Kron

Kvinner gir aksjefonds-gass, menn trykker på bremsen

Del
Menn ser ut til å la seg friste av høye renter og hamstrer rentefond, mens kvinner går all-in i aksjer.
Investeringsdirektør og grunnlegger Joar Hagatun. (Foto: Tobias Østmoen)
Investeringsdirektør og grunnlegger Joar Hagatun. (Foto: Tobias Østmoen)

I mai ble det tegnet fond for 153 millioner blant Kron-kundene, mens det ble var 56 millioner kroner i uttak gjennom markedsuroen. Det var store forskjeller på fondsvalgene menn og kvinner gjorde i perioden. Nesten halvparten av menns fondsinvesteringer gikk i rentefond, mens for kvinner var andelen kun 8 %.

- Mange menn ser ut til å se flere skyer på horisonten enn kvinner, og de ser ut til å være mer bekymret for at den høye inflasjonen vil tvinge verdensmarkedene over i resesjon med påfølgende fall i aksjemarkedene. De tar dermed ned risikoen, mens kvinnene derimot ser ut til å holde seg til planen om en høy aksjeandel sier Joar Hagatun, investeringsdirektør hos Kron.

Attraktivt obligasjonsmarked

Etter en periode med kraftig økning i lange renter og utgang i kredittspreader får du nå mellom 3 og 5 % effektiv rente på høykvalitets obligasjonsfond.

-       For mange blir det nok fristende å hoppe av berg- og dalbanen i aksjemarkedet når du kan få attraktive 3 til 5 % effektiv rente på obligasjonsfond. Disse låner ut til bunnsolide norske banker og selskaper og en del vurderer nok det som mer attraktivt enn aksjemarkedet akkurat nå forklarer Hagatun

Valutasikrede fond på salgstoppen

Både hos kvinner og menn finner vi flest indeksfond på topplisten. Denne er dominert av både globale og regionale indeksfond. På salgstoppen finner vi også noen indeksfond, men da i valutasikret utgave. Mens et typisk globalt indeksfond uten valutasikring har falt ca 7 % i år har et valutasikret falt 12 %.

-       Det har vært en elendig strategi å velge valutasikrede fond hittil i år, og det er generelt sett noe vi fraråder, selv om det kan virke forlokkende å begrense effekten av en humørsyk krone når man investerer i globale fond. Historisk sett har dette vært mindre gunstig for aksjefond, men kan ha noe for seg for investeringer med lavere risiko. Den norske kronen har vist gode egenskaper som støtdemper ved markedstrøbbel, og dette er også tilfellet denne gangen sier Hagatun

Topp 10 kjøpte fond menn

Kron Indeks Global

KLP Pengemarked P

Alfred Berg Likviditet

DNB Teknologi N

KLP AksjeNorge Indeks P

NorQuant Multi Asset A

Alfred Berg Indeks C

KLP AksjeNorden Indeks P

DNB Global Indeks N

Öhman Etisk Index Sverige A

Topp 10 kjøpte fond kvinner

KLP AksjeGlobal Indeks P

Kron Indeks Global

DNB Norge Indeks N

Alfred Berg Indeks C

DNB Norden Indeks N

BGF World Energy A2

DNB Global Indeks N

KLP Obligasjon 1 år P

SKAGEN Høyrente

Storebrand Global Indeks N

Nøkkelord

Kontakter

Joar HagatunInvesteringsdirektør

Investeringsdirektør og grunnlegger av Kron. Lang erfaring fra forvaltning/fondsanlyse. Kommenterer også markedshendelser

Tel:92062257joar.hagatun@kron.no

Bilder

Investeringsdirektør og grunnlegger Joar Hagatun. (Foto: Tobias Østmoen)
Investeringsdirektør og grunnlegger Joar Hagatun. (Foto: Tobias Østmoen)
Last ned bilde

Om Kron

Kron
Kron
Inkognitogata 34
0256 OSLO

  • Investeringsplattform for fond, egen pensjonskonto (EPK) og IPS
  • Plattformavgift på fondsmarked på 0,10 % for indeks, 0,25 % for aktive fond
  • Ca. 6 mrd NOK i forvaltningskapital
  • Avtale med Akademikerne pluss og tilbud til deres 220 000 medlemmer på EPK og fond

Følg pressemeldinger fra Kron

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kron på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kron

Kron-kundene hamstret indeksfond for en kvart milliard i januar2.2.2023 07:06:06 CET | Pressemelding

2023 startet med et helt års forventet avkastning levert allerede i løpet av årets første måned. Verdensindeksen endte med hele 7 % avkastning i norske kroner. Det var særlig teknologisektoren som gjorde det skarpt, og teknologiindeksen Nasdaq hadde sin beste januar måned siden 2001. Kron-kundene åpnet lommeboken og kjøpte fond for en kvart milliard i løpet av måneden, mens det var i overkant av 50 millioner i innløsing noe som gir en netto tegning på i underkant av 200 millioner kroner.

Kron-kundene med 109 millioner netto i fond i oktober2.11.2022 07:30:08 CET | Pressemelding

Ikke siden 1976 har den amerikanske Dow Jones indeksen levert en like god oktober måned, med en avkastning på nesten 14 %. Det amerikanske markedet som helhet endte noe lavere etter skuffende resultater fra teknologikjemper som Meta og Amazon. Verdensindeksen fikk en avkastning på 7,1 % i lokal valuta, mens den i norske kroner landet på 2,3 %. Kron-kundene fortsatte å pøse penger inn i fond gjennom den gode måneden og tegnet fond for totalt 206 millioner kroner. Valutasikrede fond skiller seg sammen med pengemarked og et Midtøsten-fond ut på topplisten.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom