NBBL - Norske Boligbyggelag

NBBL: Norsk økonomi er sårbar for rentesjokk

Del

Finanstilsynet advarer nok en gang om at høy gjeldsgrad utgjør en trussel for finansiell stabilitet. – Vi har satt oss selv i en sårbar situasjon med høy gjeldsvekst over tid. En ukontrollert renteoppgang vil derfor ramme norsk økonomi og boligmarkedet hardt, kommenterer Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.

Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.
Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.

Torsdag la Finanstilsynet rapporten Finansielt utsyn, der høy husholdningsgjeld og høye boligpriser trekkes frem som de viktigste sårbarhetene i norsk økonomi.

– I dag er renten er historisk lav. Det gjør høye boligpriser og høy gjeld håndterlig. Men det øker fallhøyden for uforutsette sjokk i økonomien. Norges Bank forventer i dag at renten skal stige med om lag 1,5 prosentpoeng de neste årene. For en vanlig husholdning med tre millioner i gjeld vil det øke den årlige rentekostnaden etter skatt med om lag 36.000 kroner. En betydelig, men nødvendig innstramming som bør komme nå heller enn senere, kommenterer Frengstad Bjerknes.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.
Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.
Last ned bilde

Om NBBL - Norske Boligbyggelag

NBBL - Norske Boligbyggelag
NBBL - Norske Boligbyggelag
PB 452 Sentrum
0104 Oslo

http://www.nbbl.no

Norske Boligbyggelags Landsforbund SA (NBBL) er en partipolitisk uavhengig interesseorganisasjon som har til formål å samle boligbyggelag i Norge og arbeide for deres felles interesser, samt å påvirke myndighetene slik at det føres en aktiv og bærekraftig bolig- og bygningspolitikk som sikrer alle medlemmer rett til en god bolig og et godt bomiljø.

Følg pressemeldinger fra NBBL - Norske Boligbyggelag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NBBL - Norske Boligbyggelag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NBBL - Norske Boligbyggelag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom