Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Ny systemstøtte for lokale lønnsforhandlinger i staten

Del

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) har inngått avtale med Visma om digital systemstøtte for lokale lønnsforhandlinger. Både statlige virksomheter og de lokale forhandlingsmotpartene kan bruke systemet.

Divisjonsdirektør Bjørn Sæstad i DFØ sier at statlige virksomheter bruker unødvendig mye ressurser på lokale lønnsforhandlinger.

 – Med systemstøtten vi nå tilbyr, kan virksomhetene digitalisere manuelle prosesser, bli mer effektive og oppnå bedre datakvalitet, sier han.

Nesten ingen av DFØs kunder har digital systemstøtte for lokale lønnsforhandling i dag. Alle statlige virksomheter vil nå kunne inngå avtale om å bruke det nye systemet via DFØ. Dette betyr at systemet kan brukes i forbindelse med lokale lønnsforhandlinger for mer enn 150 000 personer.

 – Systemet vil gi bedre etterlevelse av personvernsforordningen (GDPR) og ikke minst mulighet for å erstatte kompliserte regneark med automatiserte beregninger i digitalt format, sier Bjørn Sæstad.

Statlige virksomheter og forhandlingsberettigede organisasjoner kan nå sikkert dele viktige elementer i lokale lønnsforhandlinger. Dette omfatter prioriteringslister, tilbud, rapporter og kontinuerlig kontroll over kostnadsutslagene.

Kontakter

Om Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)
Karl Johans gate 37B
0162 Oslo

400 07 997http://www.dfo.no

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) skal bidra til effektiv ressursbruk i staten gjennom regelverksforvaltning, kompetansetiltak, rådgivning og fellestjenester.

Følg saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Presseinvitasjon: Blir offentlige beslutninger tatt på godt nok grunnlag?2.3.2020 13:35:32 CETPresseinvitasjon

Politikere og statsforvaltningen tar store og små beslutninger på vegne av fellesskapet hver eneste dag. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Vi spør: Er beslutningene tatt på et godt nok grunnlag? Får politikerne gode faglige råd fra forvaltningen og hvordan står det egentlig til med kvaliteten på offentlige utredninger? Vektlegges samfunnsøkonomiske hensyn i stor nok grad i dag?

Presseinvitasjon til frokostseminar: Blir offentlige beslutninger tatt på godt nok grunnlag?20.2.2020 14:12:07 CETPresseinvitasjon

Politikere og statsforvaltningen tar store og små beslutninger på vegne av fellesskapet hver eneste dag. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Vi spør: Er beslutningene tatt på et godt nok grunnlag? Får politikerne gode faglige råd fra forvaltningen og hvordan står det egentlig til med kvaliteten på offentlige utredninger? Vektlegges samfunnsøkonomiske hensyn i stor nok grad i dag?

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom