Inderøy Slakteri

Norgesmesterskap og hederspris til Inderøy Slakteri

Del
Inderøy Slakteri AS ble norgesmestre i middagspølse da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag. Dette er den sjuende NM-tittelen for familiebedriften i Inderøy. I tillegg til NM-tittelen, ble produktene deres belønnet med tre gull, og to bronse. Og ikke minst hedersprisen fra Stiftelsen Norsk Mat.
Norgesmestertittelen, hedersprisen og medaljene ble mottatt av Marte Størvold, pølsemaker ved Inderøy Slakteri AS. Foto: John T. Pedersen
Norgesmestertittelen, hedersprisen og medaljene ble mottatt av Marte Størvold, pølsemaker ved Inderøy Slakteri AS. Foto: John T. Pedersen

– Jeg er så stolt. Med denne hedersprisen, norgesmestertittelen og de andre medaljene har Inderøy Slakteri nok en gang vist at tilgang på gode råvarer, fagkompetanse og dedikerte ansatte er en vinneroppskrift, sier daglig leder Håvard Gausen.

Hederspris

Stiftelsen Norsk Mats hederspris ble i år tildelt familiebedriften på Inderøy. Prisen ble delt ut av Nina Sundqvist, administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. I begrunnelsen la hun blant annet vekt på bedriftens 80 år lange fartstid i kjøttbransjen som en tradisjonsrik og kompromissløs familibedrift. 
–Det spesielle med årets hedersprisvinner er at de på beste vis klarer å kombinere gamle oppskrifter og håndverkstradisjoner med moderne produksjon av høy kvalitet i alle ledd, sa hun fra scenen. 

NM-tittel andre år på rad

For andre år på rad stakk Inderøy Slakteri av med en NM-tittel. Grov pølse vant NM-tittelen og gull i sterk konkurranse med 46 andre produkter i kategorien Tradisjonell pølse. NM i kjøttprodukter arrangeres av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund. Dette er en prestisjefylt konkurranse hvor fagfolk vurderer hvert enkelt produkt etter kriterier som råvare, utseende, lukt, smak og konsistens.Konkurransen hadde i år fokus på grill- og spekemat. Der 618 produkter fra 65 produsenter kjempet om å oppnå NM-titler og medaljer.

Gausen syns det er spesielt hyggelig at slakteriet vinner priser for de tradisjonelle produktene. – De ansattes yrkesstolthet er det som driver oss fremover. Alltid nysgjerrige og alltid på jakt etter de beste råvarene for å finne den beste smaken. Da er det ekstra hyggelig at våre tradisjonelle produkter høster heder og ære i tøff konkurranse, sier han. 

Tidenes «Sodd-år»

I tillegg til å produsere spekemat og pølser er kanskje bedriften mest kjent for sin Inderøysodd, som allerede i 2010 vant «Årets komplette måltid» under NM. Gausen melder om tidenes «Sodd-år». 

– Vi solgte ca. 130 tonn med Inderøysodd i mars og april. En økning med nesten 40% fra 2021. Vi ser også at vi får tidenes maisalg på Inderøysodd med tilbehør, men vi produserer for fullt så alle skal få til 17. mai, konfirmasjonene og øvrige selskapeligheter som følger utover de neste månedene, avslutter Gausen.

I år deltok Inderøy Slakteri med 12 produkter og vant totalt fem priser: 

  1. Grov pølse (Gull og norgesmester)
  2. Elgsalami (Gull)
  3. Straumpølse (Gull)
  4. Gauder (Bronse)
  5. Røster (Bronse)

Nøkkelord

Kontakter

Håvard Gausen, daglig leder
928 59 170 / havard@inderoysodd.no

Bilder

Norgesmestertittelen, hedersprisen og medaljene ble mottatt av Marte Størvold, pølsemaker ved Inderøy Slakteri AS. Foto: John T. Pedersen
Norgesmestertittelen, hedersprisen og medaljene ble mottatt av Marte Størvold, pølsemaker ved Inderøy Slakteri AS. Foto: John T. Pedersen
Last ned bilde
Daglig leder Håvard Gausen, Inderøy Slakteri AS. Foto: Inderøy Slakteri
Daglig leder Håvard Gausen, Inderøy Slakteri AS. Foto: Inderøy Slakteri
Last ned bilde

Om Inderøy Slakteri

Inderøy Slakteri
Inderøy Slakteri
Meieribakken 4
7670 Inderøy

http://inderoysodd.no

Fakta om Inderøy Slakteri AS:  

  • En tradisjonsrik familiebedrift med over 80 års drift innen kjøttbransjen. De er mest kjent for sitt Inderøysodd, men produserer også ulike nisjeprodukter som er utviklet og videreført ut fra gamle, tradisjonsrike oppskrifter. 
  • Bedriften sysselsetter ca. 17 årsverk og har en omsetning på 55,3 millioner kroner (2021). 
  • Produktene selges i dagligvare over hele landet, og i slakteriets egen butikk på Straumen. Butikken er åpen gjennom hele året og har et rikt utvalg av egenproduserte kjøttvarer, spekepølser og tilbehør.

 

Følg pressemeldinger fra Inderøy Slakteri

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Inderøy Slakteri på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Inderøy Slakteri

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye