Dinero

Nesten 100 000 har brukt Coopay

Del

Siden lansering av Coops mobilbetalingstjeneste Coopay har 90 000 medlemmer brukt løsningen.

COOPAY: Alle Coop-medlemmer kan betale med Coops medlemsapp. Foto: COOP
COOPAY: Alle Coop-medlemmer kan betale med Coops medlemsapp. Foto: COOP

Butikkjeden Coop lanserte sitt alternativ til mobilbetaling i slutten av august. Tjenesten Coopay er en del av Coops allerede eksisterende medlemsapp, som 1,8 millioner Coop-medlemmer har hatt tilgang tid i en årrekke allerede. Nå lar den deg også betale for butikkjøpet med mobilen, noe som gjør både fysisk medlemskort og betalingskort overflødig.

Siden lanseringen har Coop registrert 100 000 transaksjoner i uken med Coopay, melder forbrukerportalen Dinero.no.

– Vi vokser nå med ca. 1000 nye brukere om dagen. Vi kan også se på bruken at andelen som fortsetter å bruke løsningen er høy blant de som har testet den, sier leder for Betaling og ID i Coop, Kristian Bjørseth, til Dinero.no.

Alt i ett program

Løsningen er enkel å sette opp, og brukere som allerede har medlemsappen trenger bare å registrere kortet sitt for å kunne betale i kassa på Coop. Dette gjør du ved å skanne din personlige QR-kode, som vises i appen – en app 950 000 av Coops medlemmer har benyttet de siste 30 dagene.

– For Coop-medlemmer er det en stor fordel at de nå kan registrere medlemskjøp og betale i en og samme prosess med medlemsappen. Her finner de alle sine kuponger, tilbudsaviser og øvrige medlemsfordeler. I tillegg er man ikke lenger avhengig av en fysisk betalingsterminal for å få betalt, sier Bjørseth, som anslår at antallet brukere vil øke framover.

Usikker på Vipps-kompatibilitet

Mobilbetalingstjenesten Vipps, som i dag brukes av over tre millioner nordmenn, annonserte nylig at de vil lansere sin mobilbetalingstjeneste for butikkjøp før jul. Også denne løsningen baserer seg på QR-koder, men i stedet for at man i Coopays tilfelle skanner en personlig kode i appen, krever Vipps at du skanner butikkens kode ved kassepunktet.

Bjørseth sier han er usikker på om Coop kommer til å åpne opp for Vipps-betaling i sine butikker. 

– Det er fortsatt utydelig og vanskelig å si hvordan Vipps mobilbetaling i butikk vil se ut i fremtiden med tanke på mobilbetaling, og derav også hvorvidt dette vil være kompatibelt med Coopay. Coop har etterspurt bedre løsninger for nettbasert/appbasert betaling fra Vipps/BankAxept over tid uten at dette har kommet på plass, sier han.

Kommunikasjonssjef i Vipps, Hanne Kjærnes, fastslo i september overfor Dinero.no at Vipps vil benytte seg av norske BankAxept framfor internasjonale betalingsnettverk som Visa og Mastercard. Det betyr at du ikke kan registrere ditt kredittkort i appen.

– Vi har positive dialoger med dagligvarebransjen generelt, der BankAxept er den foretrukne betalingsmåten. Det er den klart billigste løsningen for dem, sa Kjærnes til Dinero.no da.

– Coop er en sterk tilhenger av et nasjonalt og regulerte betalings-schemes som BankAxept, og ønsker at dette kan tilgjengeliggjøres bredt for alle aktører som tilbyr betaling i det norske markedet også innenfor mobilbetaling med app, sier Bjørseth i Coop.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

COOPAY: Alle Coop-medlemmer kan betale med Coops medlemsapp. Foto: COOP
COOPAY: Alle Coop-medlemmer kan betale med Coops medlemsapp. Foto: COOP
Last ned bilde

Lenker

Om Dinero

Dinero
Dinero
Enebakkveien 117
0680 Oslo

23 90 52 52https://www.dinero.no

Forbrukerportalen Dinero™ tilbyr tester og dyptgående artikler innen privatøkonomi. Vårt hovedfokus er betalingskort, kredittkort, forbrukslån og forsikring. Dinero.no eies av Fagweb AS