Huawei Norge

Nettbrettet MatePad Pro redefinerer kreativitet og produktivitet

Del

24. februar 2020 - Huawei Consumer Business Group (CBG) annonserte i dag den globale lanseringen av nye Huawei MatePad Pro. Nettbrettet er Huaweis flaggskip i den nye MatePad-serien. Med flott design og rå teknologi passer den utmerket for kreativitet og produktivitet.

Huawei MatePad Pro har et rent design og verdens høyeste skjerm-til-kropp-utnyttelse for nettbrett (90 prosent). Med den spesielt kraftige og effektive Kirin 990-brikken følger utmerket ytelse og batterilevetid. EMUI10 gir i tillegg støtte for funksjoner som Multi-Window[1], Multi-screen Collaboration[2] og Huawei APP Multiplier.

Nettbrettet støtter Huaweis M-Pencil og Smart Magnetic Keyboard, som gir utmerket synergi med skrivebordsmodus og WPS-funksjonene. Underholdningsopplevelsen gjøres rikere med en rekke hardware-oppgraderinger, og Huawei MatePad Pro er det første nettbrettet i verden som støtter trådløs og reversert lading[3].

Wang Yinfeng, sjef for PC- og nettbrett-produkter i Huawei CBG, uttaler følgende: «MatePad Pro er mer enn bare et estetisk mesterverk og en mobil kinoopplevelse. Nettbrettet representerer hvordan vi i Huawei redefinerer mobil produktivitet. Det gjør det mulig for forbrukerne å uttrykke sin grenseløse kreativitet, og MatePad Pro er det perfekte produktet for dem som ser etter en smartere måte å gjøre sine ideer til virkelighet».

Simplisitet og eleganse

Nettbrettet komiberer teknologi med stil. MatePad Pro har verdens høyeste skjerm-til-kropp-utnyttelse på 90 prosent[4]. Rammene som omkranser den 10,8-tommers 16:10-skjermen er kun 4,9mm bred[5].

Det kurvede designet på Huawei MatePad Pro sørger for et komfortabelt grep, mens den magnesiumlegerte rammen gjør nettbrettet robust og gir samtidig en lav vekt. Et helstøpt design hvor antennene er integrert i ramme og baksidepanelet gir et rent og minimalistisk utseende.

MatePad Pro kommer i fire forskjellige farger, inspirert av naturen. Du kan velge mellom Forest Green, Orange, Pearl White og Midnight Gray. Forest Green- og Orange-utgavene kommer med detaljer i vegansk lær, som gir nettbrettet en uimotståelig sjarm, mens fiberglass-detaljene i Pearl White- og Midnight Grey-utgavene representerer det elegante.

Redefiner ytelse med Kirin 990

Huawei MatePad Pro har flaggskip-chipsettet Kirin 990, med 7nm-teknologi for topp ytelse og batteriutnyttelse. CPUen kan klokke opp til 2.86GHz i standard ytelse, noe som gjøres mulig av en innovativ tredelt arkitektur bestående av to store kjerner, to middels store kjerner og fire små kjerner. Den 16-kjerners Mali-G76 GPUen forbedrer også ytelsen og batterilevetiden kraftig, noe som gjør spill- og underholdningsopplevelsene til en fornøyelse.

Med Huaweis proprietære to-kjerners Da Vinci NPU-arkitektur, gjør AI-teknologi at de store og de små kjernene fordeler kapasiteten optimalt mellom seg. Nettbrettet er utstyrt med en 8GB LPDDR4X dual-channel RAM, slik at apper startes lynkjapt. All denne ytelsen muliggjøres av et 12-lags kjølingssystem som bruker kunstig intelligens for temperaturstyring, slik at nettbrettet holder seg nedkjølt uansett situasjon. 

MatePad Pro leverer utmerket batterilevetid takket være et høykapasitets 7250mAh-batteri og strømsparingsfunksjonene i Kirin 990 og EMUI. Det medfølger en 20W-hurtiglader, men nettbrettet har også støtte for Huaweis 40W SuperCharge. Huawei MatePad Pro er verdens første nettbrett som støtter trådløs og reversert lading, slik at du på enkelt og praktisk vis kan holde både nettbrettet, mobiltelefon og andre enheter med støtte for trådløs ladning gående gjennom hele dagen. 

Redefinerer hvordan du bruker skjermen

Huawei MatePad Pro introduserer en rekke innovasjoner som fundamentalt endrer hvordan enheter interagerer med hverandre. Huawei Share-funksjonen muliggjør såkalt «Multi-screen Collaboration», som bedrer opplevelsen mellom Huawei-enheter. Teknologien gjør det for eksempel mulig å dra og slippe filer direkte mellom nettbrett og telefon, skrive på telefonen ved hjelp av nettbrettets skjerm og tastatur, samt spille musikk fra mobilen på nettbrettets høyttalere. Dette gir en sømløs opplevelse på tvers av Huawei-enheter.

Enten du ønsker å chatte mens du surfer på nettet, eller vil se et videoklipp mens du bruker sosiale medier, gjør flervindu-funksjonen at du enkelt kan multitaske med opptil tre apper på en gang. Du kan for eksempel svare på tekstmeldinger samtidig som du spiller eller ser en film, uten å måtte lukke appen og avbryte spill- eller filmopplevelsen.

I tillegg kan du splitte en app i to vinduer med den revolusjonerende «APP Multiplier»-funksjonen. Dermed kan du få maksimalt ut av landskapsorientering på nettbrettet. Størrelsen på vinduene kan enkelt justeres ut ifra behov. Over 3000 av de mest populære appene vil støtte denne funksjonen innen utgangen av mars 2020.

Redefiner hvordan du jobber kreativt

Huawei MatePad Pro støtter Huawei M-Pencil[6] for en naturlig og intuitiv skriveopplevelse som gjør det til en nytelse å skrive på skjerm. Med hele 4096 nivåer av trykksensitivitet, støtte for skråstilling og en unik pennespiss, leverer Huawei M-Pencil en helt enestående nøyaktighet, følsomhet og reaksjonsevne. Plasserer du M-Pencil på toppen av MatePad Pro vil den automatisk kobles til med Bluetooth, samt begynne å lade. Nye og forbedrede Huawei Notepad og Nebo for Huawei, vil ha innebygd støtte for M-Pencil slik at man kan fange kreativiteten umiddelbart når den skulle oppstå.

Huawei MatePad Pro støtter også Smart Magnetic Keyboard[7], som enkelt kan kobles til med Bluetooth. Omslaget i vegansk lær har bare 1,3 mm tastetrykklengde, altså lengden det tar for et tastetrykk å registreres. I tillegg er Shift-knappen utstyrt med en ekstrafunksjon for å aktivere Huawei Share, slik at du kan benytte deg av flerskjerms-funksjoner med et enkelt tastetrykk.

Den helt nye skrivebordsmodusen gjør det mulig å ha hele åtte apper eller prosesser åpne uten at det har noen påvirkning på ytelsen. I denne modusen kan man også enkelt søke opp filer gjennom en kraftig søkefunksjon. Den forbedrede støtten for WPS-apper gjør det mulig å ta notater med stemmen eller med en smartpenn.

Redefinerer underholdning med en mobil kinoopplevelse

Huawei MatePad Pro kommer med et IPS-panel med 2K QHD-oppløsning (2560×1600), som gir en pikseltetthet på 280ppi. Nettbrettet er kompatibelt med et DCI-P3-fargerom på 540 nits lysstyrke samt et kontrastforhold på 1500:1. Det gjør QHD-skjermen godt egnet til underholdningsopplevelser. Huawei ClariVu Display Enhancement-teknologi får det beste ut av den kraftige hardwaren gjennom å forbedre fargegjengivningen og klarheten i bildet, slik at hvert bilde er skarpt og detaljrikt.

Huawei MatePad pro kommer med enestående lyd, muliggjort av Histen 6.0-teknologi for tredimensjonale lydbilder. De fire, firekanals-høyttalerne avstemt av Harman Kardon gir i tillegg en klar og kompleks lydopplevelse.

Pris og tilgjengelighet

Huawei MatePad Pro vil komme i en Wi-Fi-utgave, en 4G-utgave og en 5G-utgave.

Wi-Fi- og 4G-utgavene vil være tilgjengelig i slutten av april til en veiledende utsalgspris på henholdsvis 5 999kr og 6 499kr.

Ekstrautstyr til MatePad Pro vil komme i butikkene samtidig som 4G- og Wi-Fi-utgavene. M-Pencil vil ha en utsalgspris på 999kr, tastaturet vil ha en utsalgspris på 1299kr og coveret vil ha en utsalgspris på 299kr. 

5G-utgaven av MatePad Pro vil være tilgjengelig i slutten av juli til en veiledende utsaglspris på 7 999kr. 

[1] Krever siste versjon av EMUI.
[2]Huawei Share muliggjør Multi-screen Collaboration mellom HUAWEI MatePad Pro og en Huawei eller Honor-smarttelefon. Det er kun støttet på Huawei-telefoner med EMUI10 eller nyere og Honor-telefoner med Magic UI 3.0 eller nyere. HUAWEI Mate 30-serien (med EMUI 10.0.0.191 eller nyere) er de første telefonene som vil støtte denne funksjonen. Resterende modeller vil gradvis motta støtte for denne funksjonen. Vennligst besøk den offisielle nettsiden for ytterligere informasjon.
[3]Trådløs lader er ikke inkludert. Reversert ladning er kun tilgjengelig på Huawei lab-sertifiserte enheter. Reversert lading er deaktivert som standard og må manuelt aktiveres fra batteri-innstillingene i menyen om man ønsker å benytte seg av funksjonen.
[4]Data er fra Huawei labs. Skjerm-til-kropp-utnyttelsen er beregnet ved å dele arealet av det aktive området med arealet av touchskjermen. Den faktiske skjerm-til-kropp-utnyttelsen kan variere.
[5] Måledata er fra Huawei labs. Faktiske malinger kan variere ut ifra spesifikasjoner og produksjonsforskjeller.
[6] Selges separat.
[7] Selges separat.

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om Huawei Norge

Huawei Norge
Huawei Norge
Rolfsbuktveien 4A
1364 Fornebu

https://www.huawei.com

Huawei er et globalt konsern med hovedsete i Shenzhen, Kinas Silicon Valley. Konsernet er forskningsdrevet, har over 180.000 ansatte og virksomhet i 170 land. Huawei er verken statseid eller børsnotert, men eies av ansatte som brenner for at teknologi skal bidra til en enklere og bedre hverdag.

Huawei leverer kunnskap, teknologi, tjenester, utstyr og produkter til teleselskaper, offentlig og privat næringsliv og konsumenter. Vi er verdens 5. største selskap innenfor forskning og utvikling*, og en av få aktører som utvikler 5G-standarder, -utstyr og -produkter.

Huawei har solgt godt over 200 millioner smartmobiler i 2019, og har sterke plasseringer på de mest anerkjente indeksene over verdens mest verdifulle merkevarer.

*2018 EU Industrial R&D Investment Scoreboard

 

For mer informasjon, besøk: http://consumer.huawei.com

Følg oss også på:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobile/ 

Twitter: https://twitter.com/HuaweiMobile 

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobile/ 

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobile 

Følg saker fra Huawei Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Huawei Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Huawei Norge

Huawei: A Year and Beyond18.5.2020 14:26:51 CESTPress release

[Shenzhen, China, May 18, 2020] Huawei held its 17th annual Global Analyst Summit in Shenzhen, both onsite and online. At the event, Huawei was joined by over 2,000 analysts, key opinion leaders, and media representatives from a range of industries, including telecoms, the Internet, and finance. Together, they discussed how the industry can work together to weather the difficult times, achieve win-win outcomes, and accelerate the arrival of the intelligent world.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom