Landbruks- og matdepartementet

Mjøstårnet - en av verdens beste konstruksjoner

Del

Verdens høyeste trehus ligger fortsatt i Norge, og Brumunddal. Nå er konstruksjonen kåret til en av verdens beste konstruksjoner.

Mjøstårnet, verdens høyeste trehus. Foto: Moelven
Mjøstårnet, verdens høyeste trehus. Foto: Moelven

Mjøstårnet med sine 85,4 meter høye trebygg over 18 etasjer, er enn så lenge verdens høyeste trebygg. Bygget har vakt stor internasjonal annerkjennelse- og gjør det fortsatt. I slutten av mai ble blant annet bygget kåret til en av verdens beste konstruksjoner fra den anerkjente skyskraperorganisasjonen Concil on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH).  Denne utmerkelsen viser at norsk kompetanse på bruk av tre i store konstruksjoner er i verdensklasse.

– Tenk at verdens høyeste trebygg faktisk ligger i Norge, og at kompetansen bak denne konstruksjonen blir belønnet med en prestisjetung internasjonal pris. Norsk kompetanse knyttet til tre må ut i verden, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Mjøstårnet har, siden det sto ferdig i 2019, stått "alene" mellom E6 og Mjøsa. Det er det nå slutt på. En liten treby vokser frem rundt tårnet.  Som i Mjøstårnet, så er flere Innlandsbedrifter med å realisere byggene. Nå er et seks etasjer høyt kontorbygg,  med navn Mjøskanten, reist der hvor blant andre Moelven Limtre AS, Ringsaker vegg og takelement AS, Lett-Tak Systemer AS  og Woodcon AS leverer og monterer. 

En nasjonal målsetting om innovative og bærekraftige treløsninger for bygg har bidratt til økt kompetanse. Denne kompetansen ser man realisert gjennom en rekke nye bygg over store deler av landet. På Innlandet har eiendomsutviklere, industri og andre kompetansemiljøer sammen satt standarden for banebrytende innovasjon. Innovasjon i bruk av tre støttes fra Innovasjon Norge gjennom: www.innovasjonnorge.no/tre

Kontaktperson i Innovasjon Norge:
Krister Moen krister.moen@innovasjonnorge.no

Nøkkelord

Bilder

Mjøstårnet, verdens høyeste trehus. Foto: Moelven
Mjøstårnet, verdens høyeste trehus. Foto: Moelven
Last ned bilde

Om Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementet
Landbruks- og matdepartementet
Pb 8007 Dep.
0030 Oslo

22 24 92 50https://www.regjeringen.no/no/dep/lmd

Landbruks- og matdepartementet (LMD) har hovudansvar for mat- og landbrukspolitikken. Det omfattar arealforvalting, jord- og skogbruk, husdyrhald, reindrift og utvikling av nye næringar med utgangspunkt i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Landbruks- og matdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Landbruks- og matdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Landbruks- og matdepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom