansvar for næringslivsbesøk til Norge26.11.2025 11:13:58 CET | Pressemelding
Innovasjon Norge har fått ansvaret for innkommende næringslivsdelegasjoner til Norge, og lager et system der utenlandske miljøer kan søke om hjelp til besøk til Norge. Målet er å bidra til økt eksport, investeringer og verdiskapende samarbeid mellom norske og utenlandske aktører.
Innovasjon Norge fordeler 19 millioner til innovasjonsmiljøer25.11.2025 08:00:00 CET | Pressemelding
I alt får 13 ulike miljøer opp mot tre millioner kroner i tilskudd fra Innovasjon Norge til å utvikle og levere innovasjonstjenester til oppstartsbedrifter. Målet er å styrke miljøene og aktørene som bidrar til å utvikle entreprenørskap og innovasjon i Norge.
Ingar Valvik ny regiondirektør Innovasjon Noreg Vestland21.11.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Av over 70 søkarar til stillinga, trakk Ingar Valvik det lengste strået.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
