Norges bedriftsidrettsforbund

Nytt konsept fra Bedriftsidretten: I dag starter Kollegamosjon

Del

Bedriftsidretten har laget en oppfølger til Sykle til jobben-aksjonen med et ønske om å skape samhold og aktivitet i annerledestiden. Kampanjen starter i dag.

Bedriftsidretten har i over 40 år arrangert Sykle til jobben, og har nå lansert Kollegamosjon. Kollegamosjon er en uformell konkurranse der absolutt alle kan være med. Målet er å skape smil, samhold og aktivitet i kollegier over hele Norge.

Behovet for sosial kontakt er grunnleggende for å komme i form 

- Sosial kontakt blant venner og kollegaer er kanskje det viktigste for å komme i litt bedre form. Uten sosial støtte er det omtrent umulig å skape og opprettholde vaner for fysisk aktivitet, sier kampanjeleder Emily Robertson.

Hjemmekontor, rullerende kontortider og permitteringer har gjort det vanskeligere å føle på samhold og fellesskap på jobben. Folk blir tvunget ut av rutiner for aktivitet og ikke minst sosial kontakt. Kollegamosjon er en aktivitetskampanje som skal møte disse behovene.

Et bidrag i annerledestiden

- Vi ønsker å bidra til at folk ikke lar seg knekke av 2020. Forhåpentligvis kan en uformell konkurranse blant kollegaer bidra til at flere trekker på smilebåndet og gjør en knebøy ekstra, fortsetter Robertson.

En oppfølger til Sykle til jobben-aksjonen

Bedriftsidretten står også bak Sykle til jobben-aksjonen, som har mer enn 40 000 deltakere årlig. Kampanjen samler alle i en bedrift om å gjøre noe felles. Man samler poeng og med kollegialt fellesskap er man mer aktiv og vinner premier. Deltakere har ytret et behov for en høstkampanje, og derfor har Bedriftsidretten utviklet Kollegamosjon.

- Deltakerne i Sykle til jobben har over flere år ønsket seg en kampanje på høsten. Nå er Kollegamosjon her, og vi tror det skal bli like lettbent og artig som Sykle til jobben-aksjonen, smiler kampanjelederen.

Oppfordrer alle bedrifter til å delta

- Vi oppfordrer alle bedrifter til å bli med på kampanjen! Å gjøre noe aktivt sammen har bare positive effekter, avslutter Robertson.

BAKGRUNN

Hva er Kollegamosjon?

✔️ Aktivitetskampanje for bedrifter

✔️ Konkurranse fra 19.oktober til 15.november

✔️ Vær aktiv, registrer aktivitet, få poeng og kanskje vinner du premier?

✔️ Delta på lag med kollegaer, eller alene

 ✔️ Mer info på kollegamosjon.no

Du melder på din bedrift, danner lag og er aktive. Aktivitet gir poeng, som igjen kan gi store premier - ikke minst heder og ære på arbeidsplassen. Du konkurrerer mot deg selv, laget konkurrer mot andre lag. Husk at alle kan delta, fordi poeng beregnes fra minutter og ikke intensitet. Turgåern kan sanke like mange poeng som styrketrenern.

Hvorfor Kollegamosjon?

Kollegamosjon stimulerer til lagfølelse og intern konkurranse i bedriften. Kampanjen blir fort en snakkis som skaper fellesskap, aktivitet, latter og tøys. Kampanjens struktur er lagt opp for at ALLE skal kunne delta, i motsetning til tradisjonelle tiltak der de aktive får et forsprang. På denne måten er Kollegamosjon inkluderende for alle, og kan gi motivasjon og samhold for hele kollegiet.

✔️ Litt er mye bedre enn i ingenting, og gir store helsefordeler

✔️ TI minutter om dagen har effekt, og kan bidra til at flere når 30 minutter om dagen. 7 av 10 nordmenn oppfyller ikke helsemyndighetenes anbefalinger om minimum 30 fysisk aktivitet om dagen.

Bedriftsidretten arrangerer Kollegamosjon

Kollegamosjon er en aktivitetskampanje i regi av Bedriftsidretten, som jobber for aktive arbeidsplasser. Bedriftsidretten har mer enn 40 års erfaring med å gjennomføre aktivitetskampanjer, der den mest kjente er Sykle til jobben-aksjonen med mer enn 40 000 deltakere.

Bedriftsidretten har nesten 150 000 medlemmer og tilrettelegger aktivitet for mer enn 200 000 voksne årlig. I tillegg driver våre bedriftsidrettslag egne aktiviteter i stort omfang. Bedriftsidretten ble etablert i 1957 og har siden da jobbet for aktive, sunne og glade folk i arbeidslivet.

Kontakter

Bilder

Om Norges bedriftsidrettsforbund

Norges bedriftsidrettsforbund
Norges bedriftsidrettsforbund
Sognsveien 75 A 1
0840 Oslo

21 02 90 00http://www.bedriftsidretten.no

Bedriftsidretten tilbyr mer enn 50 aktiviteter til voksne, og er en medlemsorganisasjon med 2 400 lag med ca. 200 000 medlemmer. Med arbeidsplassen som utgangpunkt, er målet å få flere voksne i aktivitet. Vi har aktivitet over hele landet, og noe for enhver.

Følg pressemeldinger fra Norges bedriftsidrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges bedriftsidrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges bedriftsidrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom