
Norgesmesterskap og hederspris til Inderøy Slakteri

– Jeg er så stolt. Med denne hedersprisen, norgesmestertittelen og de andre medaljene har Inderøy Slakteri nok en gang vist at tilgang på gode råvarer, fagkompetanse og dedikerte ansatte er en vinneroppskrift, sier daglig leder Håvard Gausen.
Hederspris
Stiftelsen Norsk Mats hederspris ble i år tildelt familiebedriften på Inderøy. Prisen ble delt ut av Nina Sundqvist, administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. I begrunnelsen la hun blant annet vekt på bedriftens 80 år lange fartstid i kjøttbransjen som en tradisjonsrik og kompromissløs familibedrift.
–Det spesielle med årets hedersprisvinner er at de på beste vis klarer å kombinere gamle oppskrifter og håndverkstradisjoner med moderne produksjon av høy kvalitet i alle ledd, sa hun fra scenen.
NM-tittel andre år på rad
For andre år på rad stakk Inderøy Slakteri av med en NM-tittel. Grov pølse vant NM-tittelen og gull i sterk konkurranse med 46 andre produkter i kategorien Tradisjonell pølse. NM i kjøttprodukter arrangeres av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund. Dette er en prestisjefylt konkurranse hvor fagfolk vurderer hvert enkelt produkt etter kriterier som råvare, utseende, lukt, smak og konsistens.Konkurransen hadde i år fokus på grill- og spekemat. Der 618 produkter fra 65 produsenter kjempet om å oppnå NM-titler og medaljer.
Gausen syns det er spesielt hyggelig at slakteriet vinner priser for de tradisjonelle produktene. – De ansattes yrkesstolthet er det som driver oss fremover. Alltid nysgjerrige og alltid på jakt etter de beste råvarene for å finne den beste smaken. Da er det ekstra hyggelig at våre tradisjonelle produkter høster heder og ære i tøff konkurranse, sier han.
Tidenes «Sodd-år»
I tillegg til å produsere spekemat og pølser er kanskje bedriften mest kjent for sin Inderøysodd, som allerede i 2010 vant «Årets komplette måltid» under NM. Gausen melder om tidenes «Sodd-år».
– Vi solgte ca. 130 tonn med Inderøysodd i mars og april. En økning med nesten 40% fra 2021. Vi ser også at vi får tidenes maisalg på Inderøysodd med tilbehør, men vi produserer for fullt så alle skal få til 17. mai, konfirmasjonene og øvrige selskapeligheter som følger utover de neste månedene, avslutter Gausen.
I år deltok Inderøy Slakteri med 12 produkter og vant totalt fem priser:
- Grov pølse (Gull og norgesmester)
- Elgsalami (Gull)
- Straumpølse (Gull)
- Gauder (Bronse)
- Røster (Bronse)
Nøkkelord
Kontakter
Håvard Gausen, daglig leder
928 59 170 / havard@inderoysodd.no
Bilder


Om Inderøy Slakteri
Fakta om Inderøy Slakteri AS:
- En tradisjonsrik familiebedrift med over 80 års drift innen kjøttbransjen. De er mest kjent for sitt Inderøysodd, men produserer også ulike nisjeprodukter som er utviklet og videreført ut fra gamle, tradisjonsrike oppskrifter.
- Bedriften sysselsetter ca. 17 årsverk og har en omsetning på 55,3 millioner kroner (2021).
- Produktene selges i dagligvare over hele landet, og i slakteriets egen butikk på Straumen. Butikken er åpen gjennom hele året og har et rikt utvalg av egenproduserte kjøttvarer, spekepølser og tilbehør.
Følg pressemeldinger fra Inderøy Slakteri
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Inderøy Slakteri på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Inderøy Slakteri
Inderøy Slakteri ble Norgesmester - igjen11.11.2021 22:09:51 CET | Pressemelding
Inderøy Slakteri AS ble norgesmestre i julepølse da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag. Dette er den sjette NM-tittelen for familiebedriften i Inderøy. I tillegg til NM-tittelen, ble produktene deres belønnet med to gull, og en bronse.
Inderøy Slakteri er norgesmestre i spekepølse29.10.2020 19:04:13 CET | Pressemelding
Familiebedriften Inderøy Slakteri AS gikk rett til topps i en av de gjeveste klassene da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag kveld. I tillegg til NM-tittelen, ble produktene deres belønnet med to gull, to sølv og én bronse.
Inderøy Slakteri øker bruken av sauekjøtt11.12.2019 08:03:56 CET | Pressemelding
Inderøy Slakteri i Trøndelag har utviklet en ny julepølse med 30% sauekjøtt. – At det hvert år kastes over 600 tonn sauekjøtt i Norge, er ikke bare en utfordring. Det er en gyllen mulighet for norske kjøttprodusenter, mener Håvard Gausen i Inderøy Slakteri.
Inderøy Slakteri ble trippel norgesmester8.11.2019 06:00:00 CET | Pressemelding
Inderøy Slakteri vant tre NM-titler, fem gull og to bronse da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag kveld. – Helt uvirkelig og en stor anerkjennelse av arbeidet vårt, sier daglig leder Håvard Gausen.