Opplysningskontoret for frukt og grønt

Mat mot kreft

Del
For å sette større fokus på frukt og grønnsakers rolle i å forebygge kreft har Kreftforeningen, Kagge forlag og Opplysningskontoret for frukt og grønt, gitt ut boken Mat mot kreft. Forfatterne, Dr. Richard Béliveau og Dr. Denis Gingras, er to anerkjente kreftforskere fra Canada, og boken er oversatt til over 25 språk. Mat mot kreft er i salg hos Kiwi, Rema, Rimi, Ica, Ultra, Meny og i bokhandelen.

- Informasjonen og rådene i denne boken er viktige for alle, både for å forebygge sykdom og for dem som allerede er rammet av sykdom, sier Generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen. Hvert år registreres 24 000 nye krefttilfeller i Norge og mange tror at kreften rammer blindt og tilfeldig, men slik er det ikke. I boken Mat mot kreft slår forfatterne fast at dårlig kosthold utgjør 30 prosent av risikoen for å utvikle kreft og gir leseren en innføring i matvarer som inneholder kreftbekjempende stoffer og hvordan disse kan hjelpe oss med å forebygge kreft.

Forfatterne presenterer et sammendrag av vitenskapelige fakta om kreftbekjempende molekyler i mat, og gir oss en innføring i hvordan og hvorfor disse kan motvirke kreft.

- For de som er interessert i helseopplysning med vekt på frukt og grønnsakers betydning i kreftforebygging, er denne boken midt i blinken, skriver Seniorforsker Edgar Rivedal fra institutt for kreftforskning ved Radiumhospitalet og Professor Rune Blomhoff fra institutt for medisinske basalfag ved Universitetet i Oslo i forordet.

- Bokens gode nyhet er at mange av våre vanligste frukter, bær og grønnsaker er fulle av kreftbekjempende molekyler som bidrar til å hindre at man utvikler kreft, forklarer Direktør Guttorm Rebnes i Opplysningskontoret for frukt og grønt. De fleste av bokens anbefalte matvarer finner man i nærmeste dagligvarebutikk. Broccoli, blomkål, hodekål og rosenkål. Løk, purre, sjalottløk og hvitløk. Tomater, sitroner, appelsiner, soyabønner, jordbær, blåbær og bringebær. Det bugner av kreftbekjempende molekyler i grønnsaksdisken.

Boken har en veiledende utsalgspris på Kr 112,- og er også i salg på nett hos www.haugenbok.no og hos www.bokkilden.no. Deler av inntektene går til Kreftforeningen.

Kontaktpersoner

Kreftforeningen

Pressesjef, Terje Mosnesset Mob: 995 04 261

Spesialrådgiver. Astrid Bismo Mob: 917 13 857

 

Opplysningskontoret for frukt og grønt

Direktør Guttorm Rebnes Mob: 908 58 227

Kagge forlag

Informasjonssjef Silje Utkilen Mob: 906 35 684

 

Bilder

Risikofaktorer når det gjelder kreft
Risikofaktorer når det gjelder kreft
Last ned bilde
Bokomslaget mat mot kreft
Bokomslaget mat mot kreft
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye