Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Bollestad inviterer til Byrkije reinbeitedistrikt i Børgefjell

Del

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad og markedsutvalget for reinsdyrkjøtt, inviterer mandag 14. oktober til Byrkije reinbeitedistrikt i Børgefjell, Nordland. Bollestad vil følge reindriften gjennom en dag i reingjerde og inviterer pressen til en spennende dag med et innblikk i den samiske reindriften.

Foto: Torbjørn Tandberg
Foto: Torbjørn Tandberg

Byrkije reinbeitedistrikt er ett av 12 reinbeitedistrikt i Nordland. Tor Enok Larsen, Ragnhild Sparrok Larsen og Aslak Anta Jåma er siidaandelsledere, og har utmerket seg som dyktige formidlere og promotører av den samiske reindriften.

En bransje i sterk vekst
Reinsdyrkjøttbransjen har hatt en positiv utvikling og i løpet av de seks siste årene har prisen til reinprodusenter økt med 35 prosent.

-Reinkjøttbransjen er en bransje med dyktige reindriftsutøvere som er markedsrettet og som leverer kvalitetsprodukter til den norske forbruker. Vi ser en bransje som har et økt fokus på profesjonalisering med oppmerksomhet rundt produktutvikling og på design. Dette er en spennende utvikling som jeg ser frem til å høre mer om, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Pressen inviteres til å delta på programmet under. Påmelding til Ståle Norang. 

Program mandag 14. oktober 2019:

0900 – Oppmøte og felles transport fra Mosjøen (hotell Fru Haugan) til Simskaret i Børgefjell.

1015 – Ankomst Simskaret i Børegfjell. Orientering og smak av rein.

1100 – Aktiviteter i reingjerde til Byrkije reinbeitedistrikt. Her vil det bli gjennomført skilling og uttak til slakt. Reinsdyr- og villmarkskokk Svein Jæger Hansen står for dagens kulinariske opplevelser basert på lokalt reinsdyrkjøtt.

1400 - Samling vi i lavvoen for god mat, bålkaffe og diskusjoner.

1600 - Retur til Mosjøen. 

Kontakter

Bilder

Foto: Torbjørn Tandberg
Foto: Torbjørn Tandberg
Last ned bilde

Om Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementet
Landbruks- og matdepartementet
Pb 8007 Dep.
0030 Oslo

22 24 92 50https://www.regjeringen.no/no/dep/lmd

Landbruks- og matdepartementet (LMD) har hovudansvar for mat- og landbrukspolitikken. Det omfattar arealforvalting, jord- og skogbruk, husdyrhald, reindrift og utvikling av nye næringar med utgangspunkt i landbruket.

Følg saker fra Landbruks- og matdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Landbruks- og matdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Landbruks- og matdepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom