Huawei Norge

Norske Astat kåret til «best app» i Huaweis årlige utviklerkonkurranse

Del

Huawei kunne nylig annonsere vinnerne av «AppsUp 2021», selskapets innovasjonskonkurranse for Huawei Mobile Services (HMS). 4000 deltakere fra hele verden deltok under den prestisjefylte utdelingen og blant over 2100 app-bidrag kunne norske Astat krone seg med prisen «Best App».

Administrerende direktør i Astat, Axel Hunter, kunne ta med seg en premiepott på hele 15 000 amerikanske dollar tilbake til Norge. Astat var den eneste skandinaviske appen som mottok en pris under utdelingen og jubelen sto i taket da seieren var et faktum.

- Denne prisen og samarbeidet med Huawei hjelper oss med å spre vår teknologi til et enda større publikum. Vårt fokus er å levere den beste digitale tjenesten og opplevelsen til et økende antall små- og mellomstore bedrifter verden over, sier Axel Hunter, CEO i Astat.

Astat er en bedriftskonto for små- og mellomstore bedrifter, hvor målet er å gjøre forbruk og kvitteringer enklere for både bedrifter og ansatte. Appen, og innovasjonen bak, høstet lovord fra juryen:

Astat setter miljøet først og leverer, med sine virtuelle bankkort, en helhetlig løsning for bedrifters finansielle behov, uten bruk av plast. Vi liker hvordan appen kan hjelpe bedrifter med å forbedre sin økonomi ved å la brukere kontrollere og administrere transaksjoner, kvitteringer og online betalinger i en og samme app, uten skjulte kostnader, sier Aoife Brodigan, markedsdirektør for Huawei Mobile Services (HMS) i Europa og en av dommerne i konkurransen.

Dommerpanelet var satt sammen av uavhengige representanter og et utvalg fra Huawei. Det ble også gjort en offentlig avstemming som utgjorde 10 prosent av den totale poengsummen.

Sjef for forretningsutvikling i Huawei Norge, Tollef Vollan, var med på å overrekke prisen til Astat. Han er imponert over de norske utviklerne.

- På vegne av Huawei Norge er jeg stolt over å kunne presentere en norsk vinner i årets AppsUp-konkurranse. Huawei jobber for at neste generasjon med apputviklere skal kunne skape sømløse opplevelser som hjelper forbrukerne i sitt daglige liv. Vi håper premien bidrar til økt vekst for både Astat og Huawei Mobile Services, sier Tollef Vollan, sjef for forretningsutvikling i Huawei Norge.

4000 deltakere fra hele verden
AppsUp-konkurransen har pågått i over 100 dager. Den har dekket over 200 land og regioner i Europa, Asia, Latin-Amerika, Midt-Østen og Afrika. I konkurransen har Huawei utfordret apputviklere til å vise sine innovasjonsferdigheter og sende inn apper for å konkurrere om å vinne summer fra en premiepott på 1 000 000 amerikanske dollar.

Mer enn 4000 deltakere fra hele verden deltok i 2021-utgaven og det ble sendt inn 2100 app-bidrag. Det ble delt ut priser i kategorier som «Best Game,» «Tech Women's Award» og «Excellent Student Award.»

Bilde: Den fullstendige listen over vinnere fra Europa-regionen viser Astat, Chefs' og MeetKai VA som vinnere for prisen «Best App.» De forskjellige app-kategoriene blant alle vinnerne inkluderer bank- og finans, spill, utdanning, hobby- og livsstilsapper

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Huawei Norge

Huawei Norge
Huawei Norge
Rolfsbuktveien 4A
1364 Fornebu

https://www.huawei.com

Om Huawei AppGallery – en av verdens tredje største markedsplasser for apper globalt
AppGallery er et smart og innovativt økosystem som lar utviklere skape unike opplevelser for forbrukere. Den unike kjernen i Huawei Mobile services, "HMS Core" gjør at apper kan integreres på tvers av forskjellige enheter, som gjør brukeropplevelsen både enklere og mer komfortabel - som en del av vår bredere 1 (telefonen) + 8 (produkter) + N (IOT produkter)-strategi.

Vår visjon er at AppGallery skal være en åpen og innovativ appdistribusjonsplattform som er tilgjengelig for forbrukere, og gir dem en unik og smart opplevelse – samtidig som den beskytter brukernes privatliv og sikkerhet. AppGallery er blant de tre største markedsplassene for apper, og tilbyr et bredt utvalgt av både globale og lokale apper i hele 18 kategorier – blant annet navigasjon, transport, nyheter og sosiale medier. AppGallery er tilgjengelig i mer enn 170 land og regioner, og har 500 millioner aktive brukere globalt hver måned. Første halvår 2020 nådde vi 184 milliarder totale nedlastninger fra AppGallery. Per september 2021 samarbeider Huawei med mer enn 5.1 millioner utviklere over hele verden, antall nedlastninger strekker seg til 332.2 milliarder i de første tre kvartalene av 2021. Per oktober 2021 er over 173,000 applikasjoner integrert med HMS Core på verdensbasis.

Følg pressemeldinger fra Huawei Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Huawei Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Huawei Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom