Inderøy Slakteri

Inderøy Slakteri er norgesmestre i spekepølse

Del

Familiebedriften Inderøy Slakteri AS gikk rett til topps i en av de gjeveste klassene da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag kveld. I tillegg til NM-tittelen, ble produktene deres belønnet med to gull, to sølv og én bronse.

Inderøy Slakteri har gjennom årene utviklet et bredt, prisvinnende produktspekter. Fra venstre: Svein Harald Kirknes, Håvard Gausen og Steinar Susegg. Foto: Lena Johnsen (Snopp).
Inderøy Slakteri har gjennom årene utviklet et bredt, prisvinnende produktspekter. Fra venstre: Svein Harald Kirknes, Håvard Gausen og Steinar Susegg. Foto: Lena Johnsen (Snopp).

Inderøy Slakteri sin Straumpølse vant NM-tittel og gull i sterk konkurranse med mange av landets største spekematprodusenter. Totalt 102 ulike spekepølser var oppe til vurdering.

– Først og fremst er jeg utrolig stolt. Vi er en liten bedrift som konkurrerer med de store. Alle som jobber her er opptatt av å lage kvalitetsprodukter, sier daglig leder Håvard Gausen stolt.

Den prestisjefylte konkurransen NM i kjøttprodukter hadde denne gang et spesielt fokus på kjøttbransjens store utvalg av spekemat og pølser. Godt over 50 bedrifter og 320 produkter konkurrerte om edelt metall og norgesmestertittel.

Digital prisutdeling

Årets prisutdeling ble arrangert uten deltagere i salen, uten at det på noen måte la en demper på stemningen for Inderøy Slakteri. Da NM-tittelen ble annonsert, brøt jubelen løs hos de ansatte inne på produksjonsanlegget.

– I år samlet alle ansatte seg foran skjermen og fikk med seg både foredrag og prisutdeling. Vi har 16 medarbeidere som legger hele sin yrkesstolthet i å lage kvalitetsprodukter hver dag. Dette er en stor anerkjennelse av jobben de gjør, sier Gausen.

Det er ikke første gang Inderøy Slakteri AS utmerker seg under NM i kjøttprodukter. Under fjorårets utdeling ble de kåret til norgesmestre i tre av sju klasser, med produktene Plukksylte, Røkt Grov Julepølse og Kjøttboller.

I år deltok Inderøy Slakteri med sju produkter og vant totalt fem priser:

  • Straumpølse (NM-tittel og gull)
  • Gauder ostepølse (gull)
  • Røster (sølv)
  • Speket elgkjøtt (sølv)
  • Spekekam (bronse)

Nøkkelord

Kontakter

Håvard Gausen, daglig leder
E-post: havard@inderoysodd.no
Telefon: +47 928 59 170

Bilder

Inderøy Slakteri har gjennom årene utviklet et bredt, prisvinnende produktspekter. Fra venstre: Svein Harald Kirknes, Håvard Gausen og Steinar Susegg. Foto: Lena Johnsen (Snopp).
Inderøy Slakteri har gjennom årene utviklet et bredt, prisvinnende produktspekter. Fra venstre: Svein Harald Kirknes, Håvard Gausen og Steinar Susegg. Foto: Lena Johnsen (Snopp).
Last ned bilde
De ansatte slapp jubelen løs da Straumpølsa til Inderøy Slakteri ble kåret til Norges beste. Foto: Lena Johnsen (Snopp).
De ansatte slapp jubelen løs da Straumpølsa til Inderøy Slakteri ble kåret til Norges beste. Foto: Lena Johnsen (Snopp).
Last ned bilde
Dette er Norges beste spekepølse, ifølge smaksjuryen til Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund. Foto: Lena Johnsen (Snopp).
Dette er Norges beste spekepølse, ifølge smaksjuryen til Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund. Foto: Lena Johnsen (Snopp).
Last ned bilde
Årets prisfest foregikk digitalt, på grunn av COVID-19 situasjonen.
Årets prisfest foregikk digitalt, på grunn av COVID-19 situasjonen.
Last ned bilde

Lenker

Om Inderøy Slakteri

Inderøy Slakteri
Inderøy Slakteri
Meieribakken 4
7670 Inderøy

http://inderoysodd.no

Inderøy Slakteri er en tradisjonsrik familiebedrift med over 80 års fartstid i kjøttbransjen. Produktene tar utgangspunkt i lokal matkultur og er basert på tradisjonelle oppskrifter. Inderøy Slakteri er en del av matklynga Inderøymat som består av lokale matprodusenter på Inderøy i Trøndelag.