Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Møtes på tvers og blir bedre toppledergrupper

Del

350 toppledere i staten, fra 12 departementer og 36 direktorater, har i løpet av de siste tre årene lært av hverandre på en ny type arena. Dette gjør dem til bedre ledergrupper, viser en ny rapport.

 I rapporten Konstruktiv uro – toppledelse i staten, forteller topplederne om en hverdag med endring, uforutsigbarhet og dilemmaer.

Program for toppledergrupper er en unik form for topplederutvikling der deltakerne kan lære av hverandre på tvers av virksomheter.

– Topplederne opplever å ha møtt likeverdige diskusjonspartnere, sett fellestrekk og oppnådd større åpenhet om det som går bra og ikke så bra, sier direktør Hilde Singsaas i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ).

Hun sier at rapporten viser at toppledergruppene fungerer bedre etter programmet.

Målet med programmet er å utvikle mer effektive og strategiske toppledergrupper. Programmet videreføres nå med nye kull med toppledergrupper.

Rapporten om toppledergrupper ble publisert av Direktoratet for forvaltning og ikt (Difi) i desember.1. januar 2020 fikk DFØ fagansvaret for ledelse og organisering i staten. Disse fagområdene ble flyttet fra Difi til DFØ.

Kontakter

Kommunikasjonsrådgiver Harald Nyquist, m 934 24 999

Bilder

Lenker

Om Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)
Karl Johans gate 37B
0162 Oslo

400 07 997http://www.dfo.no

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) skal bidra til effektiv ressursbruk i staten gjennom regelverksforvaltning, kompetansetiltak, rådgivning og fellestjenester.

Følg saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Presseinvitasjon: Styringskonferansen 202016.1.2020 15:47:09 CETPresseinvitasjon

Styring på framtidens premisser er tema for årets styringskonferanse. Vi har invitert flere virksomhetsledere, blant annet Hans Christian Holte direktør i Skatteetaten og Camilla Stoltenberg direktør i Folkehelseinstituttet, for å dele sine erfaringer om langsiktighet og strategi. Finansminister Siv Jensen deler ut årets Bedre stat-pris, som går til en statlig virksomhet som best måte har bidratt til effektiv ressursbruk i staten.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom