NTNU samfunnsforskning

Nå lager vi podkast med forskere fra NTNU Samfunnsforskning

Del

​- Håpet er at vår forskning og moderne formidling kan bidra til økt innsikt og forståelse i samfunnet, sier direktør Roger Lian.

​Denne uka ble første sending i vår nye podkastserie «Forskerpodden» publisert.

Gjest i første program er forskningssjef Berit Berg, som får følgende spørsmål: «Er det risikosport å ta imot enslige, mindreårige asylsøkere?» 

Spørsmålet får hun i lys av det tragiske dobbeltdrapet i Trondheim i høst, hvor to enslige, mindreårige asylsøkere fra Afghanistan ble drept av en 18 år gammel mann, også han fra Afghanistan. De to drepte hadde nylig blitt innvilget asyl. Situasjonen for 18-åringen er uavklart. En fjerde mann, også han afghaner, ble hardt skadet i hendelsen. 

Berit Berg har jobbet med flyktninger, innvandring og inkludering siden 1970-tallet. Hun er forskningssjef for Mangfold og inkludering ved NTNU Samfunnsforskning og professor ved institutt for sosialt arbeid. 

Håper på økt innsikt
Samtalen med programleder Vegard Smevoll varer i drøyt 20 minutter. Også de kommende sendingene fra «Forskerpodden» blir lagt opp til at forskere får svare på dagsaktuelle spørsmål, med en tidsramme på en snau halvtime. 

Hvis du vil se dette innholdet fra samforsk.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Direktør Roger Lian (bildet) i NTNU Samfunnsforskning gleder seg over nyvinningen. Han mener instituttet er helt avhengig av å formidle kunnskapen vi utvikler ut til samfunnet. 

- Det innebærer at vi også må ta i bruk nye og egnede formidlingsmetoder, og forbedre vår verktøykasse for kunnskapsformidling. Et tilskudd til denne verktøykassa er å ta i bruk podkast, sier han. 

Og ambisjonen er klar: 

- Podkast gir oss muligheten til å gå i dybden innenfor dagsaktuelle problemstillinger, og belyse hvordan vår forskning og kunnskap kan bidra til økt innsikt og forståelse i samfunnet, sier Roger Lian. 

Første sending allerede ute
I første sending får Berit Berg muligheten til å svare litt lengre enn hun tidligere har gjort i forbindelse med drapssaken. 

Hun får spørsmål om hvorfor dobbeltdrapet skjedde, hvordan vi kan rigge innvandringspolitikken vår annerledes og om hvordan livet på norske asylmottak kan oppleves.

For å finne ut hva hun svarer, hør første episode av «Forskerpodden» i SoundCloud her

Sendingen er også tilgjengelig i iTunes og i appen for podkaster for iPhone-brukere. Bli abonnent allerede nå!

Bilder

Lenker

Om NTNU samfunnsforskning

NTNU samfunnsforskning
NTNU samfunnsforskning
Dragvoll Allé 38 B
7491 Trondheim

73 82 10 00http://www.samforsk.no

NTNU Samfunnsforskning er et av Norges største miljøer for anvendt samfunnsvitenskapelig forskning, og med en tverrfaglig profil.

Følg pressemeldinger fra NTNU samfunnsforskning

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NTNU samfunnsforskning på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NTNU samfunnsforskning