Landbruks- og matdepartementet

Matproduksjon går fortsatt som normalt

Del

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad har i dag hatt et nytt møte med sentrale aktører i landbruket og Mattilsynet. Tema for møtet var status etter innføring av omfattende innstramminger i Oslo, Follo og omkringliggende områder, og innføring av strenge innreiserestriksjoner til Sverige.

Foto: Torbjørn Tandberg
Foto: Torbjørn Tandberg

Næringen rapporterte om at all produksjon går som normalt, men at bransjen har innført ytterligere innskjerping av smitteverntiltak.

– Det er viktig for oss å få informasjon om hvorvidt smittesituasjonen og innstrammingene som er innført de siste dagene medfører nye utfordringer som påvirker produksjon og forsyning negativt. Jeg fikk en god orientering om status og samtidig forsikringer om at per nå går matproduksjon som normalt, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

Det forventes ikke problemer med forsyninger på innsatsvarer, på kort sikt. Bedriftene har lagre, men det er stor oppmerksomhet rundt dette for å sikre stabil produksjon og vareflyt fremover.

Det er en krevende situasjon, og i deler av landet er det innført de strengeste tiltaken siden mars 2020. Det er full beredskap i verdikjeden, og alle følger opp rådene og påleggene som helsemyndighetene har gitt.

– Vil vil følge situasjonen tett og jeg har bedt om å bli holdt løpende orientert fra næringen, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

Søndag gjorde regjeringen noen justeringer på hvilke butikker som kan holde åpent utover dagligvarebutikker, apotek og bensinstasjoner. Det gjelder blant annet dyrebutikker og utsalgssteder for dyrefôr og andre nødvendighetsartikler for kjæledyr og husdyr, i tillegg til  butikker som selger deler og fôr knyttet til landbruk og husdyrproduksjon. Disse butikkene kan nå holde åpent.

Bilder

Foto: Torbjørn Tandberg
Foto: Torbjørn Tandberg
Last ned bilde
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Foto: Torbjørn Tandberg
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Foto: Torbjørn Tandberg
Last ned bilde

Om Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementet
Landbruks- og matdepartementet
Pb 8007 Dep.
0030 Oslo

22 24 92 50https://www.regjeringen.no/no/dep/lmd

Landbruks- og matdepartementet (LMD) har hovudansvar for mat- og landbrukspolitikken. Det omfattar arealforvalting, jord- og skogbruk, husdyrhald, reindrift og utvikling av nye næringar med utgangspunkt i landbruket.

Følg saker fra Landbruks- og matdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Landbruks- og matdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Landbruks- og matdepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom