Ny undersøkelse viser at 82% syns Brødskala'n er enkel å forstå.
I undersøkelsen, utført av You Gov, sier 82% av respondentene at de syns det er lett å forstå Brødskala'n når det gjelder å se hvor grovt brødet er. 4% syns det er vanskelig og 14% mener det er verken lett eller vanskelig. Resultatene viser altså at mange av de negative påstandene som er fremmet i media er grunnløse.
Etter kritikken, har BKLF imidlertid valgt å sette ned et arbeidsutvalg som skal se på hvordan Brødskala'n kan gjøres mer presis og mer forståelig for forbruker.
Viktig at merket er enkelt å forstå
Direktør i BKLF, Gunnar Bakke, sier at det er viktig å få en klarhet i hva forbrukerne mener. – Når vi nå har satt ned et utvalg for å se på hvordan Brødskala'n kan bli enklere for folk å forstå og hvordan den kan justeres for at nøyaktig grovhet ikke skal kunne misforstås, er det viktig også å ta forbrukernes opplevelse i betraktning.
Bestemmelsene rundt Brødskala'n er jevnlig oppe til revisjon, og det har aldri vært noe poeng for oss at brødene merkes utydelig, snarere tvert imot. Vi har ikke fått noen innspill om at dette har vært et problem tidligere, men dersom det er det skal vi gjøre vårt ytterste for å gjøre det enklere for forbruker, sier Bakke.
Skal merkes med nøyaktig prosent grovhet
I dagens regelverk skal alle bakevarer være merket med nøyaktig grovhetsprosent under Brødskalamerket, nettopp for at forbruker ikke skal kunne villedes, sier Bakke.
I undersøkelsen fra You Gov, svarer 66 prosent av de som bruker Brødskala'n at de ser på grovhetsprosenten som står under merket når de kjøper brød. 32% svarer at de ser mest på kakediagrammene, mens 2 prosent svarer vet ikke.
Utvalget
Utvalget, som er bredt sammensatt av de største merkebrukerne, akademia og næringsaktører, skal se på innspill som gjelder Brødskala`n. Utvalget har som mandat å belyse og vurdere problemstillinger som er kommet opp i media, og komme med konkrete forslag til eventuelle endringer av dagens fellesbestemmelser. - Kakediagrammet, beregningsmetoden og grafisk design er de tre hovedkategoriene som skal vurderes, sier Bakke
For ytterligere kommentar
Gunnar Bakke gb@nhomd.no 970 19 591
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:93261050solveig@bakerkonditor.noBilder
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Philip Therkildsen er Norges beste baker18.4.2024 18:15:05 CEST | Pressemelding
Det var et høyt nivå hos de tre bakerne som konkurrerte i NM baking på Sørumsand videregående skole i dag. Etter fem timer med intenst arbeid, var det Philip Therkildsen som til slutt fikk flest poeng og dermed kunne smykke seg med tittelen "Årets Baker 2024".
NM Årets Baker12.4.2024 12:36:01 CEST | Pressemelding
Torsdag 18. april arrangeres NM i baking for første gang på seks år, og tre bakere er plukket ut til å konkurrere om tittelen Årets Baker 2024. Konkurransen blir arrangert på Sørumsand videregående skole i Akershus.
Ny opplæringslov svekker lærlingeordningen6.2.2024 12:31:02 CET | Kronikk
Norge trenger flere yrkesfagarbeidere, men regjeringens endringer i opplæringsloven kan medføre at det motsatte vil skje.
Brød er fortsatt sunt og bærekraftig24.11.2023 09:37:02 CET | Pressemelding
Debatten om ultraprosessert mat har skapt forvirring og bekymring hos forbrukeren. Mange er kritiske til at både usunne og sunne matvarer plasseres i samme kategori i Nova-klassifiseringen, og mener inndelingen i er for grov og unyansert.
Det norske konditorlandslaget på 2. plass i VM i konditorkunst26.10.2023 17:56:08 CEST | Pressemelding
Torsdag ettermiddag kunne det norske konditorlandslaget juble over en historisk 2. plass i iba UiBC CUP i München. Det norske konditorlandslaget har ikke deltatt i et internasjonalt mesterskap utenfor Norden siden 2015, og det var en spent norsk delegasjon som var til stede under premieutdelingen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom