Kirkens Bymisjon

Kongens Fortjenestemedalje til Kirsten Frigstad

Del

Kirsten Frigstad er tildelt Kongens Fortjenestemedalje, for sin langvarige tjeneste blant utsatte grupper i rus-og gatemiljøene.

Kirsten Frigstad (65) mottok medalje og diplom for sin mangeårige innsats, mandag 26.10. Det var Erling Lae, tidligere byrådsleder i Oslo, som overrakte medaljen på vegne av Hans Majestet Kongen.

-Du er en sosial gründer, som ser de verdige i det folk  kaller det uverdige, sa Lae ved overrekkelsen.

Frigstad er sosionom og kriminolog, og har i mer enn 35 år arbeidet tett på de mest utsatte i rus- og gatemiljøene i Oslo. Det meste av tjenesten har hun utført som tiltaksleder i Kirkens Bymisjon.

Et livsverk av omsorg.

Kirkens Bymisjon, som har anbefalt Frigstad for kongelig påskjønnelse, kaller hennes arbeid «et livsverk av omsorg.»

- Kirsten Frigstad har gjennom flere tiår tatt initiativer som har reddet liv, sikret rettigheter, oppreisning og myndiggjøring for noen av de mest sårbare i samfunnet, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal ved tildelingen.

Kirsten Frigstad har særlig vært knyttet til arbeidet på prostitusjons- og rusfeltene i Oslo.
Hun var med på oppstarten av PROsenteret i Oslo kommune (1983).
Fra 1990 - 2020 var hun ansatt i Kirkens Bymisjon. Hun var bl.a. i en årrekke leder for Natthjemmet for kvinner.
I 2003 tok hun initiativ til «Myrsnipa» et samværstilbud for kvinner og barn, der mor ikke lenger har omsorgsrett for barna.
Fra 2009 ledet hun det døgnåpne mottaket «24sju» i Oslo - Kirkens Bymisjons helsetiltak for særlig utsatte personer i rusmiljøene.

Frigstad er også kjent som en sosialpolitisk stemme, med temaer som kjønnshandel, rusomsorg, LHBT-rettigheter og tverrfaglig samarbeid på sosial-feltet som sine kjernesaker.

Foto: se lenke nedenfor

Tekster til vedlagte bilder:

Kirsten Frigstad fikk Kongens Fortjenestemedalje for sin innsats blant utsatte mennesker i rus- og gatemiljøene i Oslo. På bildene, (fra v.: Generalsekretær i Kirkens Bymisjon Adelheid Firing Hvambsal, tidligere byrådsleder i Oslo Erling Lae, Kirsten Frigstad.) 

Foto: Torstein Ihle, Kirkens Bymisjon.
 

Nøkkelord

Bilder

Lenker

Om Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon
Tollbugata 3
0152 Oslo

404 30 909http://www.kirkensbymisjon.no

Kirkens Bymisjon er en ideell organisasjon som arbeider i byer over hele Norge, blant mennesker som strever med hverdagen på ulike måter. Vår visjon er at mennesker i byen skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg. Kirkens Bymisjon vil påpeke og motvirke årsaker til at urett oppstår, avdekke krenkelser, gi hjelp og lindre nød. Kirkens Bymisjon har røtter tilbake til 1855. I dag er vi en ideell aktør som blant annet driver innen eldreomsorg, barnevern, rusomsorg og arbeidsmarkedstiltak. I tillegg til våre gatenære tiltak.  

Følg pressemeldinger fra Kirkens Bymisjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kirkens Bymisjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kirkens Bymisjon

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom