Ergoterapeutene

Ingen grunn til å vente – Flere ergoterapeuter i kommunene nå!

Del

Ergoterapeutdekninga i Norge er betydelig lavere enn i andre nordiske land. Ergoterapeutenes landsmøte krever at Stortinget gjennom behandlingen av statsbudsjettet for 2018, etablerer et rekrutteringstilskudd for ergoterapeuter i kommunene.

Fra 2020 pålegges alle landets kommuner å tilby ergoterapi til innbyggerne. I dag mangler 85 kommuner ergoterapeut og ergoterapeutdekningen i kommunene varierer fra 0 til 12 ergoterapeuter per 10 tusen innbyggere. Dette gir store ulikheter i det kommunale tjenestetilbudet.

Norge står foran en demografifloke som ikke kan løses kun med penger. Det må folk og kompetanse til for å løse oppgavene. Ergoterapeutenes landsmøte mener det må tas nye grep, og at det må satses på hverdagsmestring med velferdsteknologi, tekniske hjelpemidler, tilrettelegging av bolig og av arbeidsplasser og aldersvennlige samfunn. Dette er kjerneoppgaver for ergoterapeuter

Ved å gi kommunene mulighet til å søke et rekrutteringstilskudd på 200.000 kroner per årsverk, det første året ergoterapeuten er tilsatt, vil det for 40 millioner være mulig å rekruttere 200 ergoterapeuter i året.

Ergoterapeutenes landsmøte mener at et slikt rekrutteringstilskudd i 2018 og 2019 vil tjenes inn i løpet av få år, med reduserte utgifter til helsetjenester i hjemmet og plass i institusjon. En ergoterapeut koster mindre enn en institusjonsplass i året, og en ergoterapeut kan utsette og forhindre mange institusjonsinnleggelser i løpet av et år.

Ergoterapeutenes landsmøte

Ergoterapeutenes landsmøte ble gjennomført i Trondheim 6. til 8. november. På landsmøtet deltok omlag 100 tillitsvalgte fra hele landet. 

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Ergoterapeutene

Ergoterapeutene
Ergoterapeutene
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 05 99 00http://www.ergoterapeutene.org

Norsk Ergoterapeutforbund - Ergoterapeutene er fagorganisasjonen for ergoterapeutene i Norge.

Ergoterapeuter gir mennesker mulighet til å leve et aktivt liv og delta i samfunnet. Det er ergoterapeutene som bidrar til å finne løsninger når det oppstår et gap mellom helsa og hverdagens krav.

Vi er en tydelig og fremtidsrettet fag­organisasjo­n og det naturlige valget for ergo­terapeutene i Norge. Vi ivaretar medlemmenes arbeidsvilkår og yrkesutøvelsens rammebetingelser, uavhengig av medlemmenes stillingstittel.

Vi har i overkant av 4000 medlemmer i kommuner, offentlige og private sykehus og helseinstitusjoner, offentlig forvaltning og en rekke andre virksomheter.

Følg saker fra Ergoterapeutene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ergoterapeutene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ergoterapeutene

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom