Nå kommer Nordisk master i politiledelse
Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) informerte Politihøgskolen om akkrediteringen mandag 12. november. Dermed er det klart for et nytt og unikt felles nordisk utdanningstilbud fra høsten 2019, hvor Politihøgskolen har hovedansvaret.
- Jeg er stolt og glad for at vi i samarbeid har fått til å levere på bestillingen som kom fra Stortinget i 2015. En felles mastergrad mellom tre land representerer innovasjon og nytenkning, og hvor vi kan lære av både likheter og forskjeller. Studentene skal i løpet av utdanningen skrive masteroppgaver – dette vil gi ny kunnskap om politiledelse i de nordiske land. Denne utdanningen skal bidra til å bygge ny og fremtidsrettet kompetanse om ledelse på strategisk nivå, sier rektor Nina Skarpenes.
Fremtidige ledere
Gjørv-kommisjonen fokuserte på ledelse, kultur og holdninger. I tillegg til den politiske bestillingen om å forsøke å få til denne utdanningen, har det også vært en økende etterspørsel fra ledere i etaten. Det viser blant annet spørreundersøkelser fra både 2009 og 2016. Behovet er også bekreftet fra alle de store fagforeningene i 2016.
Også samfunns- og kriminalitetsutvikling utfordrer politiet, stadig mer kriminalitet blir kompleks og grenseløs. Dette tydeliggjør behovet for internasjonal samarbeid og erfaringsutveksling, også på utdanningsfeltet.
- Den nordiske masteren vil legge til rette for at ledere i hele straffesakskjeden vil kunne diskutere og reflektere over strategiske ledelsesutfordringer i justissektoren. Generell ledelsesteori er selvsagt en viktig komponent, men det er også utfordringer knyttet til å være leder i justissektoren og politileder som vil vektlagt. Politiet i de nordiske land er nettopp ferdig med - eller er midt i - store reformer. Masterutdanningen skal bidra til kunnskapsutvikling, og til utvikling av stadig bedre politiledelse. Denne utdanningen blir nok en viktig plattform for fremtidige lederstillinger i politiet, sier Nina Skarpenes.
Treårig studie på deltid
Studiet retter seg inn mot alle typer ledere i politiet, og ledere i justissektoren – i Norge, Sverige og Danmark. Nærmere krav til tidligere utdanning og praksis vil bli offentliggjort når det åpnes for søknader. Målet er oppstart høsten 2019, med mellom 30 og 45 studenter fordelt på de tre landene.
Det legges opp til et treårig studie på deltid, med 90 studiepoeng. Det vil bli tett kobling mellom teori og praksis, hvor caser og erfaringer fra de aktuelle landene vil bli brukt. Samlingene på 2 – 3 dager vil bli i Oslo, Växjö og København.
Bilder
Om Politihøgskolen
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Nyutdannet politi raskere i fast jobb22.5.2025 11:08:43 CEST | Pressemelding
Gjennom 2024 var det en tydelig bedring i jobbsituasjonen for uteksaminerte med vitnemål fra Politihøgskolen. De nye tallene nå viser at den positive utviklingen fortsetter. Flere kommer raskere i jobb i etaten, og også andelen i faste stillinger øker markant.
Flere reelle søkere til politiutdanningen30.4.2025 10:28:03 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen har i år 1 442 reelle søkere etter at den første delen av opptaksprosessen er unnagjort. Dette betyr at 253 flere søkere enn i fjor har fullført søknadsprosessen ved å sende inn nødvendig dokumentasjon.
Skal utdanne bank og finans mot svindel29.4.2025 10:38:50 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har fått oppdraget med å utdanne ansatte i bank- og finansnæringen i en forsterket innsats mot svindel og hvitvasking.
Mange utdanninger for flere enn politiansatte11.4.2025 10:14:35 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har en rikholdig meny for Etter- og videreutdanninger rettet inn mot ansatte i politiet. Men over 55 utdanninger er åpne for flere, i første rekke samarbeidende etater og virksomheter.
Slik var søkertallene fra hele landet10.3.2025 14:48:48 CET | Pressemelding
3 020 personer har søkt opptak til politiutdanningen innen fristen 1. mars. Det er en fremgang på 136 søkere (+ 5 %) sammenlignet med 2024. Av de 3 020 søkerne har 2 214 søkt politiutdanning som sitt høyest prioriterte studieønske. Søkerinteressen til pilotprosjektet med samlingsbasert politiutdanning i Alta var markant.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom