Disse kokkene kjemper om å bli Årets grønne kokk 2025
Bli med og opplev noen av Norges beste kokker briljere med grønne råvarer i verdensklasse!

Her er lagene som skal konkurrere på UMAMI ARENA 19. mars:
-
Sunniva Aas Mathisen (Vaaghals) og Jakub Sniegocki (Vaaghals), Oslo
-
Aleksander Næss Strand (Arakataka) og Felix Dalen (Vaaghals), Oslo
-
Kristian Bergland Nilsen (La Famiglia, Nyt og Compagniet) og Leonard Stefan Zoltan (La Famiglia, Nyt og Compagniet), Tromsø
-
Mats Eriksen (Michaels) og Kevin Wollik (Prinsen), Oslo
– Jeg gleder meg enormt til å se hva de ulike lagene har tenkt å lage. Vi er bortskjemt med dyktige konkurransekokker her i landet, og Årets grønne kokk er en viktig arena for å tenke nytt om frukt og grønt. Nivået blir som vanlig høyt og konkurransen hard, sier hoveddommer Nils Flatmark, vinner av Årets grønne kokk 2023.
Oppgaven deltakerne står overfor:
Rettene kan kun inneholde råvarer fra den grønne sektoren. Kjøtt, fisk, fugl, skalldyr eller kraft fra disse er ikke tillatt. Egg og melkeprodukter kan brukes. I tillegg må følgende råvarer inkluderes:
-
Rett 1: Fredagssnack: Skal inneholde hodekål, beter og løk.
-
Rett 2: Hovedrett: Skal inneholde kålrot, mandelpotet og brokkoli, og serveres på tallerken.
-
Rett 3: Dessert: Skal inneholde pastinakk, pære og friske urter, og serveres på tallerken.
Kokkene har fem timer på seg til å imponere dommerpanelet.
En viktig arena for innovasjon
Konkurransen, som arrangeres av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i samarbeid med Norske Kokkers Landsforening Oslo, har vært en kilde til inspirasjon og innovasjon siden starten i 2003.
– Kokkene inspirerer hverandre og alle matinteresserte til å gi frukt og grønt en større plass på tallerkenen. Denne konkurransen har blitt en trendsetter i bransjen, og vi gleder oss til å se hva som serveres i år, sier Asle Faannessen, nestleder i NKL Oslo.
Samarbeidspartnere
Bama Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen frukt & grønt, ASKO Servering, Sportex og UMAMI Arena støtter arrangementet, mens Electrolux Professional bidrar som kjøkkenpartner og setter opp konkurransekjøkkenene.
Hovedmål for konkurransen
Konkurransen setter fokus på grønne råvarer, spesielt de norske, og inspirerer til økt bruk av frukt og grønt. Målet er å spre nye ideer, matinspirasjon og kunnskap til kokker, grøntbransjen, matentusiaster, forbrukere og media.
For mer informasjon: Kontakt prosjektleder Torjus Lunder Bredvold på torjus.lunder.bredvold@frukt.no.
Nøkkelord
Kontakter
Torjus Lunder BredvoldOpplysningskontoret for frukt og grønt- matfaglig rådgiver
Tel:48 21 74 54torjus@frukt.noLenker
Om oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Årets Grønne Kokk 2025 er kåret19.3.2025 15:51:01 CET | Pressemelding
Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.
Circle K kåret til vinner av historiens første NM i frukt og grønt for energistasjoner19.3.2025 14:41:58 CET | Pressemelding
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) har for første gang arrangert NM i frukt og grønt energistasjon (bensinstasjon), en landsdekkende konkurranse med mål om å fremme et grønnere utvalg for folk på farten.
Vinnere av NM Sunn mat i kantina 202419.3.2025 14:00:53 CET | Pressemelding
Vinnerne av NM Sunn mat i kantina 2024 ble kåret på #MerAv-seminaret under UMAMI arena i Lillestrøm. Coor Service Management vant kjedeprisen, mens The Kitchen at VIA, en del av Furset Kantine, gikk til topps i kategorien for enkeltstående kantiner.
Grøntløftet 2025 er i gang – Hele grøntnæringen samles for å inspirere til mer frukt og grønt på tallerkenen13.3.2025 13:16:15 CET | Pressemelding
I dag på OFGs fagdag i Bjørvika gikk startskuddet for Grøntløftet 2025 – et ambisiøst samarbeid som forener hele grøntnæringen i Norge for å få forbrukerne til å spise mer frukt og grønt. Med rundt 20 norske bedrifter og organisasjoner ombord, er målet å skape en betydelig endring i folks kostholdsvaner.
Volum og verdivekst i frukt- og grøntmarkedet13.3.2025 09:37:41 CET | Pressemelding
Den ferske frukt- og grøntstatistikken for 2024, viser en økning både i volum og verdi i frukt- og grøntmarkedet i Norge. Sammenlignet med 2023 har volumet av frisk frukt og grønt økt med 2 %, mens verdien har steget med 5,4 %.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom