Matskatten unge går glipp av
De eldste gleder seg til nykålen kommer
En landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat på oppdrag fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser at det å glede seg over norsk nykålsesong følger alderen. Kun 2 av 10 i aldersgruppen 15-29 år sier de gleder seg til at nykålen kommer i butikkene. I aldersgruppen 40- 49 år er de litt mer entusiastiske, der svarer 4 av 10 det samme. De som gleder seg aller mest over norsk sesong er personer fra 60 år og oppover, der svarer nesten 7 av 10 at de gleder seg til norsk nykålsesong.
- Det er veldig synd at de unge ikke har fått øynene opp for denne fantastiske grønnsaken, mener kokk og matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen fra OFG.
Uoppdaget skatt for de yngre
Nykål passer ypperlig både på grillen og i asiatisk-inspirert mat. Gulbrandsen mener nykål er en uoppdaget skatt blant mange unge.
- Grillet og dampet nykål er veldig enkelt og veldig godt. Nykål er også kjempegod finsnittet i salater og du kan bruke bladene som skjell og fylle dem med deilig laab, en thailandsk smakfull klassiker der kålblader spiller hovedrollen. Nyt sesongen og velg norske råvarer når du kan, avslutter Toril Gulbrandsen.
Dette kan du lage med nykål
Nykålsalat med quinoa og granateple
Wok med nykål, vårløk og fersken
Helsefordeler ved å spise kål
Kål er næringsrik og fiberrik. Rå kål inneholder mer vitamin C enn appelsin. Les mer om helsefordeler ved å spise kål her: Derfor bør du spise kål
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gulrotens dag3.4.2024 11:23:29 CEST | Pressemelding
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge og spiser mest av, den trives godt i det norske klimaet og kan produseres over store deler av landet. Det er tid for å hedre en av våre mest allsidige grønnsaker.
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken23.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop21.3.2024 10:28:53 CET | Pressemelding
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy14.3.2024 10:52:25 CET | Pressemelding
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter12.2.2024 08:52:28 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom