Opplysningskontoret for brød og korn

Inspirerende matpakker for hele uken

Del
Matpakken trenger ikke være kjedelig selv om den er sunn. Her er 5 spennende matpakker for hele uken!

Skolen er nå for fullt i gang, og mange synes det kan være vanskelig å variere innholdet i matpakkene. For hvordan lage noe godt, sunt, samtidig som det er enkelt?

Løsningen er grovbrød, som kan varieres med forskjellig pålegg. 

- Grovt brød i matpakken handler om at det er en viktig kilde til vitaminer, proteiner og fiber. I tillegg holder grovt brød holder deg mett lenge og gir konsentrasjon gjennom hele skoledagen, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.

Her er hennes forslag til fem fristende matpakker med variasjon: 

Mandag: Grov blings med peanøttsmør og banan

Banan sammen med peanøttsmør er en herlig, saftig energibombe. Lag denne blingsen som en pangstart på uka.

Tirsdag: Egg og tomat

Egg er like sunt som det er godt og det passer perfekt med brød i matpakka. Bruk et hardkokt egg delt i skiver sammen med tomat. Denne vil garantert bli en suksess.

Onsdag: Druer på skiva

Veldig enkel blings med kremost og druer. Så er den i tillegg veldig fristende når du kombinerer druer med ulike farger i ulike mønster.

Torsdag: Dobbel blings med grov fiskekake og rødbetrelish

Unngå matsvinn og bruk gjerne middagsrester som utgangspunkt for en god matpakke. Lag en blings med fiskekaker og velsmakende rødbetrelish. Eller bruk noe annet du har i skapet coleslaw, majones eller pesto her.

Fredag: Dobbel kyllingsandwich

Dette er matpakken som egner som egner seg godt til fredager. Med godsaker som mango, avokado, rødløk og koriander blir matpakken alt annet enn kjedelig.

Trenger du mer inspirasjon til resten av måneden? Her er 20 inspirerende tips til matpakker fra Opplysningskontoret for brød og korn.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Blings med peanøttsmør og banan. Foto: Brodogkorn.no
Blings med peanøttsmør og banan. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Skive med egg og tomat. Foto: Brodogkorn.no
Skive med egg og tomat. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Druer på skiven. Foto: Brodogkorn.no
Druer på skiven. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Blings med fiskekake og rødbeterelish.
Blings med fiskekake og rødbeterelish.
Last ned bilde
Dobbel sandwich med kylling.
Dobbel sandwich med kylling.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye