
Inderøy Slakteri ble Norgesmester - igjen

Inderøy Slakteri sin "Grov Julepølse" vant NM-tittelen og gull i sterk konkurranse med 72 andre julepølser. Over 300 ulike produkter innen julemat var oppe til vurdering.
– Dette er stort. Det er andre gangen vi stikker av med en NM-tittel i klassen for Julepølse. Og det er minst like stas å få anerkjennelse for den innsatsen og arbeidet vi har lagt ned i å utvikle nye produkter, sier daglig leder Håvard Gausen.
Den prestisjefylte konkurransen NM i kjøttprodukter hadde i år fokus på julemat, pålegg, sous vide produkter og ferdigmat. I konkurransen deltok 545 produkter fra 62 kjøttprodusenter om å oppnå NM-titler og medaljer.
Lover feiring
Årets prisutdeling ble arrangert på Sentralen i Oslo.
– Jeg har virkelig sett frem til å møte igjen kolleger i bransjen. NM er en festkveld, men og en arena for å knytte kontakter og høste erfaringer, sier Gausen som lover feiring også hjemme på fabrikken.
– Å komme ut av et uvanlig år med slike resultater, sier alt om hvor dedikerte medarbeiderne er. Det gjør meg både stolt og ydmyk. Deres yrkesstolthet og innsats gjør at vi nok en gang kan kalle oss Norgesmestre. Det er klart det skal markeres, avslutter han.
I år deltok Inderøy Slakteri med 12 produkter og vant totalt 4 priser:
1. Grov julepølse (Gull og Norgesmester)
2. Varmrøkt lammelår (Gull)
3. Plukksylte (Bronse)
Fakta om Inderøy Slakteri AS:
- En tradisjonsrik familiebedrift med over 80 års drift innen kjøttbransjen. De er mest kjent for sitt Inderøysodd, men produserer også ulike nisjeprodukter som er utviklet og videreført ut fra gamle, tradisjonsrike oppskrifter.
- Bedriften sysselsetter 16 årsverk og har en omsetning på 53,5 millioner kroner (2020).
- Produktene selges i dagligvare over hele landet, og i slakteriets egen butikk på Straumen. Butikken er åpen gjennom hele året og har et rikt utvalg av egenproduserte kjøttvarer, spekepølser og tilbehør.
Nøkkelord
Kontakter
Håvard Gausen, daglig leder
928 59 170 / havard@inderoysodd.no
Bilder

Lenker
Om Inderøy Slakteri
Inderøy Slakteri er en tradisjonsrik familiebedrift med over 80 års fartstid i kjøttbransjen. Produktene tar utgangspunkt i lokal matkultur og er basert på tradisjonelle oppskrifter. Inderøy Slakteri er en del av matklynga Inderøymat som består av lokale matprodusenter på Inderøy i Trøndelag.
Følg pressemeldinger fra Inderøy Slakteri
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Inderøy Slakteri på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Inderøy Slakteri
Norgesmesterskap og hederspris til Inderøy Slakteri12.5.2022 22:25:05 CEST | Pressemelding
Inderøy Slakteri AS ble norgesmestre i middagspølse da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag. Dette er den sjuende NM-tittelen for familiebedriften i Inderøy. I tillegg til NM-tittelen, ble produktene deres belønnet med tre gull, og to bronse. Og ikke minst hedersprisen fra Stiftelsen Norsk Mat.
Inderøy Slakteri er norgesmestre i spekepølse29.10.2020 19:04:13 CET | Pressemelding
Familiebedriften Inderøy Slakteri AS gikk rett til topps i en av de gjeveste klassene da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag kveld. I tillegg til NM-tittelen, ble produktene deres belønnet med to gull, to sølv og én bronse.
Inderøy Slakteri øker bruken av sauekjøtt11.12.2019 08:03:56 CET | Pressemelding
Inderøy Slakteri i Trøndelag har utviklet en ny julepølse med 30% sauekjøtt. – At det hvert år kastes over 600 tonn sauekjøtt i Norge, er ikke bare en utfordring. Det er en gyllen mulighet for norske kjøttprodusenter, mener Håvard Gausen i Inderøy Slakteri.
Inderøy Slakteri ble trippel norgesmester8.11.2019 06:00:00 CET | Pressemelding
Inderøy Slakteri vant tre NM-titler, fem gull og to bronse da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag kveld. – Helt uvirkelig og en stor anerkjennelse av arbeidet vårt, sier daglig leder Håvard Gausen.