Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

Inviterer til konferanse om kunnskapsbasert naturforvaltning

Del

Har vi naturkunnskapen vi behøver? NMBU inviterer til konferanse om kunnskapsbasert naturforvaltning. På foredragslista står blant andre Espen Barth-Eide og Anne Sverdrup-Thygeson.

Verden står ovenfor en naturkrise og klimakrise og samfunnet har et stort behov for en kunnskapsbasert forvaltning av natur. Kunnskapen har aldri vært større, men samtidig står naturkrisene i kø for å håndteres. Klimaendringer, arealbruk, forurensning og artstap. Lista er lang, og naturforvalternes oppdrag er massivt. Men har vi rigget oss riktig? Har vi kunnskapen vi trenger?   

– Et tilbakevendende mantra man hører er at "vi trenger mer kunnskap - mer forskning", sier NMBU-professor Katrine Eldegard.

– Men gjør vi egentlig det? Hvor er i så fall kunnskapshullene? Og når kunnskapen, det vil si forskningsresultatene, forvaltningen?

– Det ønsker vi å grave i. I den sammenheng inviterer vi forvaltere og brukere av natur til diskusjon om kunnskapsgrunnlaget for naturforvaltningen. 

Konferansen blir avholdt på Vitenparken på Campus Ås den 14. oktober, 2022. Påmeldingen er nå åpen - NB! Det er begrenset antall plasser. 

Se fullt konferanseprogram og meld deg på her!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Christian Magnus Falsensvei 30
1433 Ås

67 23 00 00https://www.nmbu.no/

NMBU har studier og forskning som møter de store globale spørsmålene om miljø, bærekraftig utvikling, bedre folke- og dyrehelse, klimautfordringer, fornybare energikilder, matproduksjon og areal- og ressursforvaltning.

Følg pressemeldinger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

Rød eller blek laks - betydningen av genetikk og miljø17.11.2022 09:09:36 CET | Pressemelding

I det siste tiåret har det vært et økende problem med svak og ujevn rødfarge i laksefilet. Resultatene fra et samarbeidsprosjekt mellom NMBU og AquaGen viser at flaskehalsen for en rød laksemuskel er tarmen. Samspillet mellom gener som er aktive i tarmen og fôret avgjør hvor rød fileten blir. Genet bco1 like kontrollerer i størst grad evnen til å ta opp pigment fra fôret. Forsøket med stor laks i sjø viste ingen sammenheng mellom et stressende oppdrettsmiljø og blek muskelfarge. Derimot fant vi store fargeforskjeller mellom laks selektert for høy eller lav rødfarge. Forsøkene viser at fiskens genetikk er avgjørende for god innfarging, og at vi trenger mer kunnskap om hvordan fettstoffer i fôret påvirker opptak og omsetning av astaxanthin.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom