Deres aktivitet innen forskning og utvikling har lagt grunnlaget for at de i dag produserer et bredt spekter av avanserte og miljøvennlige biokjemikalier, biomaterialer og bioetanol som erstatter oljebaserte alternativer og dermed bidrar til reduserte utslipp av drivhusgasser. Produksjonen er basert på fornybart råstoff fra skog som er høstet på en bærekraftig måte og, som i motsetning til en rekke andre biobaserte produkter, ikke konkurrerer med matvareproduksjon.

Olaug Bollestad møter adm.dir Per A. Sørli og forskningsdirektør Kristin Misund ved Borregaard. Det er lagt inn to laboratoriebesøk i statsrådens program. Her vil hun blant annet få en presentasjon av et av de nyeste produktene – Exilvia.  Exilvia, har unike egenskaper og kan erstatte produkter fra ikke-fornybare råvarer og har en rekke bruksområder i lim, maling, landbrukskjemikalier, konstruksjoner, husholdning og personlig pleie.

Borregaard har 1050 ansatte fordelt på fabrikker og salgskontorer i 16 land i Europa, Amerika, Asia og Afrika. Av disse er rundt 100 ansatte innen forskning og innovasjon, hvorav 67 ansatte ved hovedforskningssenteret i Sarpsborg.

Landbruks- og matministeren program tirsdag 01.09.2020

kl. 12.00 Presentasjon på møterom Sarpsborg 
Adm.dir Per A. Sørlie presenterer Borregaard
Forskningsdirektør Kristin Misund presenterer innovasjon i Borregaard
kl. 12.40 Presentasjon av Exilva på Exilva-lab
kl. 13.00 Presentasjon av lignin på lignin-lab
kl. 13.20 Guidet busstur rundt på anlegget (kun inne i bussen, ingen mulighet for å gå ut av smittevernhensyn).

Pressen er velkommen til å være med på alle programpunkter.

Kontaktperson for landbruks- og matministeren:
Heidi Eriksen Riise, 975 17 227