Kokkekonkurransen Nordic green chef arrangeres på Hell i Stjørdal torsdag 1. juni
Noen av de beste nordiske kokkene er tatt ut til å konkurrere i Nordic green chef på den store nordiske kongressen til Nordic Chef Association. Det er andre gang denne kokkekonkurransen arrangeres, og det skjer på Hell Amfi i Stjørdal.

–Nye norske grønnsaker skal spille hovedrollen i alle rettene i denne konkurransen, forteller leder for konkurransene, Svein Magnus Gjønvik. Sammen med NKL Trondheim organiserer han alle kokkekonkurransen som arrangeres under kongressen. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) og Bama Storkjøkken er med som bidragsytere til Nordic Green chef.
I denne konkurransen skal det være 2 kokker på hvert lag, en senior (over 25 år) og en junior (under 25 år).
Deltagere på hjemmebane
For Norge deltar Nils Flatmark og Sindre Hjelmseth. Nils vant Årets grønne kokk i mars 2023. Begge har fartstid i Trondheim, henholdsvis Britannia hotell og 2 rom og kjøkken så de stiller på hjemmebane og håper på en skikkelig heiagjeng.
Bli med å heie dem fram på Hell 1. juni. Konkurransen starter klokka 14:00, der hvert lag har 4 timer på seg til å lage 3 retter til 12 personer. Det er litt av et maratonløp de skal igjennom. Deltakerne gleder seg veldig og de har forberedt seg godt.
–Dette blir spennende, sier de i kor. Vi elsker denne sesongen vi går inn i nå. Norske grønnsaker står aller øverst på lista og det vi brenner mest for. Det er ærefult å få være med å ta disse fantastiske råvarene til nye høyder. Vi skal gjøre vårt så får dommerne bestemme, sier Nils Flatmark og håper det kan inspirere kokkene til å fylle mer grønnsaker på tallerken.
Nykål skal med i hovedretten
- I forretten skal "Historiske tomater" - med diverse små tomater, gulrot og lollosalat inngå.
- Ingredienser som skal spille hovedrollen i hovedretten er ny sommerkål og hvit asparges.
- I dessert skal rabarbra, friske jordbær og mørk sjokolade inngå.
Prosjektleder i OFG, Toril Gulbrandsen ser fram til denne store begivenheten.
–Det er så utrolig inspirerende og spennende å se hva kokkene tryller fram i denne konkurransen. Vi skal sørge for at ideer og retter blir delt.
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noFølg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Glem alt du har hørt: Mikro gir mer næring, ikke mindre!25.4.2025 09:49:42 CEST | Pressemelding
Har du hørt at mikrobølgeovnen ødelegger vitaminene i maten? Sannheten er faktisk det motsatte: Når du damper grønnsakene i mikroen, bevarer du mer av næringsstoffene enn om du koker dem på vanlig måte.
Bålforbud i påsken? Dette kan du lage på tur uten å bryte reglene15.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hyttekos og uteliv hører påsken til for mange, men i år faller påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål hvor som helst. Husk at det fra 15. april er generelt bålforbud i hele landet, men det betyr ikke at du må droppe turmat og gode smaker i friluft- tvert imot, oppfordrer matfaglig rådgiver Torjus Bredvold Lunder fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Kritisk til priskrig på påskegodt: – Vent med egget!11.4.2025 11:41:15 CEST | Pressemelding
Priskrig på smågodt og påskesnop i kiloesker – det er et tydelig tegn at påsken nærmer seg. Men hvor mye kos er egentlig passe? Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) mener vi kan nyte påskegodt – uten at det tar helt av.
Nesten halvparten av oss tar feil om frosne grønnsaker8.4.2025 11:14:45 CEST | Pressemelding
Det er en myte at frosne grønnsaker er mindre næringsrike enn ferske. Salget har også gått ned de siste årene. Det er synd, mener ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), for frosne grønnsaker kan være både praktisk og økonomisk for mange. Dessuten er det norsk sesong i frysedisken året rundt.
Årets Grønne Kokk 2025 er kåret19.3.2025 15:51:01 CET | Pressemelding
Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom