Politihøgskolen

Politistudenter blant landets mest fornøyde

Del

Bachelorstudentene ved Politihøgskolen er nok en gang blant landets mest fornøyde studenter. Dette kommer frem i Studiebarometeret, som kartlegger tilfredshet innen all høyere utdanning i Norge.

Foto: Politihøgskolen/Didrik Linnerud Arnesen

Studiebarometeret gjennomføres av NOKUT og resultatene ble offentliggjort i dag.

– Vi er svært stolte av at studentene våre gir høy score på politiutdanningen. Vi tror det blant annet handler om at vi rekrutterer motiverte studenter som allerede etter ett år med teoristudier på en av våre campuser, er i praksis i et politidistrikt. Der blir de kjent med flere sider ved politiyrket, sier rektor Nina Skarpenes.

Politiutdanningen får en score på 4,4 på alt-i-alt tilfredshet og havner dermed i toppsjiktet.

– Selv om vi er fornøyde med resultatene, vil vi bruke Studiebarometeret til å videreutvikle utdanningen. Vi ønsker å få flere studenter inn i forskningsprosjekter, slik at de blir i stand til å delta i utvikling av politifaget. Dette gjelder både bachelorutdanningen og øvrige utdanninger ved Politihøgskolen, fortsetter Skarpenes.

Interessert i å bli politi?

Søknadsfristen for politiutdanning er allerede 1. mars, om knappe to uker.

– Enten du har hatt en plan om å bli politi lenge, eller bare er litt nysgjerrig. Politiet passer for mange. Søk og se, oppfordrer Skarpenes. 

21. februar gjennomfører Politihøgskolen en digital informasjonskveld for søkerne. Der vil du få mer informasjon om hvordan det er å være student, hvordan politihverdagen er og om opptaksprosessen. Du får også mulighet til å sende inn spørsmål som besvares live. Velkommen!

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt

488 87 934
(Åpen hverdager kl. 09 - 15) - ikke SMS

presse@phs.no

Om oss

Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye