Kron

Kron-kundene med 109 millioner netto i fond i oktober

Del
Ikke siden 1976 har den amerikanske Dow Jones indeksen levert en like god oktober måned, med en avkastning på nesten 14 %. Det amerikanske markedet som helhet endte noe lavere etter skuffende resultater fra teknologikjemper som Meta og Amazon. Verdensindeksen fikk en avkastning på 7,1 % i lokal valuta, mens den i norske kroner landet på 2,3 %. Kron-kundene fortsatte å pøse penger inn i fond gjennom den gode måneden og tegnet fond for totalt 206 millioner kroner. Valutasikrede fond skiller seg sammen med pengemarked og et Midtøsten-fond ut på topplisten.
Investeringsdirektør og grunnlegger Joar Hagatun. (Foto: Tobias Østmoen)
Investeringsdirektør og grunnlegger Joar Hagatun. (Foto: Tobias Østmoen)

Lar seg ikke skremme

Uttak var på 71,8 millioner kroner i oktober og for 9. måned på rad siden Ukraina-krigen startet, endte netto innskudd i positivt territorie med 109,5 millioner kroner.

De fleste Kron-kundene har ikke latt seg skremme av krigsfrykt og inflasjon, men består syretesten og tror på at tid i markedet trolig er en bedre strategi enn timing av markedet sier investeringsdirektør i Kron, Joar Hagatun

Kron lanserte i februar en funksjon som fjerner avkastningstall fra forsiden på appen, kalt «is i magen». På denne måten kan kundene justere innskudd, uttak og lese nyheter uten å la seg påvirke til impulsive handlinger basert på om siste periodes avkastningstall er røde eller grønne.

Langsiktighet innebærer at man faktisk må oppleve nedturer og kriser. Historien har vist at risikospredning og tålmodighet er gode verktøy for å komme seg helskinnet igjennom disse. For å klare dette er det viktig at appen kan bidrar til god investoradferd, noe «is i magen» funksjonen er et eksempel på sier Hagatun.

Pengemarkedsfond banker høyrentekonto

Pengemarkedsfond fra Alfred Berg og KLP fortsatte trenden i lys av renteoppgangen og var også denne måneden til stede på fondstoppen.

Gjennomsnittlig innskuddsrente på høyrentekonto er ifølge Finansportalen nå på usle 1,4 %. Da er det gøy å se at mange har fått med seg at flere pengemarkedsfond gir en effektiv rente på i underkant av 4 % med fortsatt lav risiko for tap forteller Hagatun.

For kortsiktig kapital er det nå nesten en no-brainer å investere i pengemarked fremfor bankkonto, med mindre du virkelig tror at dommedag er nær og dermed ønsker å ha garantien på 2 millioner kroner fra Bankenes sikringsfond gjeldene forsetter han.

Veddemål på valuta, teknologi og region

Det er første gang hele tre av KLPs valutasikrede fond er med på topplisten. Ellers var også fondet i Norge med flest kunder til stede, DNB Teknologi.

Beregninger viser at valutasikring av aksjefond over tid ikke demper svingninger i forhold til et usikret fond, og kostnadene vil normalt sett dermed ikke være verdt det, selv om det for oktober jo var en lønnsom strategi sier investeringsdirektøren.

En nykommer som ikke har vært til stede tidligere er et fond som investerer i Midtøsten, investeringskjempen JP Morgan sitt «Emerging Middle East Equities» fond. Sistnevnte investerer mesteparten av kapitalen i Saudi Arabia, Emiratene, Qatar og Kuwait.

Dette er et noe overraskende fond å se på topplisten, men det kan nok tyde på at en del kunder også hos Kron har lagt historisk avkastning til grunn for sine fondsvalg. Fondet har med sin regionale konsentrasjon høy risiko, men kan kanskje være et tilskudd til rene Norge-fond for energisultne investorer med høy risikovilje eller eventuelt for noen som tror at fotball VM skal bidra positivt for aksjer i regionen avslutter Hagatun.

Topp 10 nettokjøpte fond oktober

Kron Indeks Global

KLP AksjeGlobal Indeks Valutasikret 

DNB Global Indeks 

Alfred Berg Likviditet

KLP Pengemarked 

DNB Teknologi 

KLP AksjeGlobal Mer Samfunnsansvar Valutasikret 

KLP AksjeUSA Indeks Valutasikret 

KLP AksjeNorden Indeks 

JPM Emerging Middle East Eq A (acc) USD

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Investeringsdirektør og grunnlegger Joar Hagatun. (Foto: Tobias Østmoen)
Investeringsdirektør og grunnlegger Joar Hagatun. (Foto: Tobias Østmoen)
Last ned bilde

Om Kron

Kron
Kron
Inkognitogata 34
0256 OSLO

  • Investeringsplattform for fond, egen pensjonskonto (EPK) og IPS
  • Plattformavgift på fondsmarked på 0,10 % for indeks, 0,25 % for aktive fond
  • Ca. 7 mrd NOK i forvaltningskapital
  • Avtale med Akademikerne pluss og tilbud til deres 220 000 medlemmer på EPK og fond

Følg pressemeldinger fra Kron

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kron på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kron

Kron-kundene hamstret indeksfond for en kvart milliard i januar2.2.2023 07:06:06 CET | Pressemelding

2023 startet med et helt års forventet avkastning levert allerede i løpet av årets første måned. Verdensindeksen endte med hele 7 % avkastning i norske kroner. Det var særlig teknologisektoren som gjorde det skarpt, og teknologiindeksen Nasdaq hadde sin beste januar måned siden 2001. Kron-kundene åpnet lommeboken og kjøpte fond for en kvart milliard i løpet av måneden, mens det var i overkant av 50 millioner i innløsing noe som gir en netto tegning på i underkant av 200 millioner kroner.

Kron-kundene fosser til pengemarked4.10.2022 07:18:15 CEST | Pressemelding

September fortsatte slik august sluttet, med sentralbanker som kappes om å sette opp renten for å bekjempe inflasjonstoget som skyller over verden. Dette førte til svekket investorsentiment og store svingninger i aksje-, rente- og valutamarkedene. Verdensindeksen i amerikanske dollar falt med hele 9,3 % i løpet av måneden. Hovedindeksen på Oslo børs falt nesten 12 %, den svakeste septembermåneden siden finanskriseåret 2008. Kron-kundene forholdt seg forholdsvis rolig og fortsatte å holde seg til spareplanene sine med fondstegning på 173 millioner kroner i løpet av måneden. Det ble innløst aksje- og rentefond fond for 55 millioner kroner.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom