Mat mot kreft
- Informasjonen og rådene i denne boken er viktige for alle, både for å forebygge sykdom og for dem som allerede er rammet av sykdom, sier Generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen. Hvert år registreres 24 000 nye krefttilfeller i Norge og mange tror at kreften rammer blindt og tilfeldig, men slik er det ikke. I boken Mat mot kreft slår forfatterne fast at dårlig kosthold utgjør 30 prosent av risikoen for å utvikle kreft og gir leseren en innføring i matvarer som inneholder kreftbekjempende stoffer og hvordan disse kan hjelpe oss med å forebygge kreft.
Forfatterne presenterer et sammendrag av vitenskapelige fakta om kreftbekjempende molekyler i mat, og gir oss en innføring i hvordan og hvorfor disse kan motvirke kreft.
- For de som er interessert i helseopplysning med vekt på frukt og grønnsakers betydning i kreftforebygging, er denne boken midt i blinken, skriver Seniorforsker Edgar Rivedal fra institutt for kreftforskning ved Radiumhospitalet og Professor Rune Blomhoff fra institutt for medisinske basalfag ved Universitetet i Oslo i forordet.
- Bokens gode nyhet er at mange av våre vanligste frukter, bær og grønnsaker er fulle av kreftbekjempende molekyler som bidrar til å hindre at man utvikler kreft, forklarer Direktør Guttorm Rebnes i Opplysningskontoret for frukt og grønt. De fleste av bokens anbefalte matvarer finner man i nærmeste dagligvarebutikk. Broccoli, blomkål, hodekål og rosenkål. Løk, purre, sjalottløk og hvitløk. Tomater, sitroner, appelsiner, soyabønner, jordbær, blåbær og bringebær. Det bugner av kreftbekjempende molekyler i grønnsaksdisken.
Boken har en veiledende utsalgspris på Kr 112,- og er også i salg på nett hos www.haugenbok.no og hos www.bokkilden.no. Deler av inntektene går til Kreftforeningen.
Kontaktpersoner
Kreftforeningen
Pressesjef, Terje Mosnesset Mob: 995 04 261
Spesialrådgiver. Astrid Bismo Mob: 917 13 857
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Direktør Guttorm Rebnes Mob: 908 58 227
Kagge forlag
Informasjonssjef Silje Utkilen Mob: 906 35 684
Bilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Disse kokkene kjemper om å bli Årets grønne kokk 202523.1.2025 13:02:37 CET | Pressemelding
Bli med og opplev noen av Norges beste kokker briljere med grønne råvarer i verdensklasse!
Disse endringene i mat- og treningsvanene vil vi gjøre i 202521.1.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
Ny undersøkelse viser at nordmenn ønsker å spise mer frukt og grønt og trene mer (1). Forskjellen mellom kvinner og menn er imidlertid stor, og vi har ulike strategier og mål for endringene vi ønsker å gjøre. Unge menn skiller seg særlig ut med mer fokus på diett og med mål om å bli bedre trent.
Dropp akevitten – grønnsaker hjelper magen i julen19.12.2024 09:03:39 CET | Pressemelding
Mange sverger til akevitt for å sette i gang fordøyelsen etter et tungt julemåltid, men dette er bare en myte. Vil du unngå å føle deg «stinn» i julen, har ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) andre råd som funker.
Klementiner eller mandariner? Slik vet du forskjell16.12.2024 08:05:15 CET | Pressemelding
Klementiner og mandariner forveksles ofte, men det finnes klare forskjeller. Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen ved Opplysningskontoret for frukt og grønt gir innsikt i hva som gjør disse små sitrusfruktene unike, og hvorfor klementiner har blitt en julefavoritt.
Ikke slipp taket: Ungdom trenger hjelp13.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
Undersøkelsen 5 a Day Europe, som utføres årlig av Kantar for Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser at barn under 13 år spiser mer frukt og grønnsaker enn før. Men når barna blir ungdommer spiser de mindre.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom