Landbruks- og matdepartementet

Meld deg på seminar om matsvinn i jordbruket 5. april!

Del
Landbruks- og matdepartementet inviterer til seminar om matsvinn i jordbruket tirsdag 5. april klokka 09.00-11.00. Alle interesserte er velkomne ved å møte opp i «Hovedbølet» i Akersgata 64 i Oslo.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Program:

Kl 08.30-09.00 Registering og kaffe
Kl. 09.00-09.15 Landbruks- og matminister Sandra Borch ønsker velkommen
Kl. 09.15-09.35 Landbruksdirektoratet v/Elin Røsnes, Seniorrådgiver og rapportens hovedforfatter, presenterer rapporten «Matsvinn i jordbrukssektoren»
Kl. 09.35-09.50 Kommentarer v/Gunnar Alstad, Leder i Miljø- og Bærekraftsutvalget i Norges Bondelag og Eli Berge Ness, Politisk nestleder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Kl. 09.50-10.30 Produsenter forteller om sitt arbeid med å redusere matsvinnet;
- 09.50-10.00 Innvik Fruktlager v/Daglig leder Anita  Roset
- 10.00-10.10 Balholm v/Styreleder Eli-Grete Høyvik
- 10.10-10.20 Grønne folk v/Daglig leder Bjørnar Buserud
- 10.20-10.30 Tine v/ Leder fag- og forskningsavdelingen i Tine Rådgiving og medlem, Eirik Selmer Olsen
kl. 10.30-10.40 Matvett om hva den øvrige delen av verdikjeden gjør for å redusere matsvinnet, inkl i interaksjon med jordbruket, v/Daglig leder Anne-Grete Haugen
kl. 10.40-10.50 Matsentralen Norge om Matsentralen Primær og Matsentralen Servering v/Styreleder Matsentralen Norge Cristiano Aubert 
kl. 10.50-11.00 Spørsmål og kommentarer


Påmelding:
Send e-post innen 31. mars til per-hallvard.eliassen@Lmd.dep.no.

Matsvinnet i jordbrukssektoren ble målt til 41 712 tonn i 2020. Dette utgjør 1,64 prosent for alle produksjoner samlet. Dette kommer frem i den første kartleggingen av matsvinn i jordbruket som nå er gjort av Landbruksdirektoratet, som en del av bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn.

– Jordbruket arbeider aktivt for å redusere matsvinnet i sin del av verdikjeden. Bedre statistikk vil gjøre det enklere å finne gode tiltak for å redusere matsvinnet, derfor er rapporten fra Landbruksdirektoratet svært viktig, sier landbruks- og matminister Sandra Borch.

Jordbrukets organisasjoner er blant de 12 organisasjonene om har undertegnet bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn. Målet er en halvering av matsvinnet innen 2030.  

Som en oppfølging av bransjeavtalen, ble det til jordbruksoppgjøret i 2019 levert en rapport av en arbeidsgruppe om hvordan jordbrukssektoren best kan utvikle statistikk for matsvinn. En tilleggsrapport om oppfølgingen ble levert i desember 2020. Statistikk for matsvinn i jordbrukssektoren ble nylig rapportert inn for første gang for 2020 til bransjeavtalens første hovedrapportering i 2021.

Nøkkelord

Bilder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Last ned bilde

Om Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementet
Landbruks- og matdepartementet
Pb 8007 Dep.
0030 Oslo

22 24 92 50https://www.regjeringen.no/no/dep/lmd

Landbruks- og matdepartementet (LMD) har hovudansvar for mat- og landbrukspolitikken. Det omfattar arealforvalting, jord- og skogbruk, husdyrhald, reindrift og utvikling av nye næringar med utgangspunkt i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Landbruks- og matdepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Landbruks- og matdepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Landbruks- og matdepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye