Innovasjon Norge

Linda Lægreid Johannessen er Årets gründerkvinne i Region Øst

Del

Linda Lægreid Johannessen og selskapet YAY Media gikk av med seieren i den regionale finalen i Årets gründerkvinne 2014. Hun vinner 50 000 kroner, og går videre til den nasjonale finalen 18. november.

Linda Lægreid Johannessen. Foto: YAY Media
Linda Lægreid Johannessen. Foto: YAY Media

Det var hele 35 kandidater fra Østlandsområdet til prisen, hvorav tre ble nominert som finalister. Prisen ble delt ut som en del av Innovation Awards på Oslo Innovation Week.

Suksess med streaming
Linda er 34 år og daglig leder av YAY Media. Selskapet er et bildebyrå, og har utviklet en løsning for webbasert bildestreaming.

 - Visjonen og målet er å gjøre det samme for bildebransjen som Spotify gjorde for musikkbransjen, sier Linda Johannessen på telefon fra Silicon Valley, der hun allerede er på plass for å jobbe med aktuelle partnere. Målet er å få løsningen integrert i alle webtjenester der brukerne bruker bilder, slik som GoDaddy, Twitter og LinkedIn.

Internasjonalt potensial
I vurderingen av finalistene ble det lagt vekt på at ideen er innovativ og nyskapende, og at den har et internasjonalt markedspotensial. Juryen kom med følgende begrunnelse:

«Årets vinner er uredd, dyktig og med stå på-vilje, og løsningen har stort markedspotensial i et globalt marked. Gründeren er markedsorientert, har høye ambisjoner og viser god gjennomføringsevne.»

Juryen bestod av Toril Mølmen, leder for Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold og Tore Strømsodd, leder for Innovasjon Norge Buskerud og Vestfold, Christen Krogh, direktør i Norges Forskningsråd, og Elin Røed, leder i Vestfold Bondelag.

God rollemodell
Et annet viktig kriterium for å vinne Årets gründerkvinne er å være en god rollemodell som gründer. Linda anbefaler andre gründere å tenke stort, og understreker verdien av å knytte kontakter med andre gründere.

-  En har ingen garantier, men hva er det verste som kan skje? Og enda viktigere: Hva er det beste som kan skje hvis du tar steget? Jeg vil også anbefale å snakke med andre gründere rundt deg, der er det er mye støtte og inspirasjon å hente. Ikke vær redd for å ta kontakt!

Samtidig legger hun ikke skjul på at det er en stor utfordring å starte for seg selv.

- Både det å slutte i en fast jobb for å starte YAY sammen med mine to medgründere, og å flytte alene til et nytt land, har vært både skummelt og usikkert, men mer enn det så har det vært fantastisk moro, lærerikt og ikke minst har det resultert i et selskap på vei til suksess, avslutter vinneren.

I den nasjonale finalen den 18. november kjemper Linda Johannessen om heder, ære og hovedprisen på 500 000 kroner.

Om Årets gründerkvinne
Årets gründerkvinne er en del av Innovasjon Norges nasjonale kvinne- og entreprenørskapssatsing. Prisen deles ut til en dyktig gründerkvinne med vekstambisjoner. Hovedmålet med prisen er å løfte frem gode rollemodeller for å stimulere flere kvinner til vekstgründerskap. Prisen er et samarbeid mellom Nærings- og fiskeridepartementet og Innovasjon Norge, og deles ut for sjette gang i år.

De to andre finalistene i Region Øst var gründer Hedda Heyerdahl med selskapet Salto Ladestasjoner AS, og gründer Anne Kristine Grude med selskapet Social Boards AS.

Kontakter

Presse- og kommunikasjon:
Jeanett Sandmo, Innovasjon Norge, mob. 92226378, jeanett.sandmo@innovasjonnorge.no
Siv Isabel Eide, Innovasjon Norge, mob. 93245247, siv.isabel.eide@innovasjonnorge.no

Bilder

Linda Lægreid Johannessen. Foto: YAY Media
Linda Lægreid Johannessen. Foto: YAY Media
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0104 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål. 

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom