Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Nå kan statsansatte levere reiseregning med mobilen

Del

Rundt 80.000 statlige ansatte kan nå levere reiseregning via en app på mobilen – mens de er ute på reise.

I løpet av fjoråret reiste statsansatte til sammen nærmere 540.000 ganger. De ansatte i Utenriksdepartementet reiste over 13.200 ganger i 2015. Å levere reiseregning kan være en tungvint affære, men nå kan man raskt og enkelt registrere reiseregninger, utgiftsrefusjoner og reisesøknader på mobilen.

–Denne løsningen frigjør ressurser for ansatte i staten. Det er flott at det også gjøres små grep som i sum gjør at staten blir litt mer effektiv, sier finansminister Siv Jensen.

Tidsbesparende
Forenklingen gjør at statsansatte ikke trenger å bruke unødig arbeidstid på å rekonstruere reisen og laste ned bilag i etterkant når de legger data inn i pc-en. Ved bruk av appen kan man sende fra seg reiseregningen kun ved ett tastetrykk, gjerne før man går inn døra hjemme. En av de største tidsbesparelsene for statsansatte, er at de kan ta bilde av kvitteringer og laste direkte inn i reiseregningssystemet fra mobilen.

– Målet vårt er at DFØ-appen skal forenkle og effektivisere arbeidsdagen til statlige ansatte. Den kan brukes hvor og når som helst, sier direktør Øystein Børmer i Direktoratet for økonomistyring (DFØ).

Forenkling
Den nye løsningen gjør hverdagen enklere for ansatte i staten, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

–Du kan løse administrative oppgaver der du er, når det passer. DFØ har jobbet målrettet med å lage enkle løsninger for ansatte i staten. Dette er et arbeid som forenkler arbeidet og frigjør ressurser i alle statlige virksomheter, sier Sanner.

DFØ utbetalte 1,2 mrd kroner i reisegodtgjørelse via sine systemer i fjor. Gjennom DFØ-appen, som ble lansert i september i fjor, har statsansatte så langt kunnet registrere arbeidstid og søke om fravær. Dette anslås å spare staten for mellom 90-100 årsverk og mellom 50 og 100 millioner kroner per år.

Direktoratet for økonomistyring (DFØ) er statens ekspertorgan på statlig styring. DFØs oppgave er å sørge for effektiv ressursbruk i staten, og å legge til rette for god styring basert på regelverket for økonomistyring.

Les mer om DFØ-appen her

Nøkkelord

Kontakter

Anniken Celine Berger
Kommunikasjonsrådgiver
Tlf: 93005355
E-post: anniken.berger@dfo.no

Bilder

Last ned bilde
Øystein Børmer, direktør i DFØ
Øystein Børmer, direktør i DFØ
Last ned bilde

Om Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)
Karl Johans gate 37B
0162 Oslo

400 07 997http://www.dfo.no

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) skal bidra til effektiv ressursbruk i staten gjennom regelverksforvaltning, kompetansetiltak, rådgivning og fellestjenester.

Følg saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Presseinvitasjon til frokostseminar: Blir offentlige beslutninger tatt på godt nok grunnlag?20.2.2020 14:12:07 CETPresseinvitasjon

Politikere og statsforvaltningen tar store og små beslutninger på vegne av fellesskapet hver eneste dag. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Vi spør: Er beslutningene tatt på et godt nok grunnlag? Får politikerne gode faglige råd fra forvaltningen og hvordan står det egentlig til med kvaliteten på offentlige utredninger? Vektlegges samfunnsøkonomiske hensyn i stor nok grad i dag?

Presseinvitasjon: Styringskonferansen 202016.1.2020 15:47:09 CETPresseinvitasjon

Styring på framtidens premisser er tema for årets styringskonferanse. Vi har invitert flere virksomhetsledere, blant annet Hans Christian Holte direktør i Skatteetaten og Camilla Stoltenberg direktør i Folkehelseinstituttet, for å dele sine erfaringer om langsiktighet og strategi. Finansminister Siv Jensen deler ut årets Bedre stat-pris, som går til en statlig virksomhet som best måte har bidratt til effektiv ressursbruk i staten.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom